Insomnie

Insomnie is een slaapstoornis waarbij je moeilijk in slaap kan komen, ’s nachts vaak wakker wordt of juist veel te vroeg wakker wordt.

De meeste patiënten hebben overigens een combinatie van alle bovenstaande symptomen en dit heeft een grote impact op hun levens.

Insomnie, of insomnia in het Engels, is van alle slaapstoornissen verreweg de meest voorkomende.

CHRONISCHE INSOMNIE

Insomnie / slapeloosheidEr wordt gesproken van chronische insomnie als de slapeloosheid zich drie of vier nachten per week voordoet en de klachten langer dan drie maanden duren.

Dit chronische slaapprobleem kan grote gevolgen hebben voor gezondheid, omdat slapeloosheid namelijk het natuurlijke slaapritme verstoort.

Ook bij chronische insomnie kan de Perfect Slapen in 7 Stappen methode verlichting bieden omdat je met behulp van baanbrekende technieken leert hoe je makkelijker in slaap kunt vallen.

INSOMNIE SYMPTOMEN

Gapend meisjeDe symptomen van insomnie zijn makkelijk te herkennen. Je ligt nacht na nacht uren wakker voordat je in slaap valt en als je dan eindelijk slaapt ben je te snel weer wakker waardoor je te weinig slaap krijgt.

Uiteraard is dit veel te kort door de bocht en kan dit slaaptekort leiden tot grote lichamelijke en psychische klachten als: extreme vermoeidheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn en spierklachten.

Je hoeft geen dokter te zijn om te kunnen bedenken dat deze symptomen verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongelukken die kunnen ontstaan omdat iemand met chronische slapeloosheid in slaap kan vallen achter het stuur.

OORZAKEN VAN SLAPELOOSHEID

Geluidshinder reden voor insomnieSlapeloosheid wordt vaak veroorzaakt door externe factoren als: geluidsoverlast, lichthinder en grote opwinding, maar bijvoorbeeld ook als bijwerking door gebruik van bepaalde medicijnen.

Stress kan ook een grote rol spelen in het slaapgedrag van mensen. Of eigenlijk beter gezegd in het niet kunnen slapen gedrag.

Misschien overbodig om te vermelden, maar insomnie door de stress in onze drukke maatschappij komt tegenwoordig veel meer voor dan vroeger het geval was.

Een aantal andere veroorzakers van insomnie kunnen zijn: voedselallergieën, hersenletsel, depressie en een verhoogde schildklieractiviteit.

Slecht slapen door smartphone

Smartphone in bedEen alsmaar groter wordend probleem, bij vooral de Nederlandse jeugd, is slapeloosheid door een slechte slaapdiscipline.

Kinderen en jeugd gaan steeds later slapen en dit wordt mede veroorzaakt door de smartphones die bij iedereen op het nachtkastje, of zelfs onder het kussen, ligt.

Nog even appen met die ene vriendin, even een video sturen naar dat ene groepsgesprek, even Facebook checken en voor je het weet ben je zo anderhalf uur verder en slaap je korter.

Misschien nóg irritanter is het als je net ligt te slapen en je telefoon begint te trillen op het nachtkastje en het bericht totaal onbelangrijk is.

Zet daarom altijd je telefoon op “stil” of schakel deze zelfs helemaal uit voordat je gaat slapen zodat ook jij van een goede nachtrust kunt genieten.

INSOMNIE VERHELPEN

Insomnie verhelpenInsomnie wordt vaak behandeld met slaappillen en andere kalmerende middelen die ervoor zorgen dat je rustig wordt en op deze manier goed kunt inslapen.

Deze middelen hebben meestal een angstreducerende, kalmerende en slaapverwekkende werking.

Echter kunnen deze middelen vaak erg verslavend zijn en verliezen ze hun werking omdat je eraan gewend raakt.

Dan zit jij dus dubbel met de gebakken peren, want niet alleen heb je er een verslaving bij maar komt je slaapprobleem ook weer terug omdat de middeltjes niet meer werken omdat je er aan gewend bent geraakt.

Traditionele oplossingen voor slapeloosheid

Warme melk tegen slapeloosheidEr zijn op internet ook genoeg traditionele oplossingen voor slapeloosheid uit grootmoeders tijd te vinden, waarvan ik hieronder de leukste en meest bijzondere voor je opsom.

Let op deze remedies tegen je slaaptekort zijn vaak niet wetenschappelijk onderbouwd en meestal niet bewezen dat ze werken.

  • Warme melk (met anijs) drinken voor het slapen.
  • Warme douche of bad nemen voor je gaat slapen.
  • Gemasseerd worden voor je naar bed gaat.
  • Geen stimulerende activiteiten als tv kijken, gamen en met je smartphone spelen in de avond.
  • Een vast ritueel hanteren voor je gaat slapen.
  • Het roken van een joint kan een erg rustgevende werking hebben en slaap bevorderen.

 PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Perfect Slapen in 7 Stappen boekPersoonlijk heb ik veel gehad aan de Perfect Slapen in 7 Stappen methode om mijn eigen slaapproblemen op te kunnen lossen.

In deze cursus leer je om te gaan met de angst om te gaan slapen en hoe je de juiste slaaphormonen op het juiste moment kunt aanmaken.

Ook leer je hoe je je biologische klok weer gelijk kunt zetten en hoe je de natuurlijke schommelingen in je lichaamstemperatuur onder controle kunt krijgen.

Dit alles zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap zult vallen en langer door kunt slapen, waarna je fit en energiek wakker zult worden.

Neem gerust een kijkje op de actiepagina van de Perfect Slapen in 7 Stappen methode door op de link hieronder te klikken en profiteer van de actieprijs van: € 37,00.

Direct toegang banner

OVERIGE TIPS TEGEN INSOMNIE

Als je last hebt van insomnie kun je beter het gebruik van cafeïne minderen of zelfs helemaal uit je dieet laten.

Cafeïne is een stimulerend middel en is onder andere te vinden koffie, thee, cola en allerlei hippe energiedrankjes.

Maar wist je dat ook in cacao een stimulerend middel zit? Hier zit namelijk het stofje theobromine in en ook dit kan de stimulerend werken.

Hierdoor zou ik je dus ook het eten van chocolade, immers gemaakt van cacao, in de avonduren afraden om een goede nachtrust te kunnen hebben.

Probeer het doen van overige dutjes en powernapjes te voorkomen, deze zorgen er namelijk voor dat je ’s avonds minder slaap hebt.

Gebruik je bed alleen voor slapen! Ok en seks natuurlijk 🙂

Bed alleen gebruiken voor slapen en seksProbeer je bed alleen te gebruiken om in te slapen, zodat je hersenen je bed duidelijk ook met slapen associëren.

Als je je bed ook gebruikt om in te lezen, werken, tv te kijken of uren met je telefoon ligt te spelen kunnen je hersenen deze associatie verliezen.

Uiteraard is seks de uitzondering op deze regel en uit onderzoek blijkt juist dat seksuele activiteiten in bed de slaap bevorderen.

SLAPELOOSHEID? DOE ER WAT AAN!

Als je lijdt aan (chronische) slapeloosheid is het hoe dan ook noodzakelijk hier iets aan te doen om te voorkomen dat je hierdoor bijvoorbeeld in een depressie raakt.

Ik zou je adviseren het gebruik van slaappillen uit te stellen tot je alle adviezen van deze site, waaronder de Perfect Slapen in 7 Stappen methode, geprobeerd hebt.

Als je dit gedaan hebt en niets geholpen heeft zou ik er serieus over nadenken op medicijnen over te gaan om je insomnie aan te pakken.