Review: Kokoon Nightbuds [Bluetooth oordopjes die je helpen beter te slapen]

Helpen de Kokoon Nightbuds werkelijk je slaap te verbeteren en is het prettig om met deze oordopjes in je oor te slapen?

De Nightbuds van het Britse merk Kokoon zijn oortjes die zich vanuit het oor vastklemmen rondom het hoofd waarbij de batterij zich aan de achterzijde van je hoofd bevindt.

Met deze bluetooth oortjes kun je je favoriete muziek of podcast afspelen terwijl je in je bed ligt om rustig in slaap te dommelen, wanneer het apparaatje merkt dat je in slaap valt wordt dat wat je luistert langzaam stopgezet en vervangen door witte ruis.

Kokoon Nightbuds review

Kokoon

Kokoon is een Brits bedrijf wat zich specialiseert in slaaptechnologie wat naast de Nightbuds ook nog een speciaal hoofdkussen en slaapmasker op de markt heeft gebracht.

Daarnaast is het bedrijf natuurlijk altijd druk bezig om de Kokoon App waarin je je slaapdata kunt aflezen steeds door te ontwikkelen en steeds beter te maken.

Het paradepaardje van Kokoon zijn toch wel de Nightbuds waar we in deze review dieper op ingaan om erachter te komen of deze oortjes het waard zijn om aan te schaffen.

Kokoon Nightbuds

De Nightbuds van Kokoon zijn bluetooth oordopjes waarop je je favoriete slaapmuziek of chille podcast kunt afspelen om rustig in slaap te vallen.

Wanneer je vervolgens daadwerkelijk in slaap valt wordt het geluid geleidelijk gedempt en vervangen door een witte ruis wat je helpt om in een diepe slaap te komen.

Daarnaast worden tegelijkertijd omgevingsgeluiden gedempt waardoor je ongestoord kunt slapen.

Dankzij de gekoppelde Kokoon App kun je je slaapdata aflezen en krijg je in de app tips om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Afmetingen en dimensies

De Nightbuds zijn 6,1 millimeter dik, of moet ik zeggen dun, want ze hebben hun kleine formaat te danken aan het feit dat alle elektronica aan de achterkant van het hoofd is geplaatst.

Hierdoor zitten de oordoppen ook relatief diep in het oor waardoor ook vrijwel al het omgevingsgeluid wordt tegengehouden.

Deze dunne vorm zorgt er echter ook voor dat je zelfs met de Nightbuds in comfortabel op je zij en dus ook op je oor kunt slapen.

De Kokoon Nightbuds zijn voorzien van een 100mAh-accu wat goed is voor een batterijduur van ongeveer 10 uren.

Daarnaast beschikken ze over Bluetooth 5.0 waarmee je je favoriete muziek en audioboeken kunt streamen vanaf vrijwel alle bekende platformen.

Daarnaast worden de Nightbuds geleverd met een handig draagtasje en een USB-C kabel om het apparaatje weer op te laden.

Daarnaast beschikt de bedieningsmodule over volumeknoppen waarmee je het geluid luider of zachter kunt zetten wanneer je nog wakker bent.

Kokoon app

De Kokoon app is de slimme slaap tracker die rechtstreeks in verbinding staan met jouw Nightbuds.

In deze app kun je je favoriete audio selecteren en afspeellijsten maken om rustig in slaap te vallen.

via de hartslagmonitor en ingebouwde accelerometers weet het systeem precies te bepalen wanneer je in slaap valt en zal het volume dan automatisch geleidelijk terugschroeven.

Wanneer je ontwaakt kun je alle belangrijke data terugvinden in de app en hier je voordeel mee doen en lering uit trekken.

Bijvoorbeeld hoe laat je precies in slaap viel en hoeveel tijd je in iedere verschillende slaapfase hebt doorgebracht.

Kokoon Nightbuds app

Prijs- kwaliteitverhouding

De olifant in de kamer is natuurlijk de prijs, deze is met €267,- voor 1 paar of €479,- voor twee paar vrij hoog.

Hoewel de kwaliteit van de Kokoon Nightbuds bijzonder goed is moet een ieder voor zichzelf beslissen of je dit een goede prijs vindt.

Persoonlijk ben ik er wel van overtuigd dat deze Nightbuds je helpen snel in slaap te vallen en rustig te slapen en blijven ze daadwerkelijk de hele nacht in je oor zitten, hoe je ook slaapt.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN DE BESTE PRIJS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *