Stop met snurken

Wat is snurken precies? Hoe kun je voorkomen dat je in de toekomst gaat snurken? En als je al snurkt, hoe stop je met snurken? Op deze pagina hoop ik je alle antwoorden te kunnen geven.

Iedereen weet hoe irritant het kan zijn om naast iemand te liggen die snurkt. Dat je zelfs door de muren heen hoort hoe een aantal kamers verderop iemand een compleet oerwoud omzaagt.

Om alles goed te begrijpen moeten duiken we eerst in de vraag: Wat is snurken precies en waardoor gaat iemand snurken?

SNURKEN

Snurkende man op de bankSnurken is het zagende en knorrende geluid dat (sommige) mensen maken tijdens het slapen.

Het geluid zelf komt voort uit vibratie van de zachte delen van de neus, mond en keelholte. Snurken wordt vaak als zeer irritant ervaren door je partner of kamergenoten.

Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederland ongeveer 1 miljoen heftige snurkers zijn en daarom voor veel mensen een groot probleem is.

JA! IK WIL STOPPEN MET SNURKEN!

OORZAKEN VAN SNURKEN

Bij volwassenen wordt snurken meestal veroorzaakt door: afwijking in de neus- of keelholte, overgewicht, hormonen, alcoholgebruik, hooikoorts, leeftijd, roken of gebruik van medicijnen.

Bij kinderen is dit een heel ander verhaal en zijn poliepen en/of een abnormale vergroting van de amandelen de grootste oorzaak van snurken.

In enkele gevallen kan snurken ook veroorzaakt worden door aangeboren afwijkingen in het gezicht of een aangeboren neurologische stoornis.

Laten we eens dieper op deze mogelijke oorzaken van het snurkgedrag ingaan.

Afwijkingen in de holtes

Afwijkingen aan neusholteBij afwijkingen in de holtes kun je denken aan een neustussenschot die scheef staat, dit kan zowel aangeboren zijn als door een ongeluk zijn veroorzaakt.

Andere mogelijke oorzaken kunnen zijn: een gezwollen neusslijmvlies door allergie of een simpele verkoudheid, sinusitus (neus bijholteontstekingen) of een neuspoliep.

Afwijkingen aan de keelholte kunnen ontstaan door zwelling van de huig, vergrote amandelen of een veel te grote tong.

Overgewicht

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er een duidelijk verband bestaat tussen overgewicht en snurken tijdens de slaap.

Vooral het vet rond de hals, de zogenaamd onderkinnen, heeft veel invloed op het snurkgedrag.

Hormonen

Ook je hormoonhuishouding kan van grote invloed zijn op het snurkgedrag van de mens.

Dit kan bijvoorbeeld komen door een teveel aan groeihormoon of juist een tekort aan schildklierhormoon.

Uit onderzoek is gebleken dat veel vrouwen beginnen met snurken na de overgang door een dalende hoeveelheid vrouwelijk hormoon.

Alcoholgebruik

Het nuttigen van alcohol voor het slapen resulteert voor veel mensen ook in luidruchtige nacht qua snurkgedrag en adempauzes.

Alcoholgebruik zorgt voor veel mensen namelijk ook voor adempauzes (slaapapneu) in de slaap en is al van invloed bij een erg kleine hoeveelheid alcohol.

De grote oorzaak van dit alles is dat alcohol een spierverslappende werking heeft, dit geldt dus ook voor de keelspieren die de luchtweg open moeten houden.

Hooikoorts

Snurken door hooikoortsHooikoorts is een allergie die in bepaalde seizoenen de kop opsteekt, het is een allergische reactie op pollen in de lucht van gras en bomen.

Deze pollen (stof) kan vaak zorgen voor benauwdheid in de slaap, daarom is het voor hooikoortspatiënten om voor het slapen gaan te douchen om een groot deel van de pollen (uit het haar) van zich af te spoelen tijdens het hooikoortsseizoen.

Leeftijd

Mensen op middelbare leeftijd snurken het meest. Het percentage snurkers in Nederland loopt op tot het 65e levensjaar.

Na de AOW-leeftijd gaan mensen weer minder snurken overigens.

Roken

Snurken door rokenDat roken slecht is weten we al meerdere decennia, maar dat dit rookgedrag ook de reden is waarom veel mensen snurken weten we nog niet zo lang.

Roken zorgt voor zwelling van het slijmvlies, hierdoor wordt de luchtweg verder vernauwd wat resulteert in meer snurken en meer adempauzes in de nacht.

Snurken door medicijnen

Ook het gebruik van medicijnen, zelfs slaappillen, zorgt voor meer snurken. Dit komt wederom doordat medicijnen vaak een spierverslappende werking heeft.

Hierdoor worden ook de keelspieren slapper gemaakt wat er dus voor zorgt dat mensen moeite hebben de luchtweg open te houden tijdens de slaap.

Slaaphouding

Er zijn bepaalde slaaphoudingen waarbij je meer kans op snurken hebt dan de ander, een goed voorbeeld hiervan is slapen op de rug.

Als je op de rug slaapt kan je tong in de keelholte zakken waardoor de luchtweg (gedeeltelijk) geblokkeerd wordt.

Hierdoor zul je niet alleen meer snurken, maar komen ook vaak adempauzes in de slaap (slaapapneu) voor.

Snurken door verkoudheid of griep

Ook tijdens een simpele verkoudheid of griep is de kans groot dat je gaat snurken.

Je keel en vooral neus stromen namelijk vol met slijm waardoor men moeilijker door de neus kan ademen omdat de neusholtes worden geblokkeerd met slijm.

Hierdoor ademen mensen tijdens een verkoudheid vaak door de mond tijdens het slapen in plaats van door de neus, wat resulteert in snurken.

KLIK HIER EN SNURK NOOIT WEER!

STOPPEN MET SNURKEN

Stoppen met snurkenOk, we weten nu hoe irritant snurken kan zijn voor je partner en kamergenoten, maar wat kun je er aan doen om te stoppen met snurken?

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om de oorzaak van je snurkgedrag te achterhalen, want zoals je hierboven al kon lezen zijn er verschillende oorzaken waardoor een mens gaat snurken.

Voor sommige mensen is een goede oplossing voor hun snurkprobleem om hun levensstijl aan te passen.

Dingen die bijvoorbeeld kunnen helpen zijn: Afvallen, stoppen met roken, geen alcohol drinken voor het slapen, niet kort voor het slapen een maaltijd nemen en stoppen met onzinnige slaapmiddelen.

Operaties tegen snurken

In veel gevallen zijn de bovengenoemde oplossingen genoeg om te stoppen met snurken, echter in sommige gevallen zit de oorzaak veel dieper en is het nodig om geopereerd te worden.

Operaties die worden uitgevoerd om te stoppen met snurken zijn: Verwijdering van een deel van de huig, verwijderen van de keel- en neusamandelen, neuspoliepen verwijderen en het neustussenschot rechtzetten of in zijn geheel verwijderen.

STOP NU MET SNURKEN OEFENPROGRAMMA

Stop met snurken boekEchter voordat er wordt overgegaan tot opereren moet men een lang en intensief traject afleggen waarin veel van de snurker gevraagd wordt.

Uiteraard is dit goed, want je wilt een operatie graag vermijden als dat kan en zult dus alles aanpakken en uitproberen wat de artsen voorstellen.

Maar wat zou je ervan vinden als ik een betere oplossing voor je weet? Gooi niet langer honderden euro’s weg aan anti-snurkmiddelen die toch niet blijken te helpen.

Probeer het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma van Peter Groenendonk en leer hoe je binnen drie minuten per dag permanent van je snurkprobleem afkomt.

Het 40 pagina tellende Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma eBook bestaat uit 24 krachtige anti snurk oefeningen waarmee jij permanent stopt met snurken.

24 Krachtige oefeningen om te stoppen met snurken

Als je je afvraagt waarom dit programma, in tegenstelling tot al die andere middelen, wel gaat werken, zal ik je dat piekfijn uitleggen.

In tegenstelling tot andere middelen richt het StopNuMetSnurken Oefenprogramma zich op de oorzaak van het snurken, namelijk de blokkade van de luchtwegen door verslapte tongspieren, keelspieren en/of een zacht gehemelte!

Met 24 krachtige oefeningen leer je hoe je deze spieren op de beste manier traint, waardoor de luchtweg ook ’s nachts open blijft.

Hierdoor zal jouw snurkprobleem tot het verleden gaan behoren en zal ook jouw partner beter kunnen slapen.

Bovendien zul je zelf ook uitgeruster wakker worden omdat snurken in je slaap ongemerkt veel energie kost en je dus zonder te snurken beter uitgerust wakker zult worden.

Klinkt dit te mooi om maar te zijn? Ik zou zeggen probeer dit oefenprogramma voor slechts €27,- en ben je na 56 dagen niet tevreden krijg je gewoon je geld terug!

Wie is Peter Groenendonk?

Peter Groenendonk is een ex-snurker die weet hoe frustrerend een snurkprobleem kan zijn en wat voor invloed dit kan hebben op je levenslust.

Zijn grote wens was om van volledig deze frustratie af te komen en daarom heeft hij het Stop NuMet Snurken Oefenprogramma ontwikkeld.

Hij is zo overtuigd van zijn methode dat hij je zelfs garandeert dat je na deze trainingen nooit meer gaat snurken en anders krijg je je geld terug.

Ben je niet tevreden over het programma dan kun je tot 56 dagen na aankoop je geld terug krijgen omdat het zijn missie is om iedereen van zijn of haar snurkprobleem af te helpen.

Begin jij vandaag, net als duizenden voorgangers, aan de missie om te stoppen met snurken? Download dan direct het StopNuMetSnurken Oefenprogramma via de link hieronder!

KLIK HIER EN DOWNLOAD HET OEFENPROGRAMMA!

Het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma is inmiddels ruim 12.000 keer gedownload!