Review: Perfect Slapen in 7 Stappen

Perfect Slapen in 7 Stappen boekKun jij ’s nachts ook niet slapen en lig je uren wakker in bed? Of kun je wel makkelijk in slaap vallen maar slaap je zo onrustig dat je veel te vroeg wakker wordt?

Dan kan de Perfect Slapen in 7 Stappen methode wellicht de ideale oplossing bieden.

Ook ik had namelijk de grootste moeite om in slaap te vallen en dit lukte me vaak pas na uren.

Deze online slaapcursus heeft mij geholpen om met subtiele veranderingen in mijn levensstijl een goede nachtrust te krijgen.

Echter ik snap dat je mij niet zomaar op mijn woord zult geloven, daarom heb ik besloten om een eerlijke en uitgebreide review over de Perfect Slapen in 7 Stappen methode te schrijven waarin elk aspect van de training aan bod komt zodat jij een weloverwogen beslissing maakt als je deze online slaaptraining gaat kopen.

Ik vertel je niet alleen mijn eigen persoonlijke verhaal, maar ik heb ook de mening gevraagd van een viertal collega-cursisten die de 7-Stappen methode ook hebben gevolgd.

Inhoud

BESTAAT PERFECT SLAPEN EIGENLIJK WEL?

Slapende manPerfect Slapen is natuurlijk een leuke titel voor een dergelijke cursus, maar wanneer slaap je nou “perfect” en bestaat “perfect” wel op slaapgebied?

Nou, perfectie is natuurlijk heel moeilijk te bereiken, maar kan ik zeggen dat je met behulp van deze cursus in ieder geval makkelijker en rustiger in slaap zult vallen waardoor je ook langer door leert slapen.

Je bent daarnaast uiteraard ook afhankelijk van factoren van buiten, want als je buurman midden in de nacht besluit het volume van de stereo installatie op 100 te zetten dan kun je nog zo goed slapen maar zul je toch echt wakker schrikken.

GA DIRECT NAAR DE DOWNLOAD PAGINA!

TERUG NAAR DE BASIS

Volgens schrijver William van der Klaauw (komen we later op terug) moet je slaapproblemen oplossen bij de oorzaak om er daadwerkelijk vanaf te komen.

Dit sprak mij persoonlijk erg aan, want ik had al veel verschillende middeltjes zoals: kruidentheetjes en andere slaapmiddelen geprobeerd, maar dit is natuurlijk niet de oplossing om definitief met slaapproblemen af te rekenen.

Daarom is het volgens van der Klaauw zo belangrijk om het probleem aan te pakken bij de wortel omdat volgens hem 9 van de 10 slaapproblemen te maken hebben met de volgende oorzaken:

Meest voorkomende oorzaken slaapproblemen

 • Stress, door veel stress (bijvoorbeeld op het werk) blijf je in je hoofd maar nadenken, malen en piekeren waardoor je moeilijk in slaap komt.
 • Verstoorde biologische klok (ook wel circadiane ritme genoemd), je lichaam heeft niet het goede ritme te pakken waardoor je niet moe bent als je wilt slapen en juist op de verkeerde momenten wél slaperig bent.
 • Tè hoge lichaamstemperatuur, ook als de temperatuur van je lichaam te hoog is zul je moeite hebben met slapen.
 • Bang om te gaan slapen, veel mensen hebben angst om te slapen, vaak vanwege nachtmerries of omdat ze denken nooit meer wakker te zullen worden.

HOE LOST PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN DEZE PROBLEMEN OP?

Gapende babyEn dan nu “the million dollar question”, hoe lost Perfect Slapen in 7 Stappen deze problemen op?

Het begint eigenlijk al bij hoe je ’s ochtends vroeg ontwaakt en uit bed stapt.

Door dan al de juiste dingen te doen en de juiste processen in je lichaam in gang te zetten kun je ervoor zorgen dat aankomende nacht sneller in slaap valt en beter slaapt.

… en dit begint inderdaad al in de ochtend!

Dit heeft sterk te maken met de eerdergenoemde biologische klok die je met goed onderbouwde adviezen, tips en oefeningen weer gelijk kunt zetten.

Vooral de uitleg en onderbouwing is bijzonder sterk in het boek, zo wordt er diep ingegaan op het ‘waarom’ van elke stap die je volgt.

Perfect Slapen in 7 Stappen helpt je met tips & tricks die je direct kunt toepassen op weg om je biologische klok weer gelijk te zetten en de schommelingen in je lichaamstemperatuur onder controle te krijgen, wat er allemaal voor kan zorgen dat je beter slaapt.

Kleine disclaimer, deze training zal waarschijnlijk niet al je slaapproblemen oplossen, zeker wanneer er een ernstige slaapstoornis bij je is geconstateerd.

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

BOEK EN EBOOK MET 143 PAGINA’S

Perfect Slapen in 7 Stappen is een 143 pagina’s tellend boek, wat zoals de naam al zegt is verdeeld in 7 stappen om uiteindelijk beter te leren slapen.

Het boek en eBook is geschreven in makkelijk te begrijpen bewoording en geeft je bij elke stap handige tips en oefeningen die je direct kunt toepassen voor een betere nachtrust.

In deze 7 stappen leer je onder andere geleerd hoe je voor jezelf een goede slaaproutine kunt ontwikkelen en zelfs hoe je het beste op kunt staan om er dan al voor te zorgen dat je ook de daarop volgende nacht goed zult slapen.

De 7-Stappen methode bestaat uit de volgende hoofdstukken: 

 1. Herstel het vertrouwen
 2. Zorg voor structuur en regelmaat
 3. Maak optimaal gebruik van licht en duisternis
 4. Kies voor een ‘slaapverwekkende’ levensstijl
 5. Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt
 6. Val in slaap zonder angst
 7. Slim wakker worden

>> Check ook de onderstaande afbeelding van de inhoudsopgave van het boek.

Inhoud Perfect Slapen in 7 Stappen

TOEGANG TOT LEDENGEDEELTE: SLAAP ACADEMIE

Als je de 7-Stappen methode bestelt krijg je direct toegang tot het officiële ledengedeelte van Slaapwijzer, oftewel de ‘Slaap Academie’.

In deze community word je continu op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van slaap, slaapproblemen en het oplossen ervan.

Zo zul je hier talloze interviews, artikelen en video’s vinden van verschillende slaapexperts om specifieke slaapproblemen te bespreken.

Daarnaast is William van der Klaauw zelf dagelijks op het forum aanwezig om vragen te beantwoorden die voor alle leden openbaar zijn en dus iedereen van kan leren.

De online slaaptraining blijft constant in ontwikkeling en wordt steeds verbeterd en uitgebreid met nieuwe informatie en videotrainingen.

Een goed voorbeeld hiervan is de onderstaande video en zo zullen er nog velen volgen:

GRATIS BONUSSEN

Kalmeer je gedachten en val in slaap

Kalmeer je gedachtenNaast het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ ontvang je ook het fysieke boek en eBook ‘Kalmeer Je Gedachten en Val in Slaap’.

In dit extra boekwerk leer je 10 bewezen technieken om je gedachten te kalmeren en te stoppen met piekeren waardoor je makkelijker en sneller in slaap zult vallen.

Dus met behulp van dit extra boekje leer je hoe je de stress van de dag van je af kunt schudden en met een kalme geest in slaap kunt vallen.

Slaapchecklist

Maar dit is nog niet alles, je ontvangt namelijk ook de ‘Slaapchecklist’. Omdat het boek 143 pagina’s dik is kun je makkelijk aandachtspunten vergeten.

Daarom is de Slaapchecklist ontwikkeld, hierop kun je per dag aanvinken of je alle oefeningen van die dag gedaan hebt en alle adviezen hebt opgevolgd.

E-cursus ‘Dieper Slapen’

Ook krijg je de E-cursus ‘Dieper Slapen’ dit is een 8-daagse digitale cursus waarin je leert hoe je dieper kunt slapen.

Door dieper te slapen en dus meer slaaptijd in de REM-slaap door te brengen zul je efficiënter slapen en beter uitrusten.

Tijdens de REM-slaapfase herstelt je lichaam van gedane inspanningen en word je voorzien van nieuwe energie om fris en fruitig aan de volgende dag te beginnen.

Top 5 Slaapsupplementen

Top 5 slaapsupplementenSlaapsupplementen worden door sommige mensen vaak als wondermiddelen beschouwd, maar dat zijn ze zeker niet (altijd).

Hoewel het wordt aangeraden eerst de complete cursus te doorlopen zijn er zeker wel een aantal slaapsupplementen die net dat beetje extra kunnen geven om tot een goede nachtrust te komen.

William van der Klaauw heeft in dit extra boekje zijn 5 favoriete slaapsupplementen op een rij gezet en vertelt waarom je deze wél veilig kunt gebruiken.

Welterusten snacks receptenboek

In dit extra boekwerkje vind je 5 gezonde calorie-arme, maar toch smaakvolle recepten met een slaapverwekkende werking.

Deze snacks kunnen je net dat beetje extra geven om makkelijker in slaap te kunnen vallen en langer door te slapen.

Crystal Waters (90 beats per minute)

Uit onderzoek is gebleken dat muziek met 90 beats per minuut de meest rustgevende muziek is die je kunt vinden.

Je krijgt bij aankoop van Perfect Slapen in 7 Stappen een mp3-bestand met het nummer ‘Crystal Waters’.

Crystal Waters is een nummer van 30 minuten die je kunt opzetten om weg te dromen en relaxed in slaap te vallen.

WAT GEBEURT ER ALS JE BESTELT?

Als je op de website van Perfect Slapen in 7 Stappen klikt op direct bestellen dan kom je op de onderstaande pagina terecht.

Op deze pagina kun je je persoonsgegevens en adres invullen en direct afrekenen met bijvoorbeeld iDEAL of PayPal.

Perfect Slapen in 7 Stappen betaalscherm

Wanneer je Perfect Slapen in 7 Stappen hebt aangeschaft krijg je 2 e-mails. Het eerste mailtje bestaat uit een persoonlijk dankwoord van William van der Klaauw.

De tweede e-mail bevat de login gegevens waarmee je direct in kunt loggen op het leden gedeelte van de online slaaptraining.

In dit leden gedeelte kun je het eBook en de gratis bonussen downloaden in PDF-formaat waarna je deze kunt gebruiken op je laptop, smartphone en tablet.

Daarnaast krijg je het hardcover boek de volgende dag thuisgestuurd en dit wordt door veel mensen als bijzonder prettig ervaren omdat het toch vaak lekkerder leest en leert uit een echt boek.

Doordat je meteen toegang krijgt tot de online training kun je meteen aan de slag en kun je de eerste technieken de volgende dag en nacht al toepassen. 

Ik zeg bewust ‘dag’ omdat goed slapen iets is waar je vroeg in de ochtend en overdag al mee bezig moet zijn, maar dit zul je wel leren als je de slaapcursus download.

>> Check hieronder een screenshot van het leden gedeelte van Slaapwijzer.

Screenshot leden gedeelte 7-Stappen methode

WIE IS WILLIAM VAN DER KLAAUW?

William van der KlaauwWilliam van der Klaauw zet zichzelf op de verkooppagina van Perfect Slapen in 7 Stappen neer als slaapdeskundige en ervaringsdeskundige met opgeloste slaapproblemen.

Hoewel het verhaal op de verkooppagina goed en betrouwbaar overkomt denk ik toch dat William van der Klaauw een pseudoniem is.

Als je op internet zoekt op ‘William van der Klaauw’ zul je alleen maar informatie over zijn methode vinden en niks over de persoon zelf.

Dit is echter niet erg, veel auteurs schrijven niet onder hun echte naam, en bovendien hebben we na een beetje speurwerk het bedrijf achter het boek kunnen vinden, dit is namelijk Kratos uit Almelo.

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER DE 7-STAPPEN METHODE?

Voor ik verder ga met mijn eigen eindoordeel wil ik nog een aantal afzonderlijke en eerlijke gebruikerservaringen van anderen met je delen.

7-Stappen methode gebruikerservaringen 1Ik dacht dat ik maar moest leren leven met mijn slaapproblemen en dat deze “gewoon” bij het ouder worden hoorden. Tot ik de 7-Stappen methode ontdekte en erachter kwam dat dit niet zo hoeft te zijn. Je leert met behulp van subtiele aanpassingen in je leven je slaap te finetunen. (Y. Gerearts, 53 jaar)

7-Stappen methode gebruikerservaringen 2Met mijn drukke baan als IT consultant ben ik altijd druk en ervaar ik veel stress, een 50-urige werkweek is eerder regel dan uitzondering. Ik lag hierdoor ook vaak uren wakker in bed, vol adrenaline en piekerend over hoe ik de volgende dag weer goed voor de dag zou kunnen komen. Perfect Slapen in 7 Stappen heeft mij geleerd hoe ik meer geestelijke rust kan krijgen (vooral in de avonduren) waardoor ik sneller in slaap val en overall fitter voor de dag kom! (J. Falkenburg, 29 jaar)

7-Stappen methode gebruikerservaringen 3Ik ben via aan goede vriend bij de 7-Stappen methode van William van der Klaauw terechtgekomen en deze heeft voor een grote verandering in mijn leven gezorgd. Zo wist ik niet dat ik mijn slaap kon bevorderen door meer te gaan bewegen en op de juiste tijdstippen te gaan sporten. Daarnaast gebruik ik de ontspanningsoefeningen uit het boek om te ontspannen en mijn gedachten tot rust te brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik sneller in slaap val en simpelweg lekkerder in m’n vel zit en ik wil daarom ook iedereen deze slaaptraining van harte aanraden! (B. Veldhuizen, 38 jaar)

Ik was al sinds mijn kinderjaren bang om te gaan slapen en deze gevoelens zijn na een traumatische ervaring terug gekomen. Ik werd vaak midden in de nacht, badend in het zweet, met een paniekaanval wakker. Perfect Slapen in 7 Stappen heeft mij geholpen mijn slaapangst te overwinnen waardoor ik nu weer rustig in slaap val en niet langer midden in de nacht wakker word. (N. de Boer, 43 jaar)

VOOR WIE IS DE 7-STAPPEN METHODE NIET GESCHIKT?

De 7-Stappen methode is een uitstekende oplossing voor mensen die kampen met slaapproblemen en deze graag thuis willen oplossen.

Toch is slapeloosheid een bijzonder complex probleem en zullen de oefeningen en tips uit het boek niet bij iedereen werken.

(Mede daarom krijg je een 100% geld terug garantie als je niet tevreden bent).

Sommige mensen hebben simpelweg meer baat bij een één-op-één behandeling en een fysiek consult bij een slaapcoach. (Wel vele malen duurder uiteraard).

Daarnaast is bij een kleine groep mensen een ernstige medische conditie de oorzaak van hun slaapprobleem en is deze gewoonweg niet op een natuurlijke manier en zonder medicatie te behandelen.

Naar mijn mening zijn dit de enige groepen mensen die geen baat zullen hebben bij het volgen van deze online slaaptraining en zal de rest er zeker van profiteren! 

KAN HIJ DE GROTE WOORDEN WAARMAKEN?

Wanneer ik voor mezelf spreek kan ik oprecht zeggen dat Perfect Slapen in 7 Stappen alle beloftes nakomt en het boek heeft mij daadwerkelijk geholpen om beter te slapen.

Vooral de oefeningen uit het hoofdstuk waarin je leert om te gaan met stress en hoe je de zorgen van de dag een plekje kunt geven voor je naar bed gaat hebben mij goed geholpen.

Dankzij deze oefeningen en slaaptips kan ik de zorgen van de dag even vergeten en snel in slaap vallen om vervolgens de volgende ochtend uitgerust aan een nieuwe dag te kunnen beginnen.

Best mogelijke garantie

Als je nog twijfelt of je de Perfect Slapen in 7 Stappen wel of niet aan zult schaffen is de garantie die je krijgt wellicht het allerbeste argument om je over je twijfel heen te helpen.

Je loopt namelijk geen enkel risico, want als je na afronden van de cursus nog niet beter slaapt kun je simpelweg een e-mail sturen naar william@slaapwijzer.net en je krijgt het volledige aankoopbedrag terug.

William heeft (terecht) zoveel vertrouwen in zijn methode dat hij denkt dat je niet teleurgesteld wordt, maar mocht je dit toch wel zijn dan kun je tot 90 dagen na aanschaf zonder vragen je geld terugkrijgen.

PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN KOPEN: LAAGSTE PRIJS GARANTIE!

Hardcover boek Perfect Slapen in 7 StappenBen je overtuigd en wil je Perfect Slapen in 7 Stappen kopen? Maak dan gebruik van onderstaande kortingslink.

Via deze exclusieve kortingslink krijg je namelijk 50% korting en kun je deze online slaaptraining al voor €37,- kopen, inclusief alle gratis bonus eBooks.

Naar mijn mening is dit een prima prijs voor hetgeen je krijgt.

Ik zou je daarom aanraden voor je weer honderden euro’s uitgeeft aan dure slaappillen eerst deze methode een kans te geven.

Want laten we eerlijk zijn, wat is nou €37,- euro als deze cursus je kan helpen beter te slapen en je fitter te voelen.

Bovendien als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug!

EINDOORDEEL PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Perfect Slapen in 7 Stappen heeft mij geweldig geholpen, vooral om ondanks een stressvol leven goed te kunnen slapen.

Bovendien is het een stevig en goed boekwerk waar overduidelijk veel aandacht aan besteed is met uiterst waardevolle tips en oefeningen.

Ik vind daarom dat de verkoopprijs van €37,- een nette prijs is, vooral gezien de vele extra’s die je bij het boek krijgt.

De Perfect Slapen in 7 Stappen methode heeft daadwerkelijk mijn leven veranderd en mij mijn nachtrust teruggegeven.

Als je overtuigd bent van de kracht van deze methode dan kun je via de link hieronder direct beginnen en ook eindelijk weer beter te gaan slapen!

JA! IK WIL WEER GOED SLAPEN! (50% KORTING)

Perfect Slapen in 7 Stappen is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

12 gedachten over “Review: Perfect Slapen in 7 Stappen

 1. Tom v/d Weijde

  Heb je na het bestellen en downloaden van deze cursus onbeperkt toegang, of komen er later nog verdere kosten bij.?

  1. Matthijs Auteur bericht

   Hallo Tom,

   Ja na het downloaden van de Perfect Slapen in 7 Stappen slaaptraining heb je onbeperkt toegang tot de cursus.

   Je downloadt het eBook en de bonus eBooks namelijk als PDF-bestand op je computer of smartphone.

   Hierdoor kun je het boek altijd inzien, meenemen, overzetten en bewaren!

   Veel succes!

   Gr. Matthijs

 2. Bert Caspers

  Heb de training ook aangeschafd op uw advies. Staan er goede tips en adviezen in die ik nog niet wist.

  Maar het is vooral handig om alles super mooi gebundeld in een boekwerk bij de hand te hebben, zodat je niet verder hoeft te zoeken op het internet!

  Gr. Bert

 3. Emma v. Garderen

  Ook ik heb het e-book inmiddels gedownload en heb hier inderdaad een aantal waardevolle inzichten in mijn slaapproblemen uit kunnen halen.

  Ook het daadwerkelijke echte boek werd netjes de volgende dag geleverd en leest wel zo makkelijk.

  Ik wil ook iedereen aanraden het boek te downloaden, niet omdat je dingen leert die je nergens anders kunt leren, maar omdat je alles gebundeld in 1 boek krijgt waardoor alle inzichten altijd handig bij de hand hebt.

  Gr. Emma

  1. Matthijs Auteur bericht

   Hallo Emma,

   Goed om te horen!

   Laat je ons weten of je slaapproblemen later nog terug zijn gekomen en wat je eraan doet om deze weer op te lossen?

   Gr. Matthijs

 4. Sandra

  Hallo Matthijs,

  Ik ben sinds kort bezig met het afbouwen van m’n slaapmedicatie omdat ik de laatste maanden veel last van bijwerkingen begin te krijgen en er soms zelfs een allergische reactie ontstaat.

  Leer je in dit boek ook hoe je het beste het gebruik van slaappillen kunt afbouwen en weer op een natuurlijke manier snel in slaap vallen?

  Groeten Sandra

  1. Matthijs Auteur bericht

   Hallo Sandra,

   Om met je eerste vraag te beginnen: Nee het boek gaat niet direct in op hoe je het gebruik van slaapmedicijnen het beste kunt afbouwen en stoppen.

   Echter het boek draait wel bijna volledig om de vraag hoe je op een natuurlijke manier snel in slaap kunt vallen en je slaapproblemen juist bij de wortel aan te pakken en op te lossen.

   Ik denk daarom dat dit boek ook voor jou van grote waarde kan zijn en je veel kunt hebben aan deze slaaptraining!

   Laat je het weten of je het boek hebt aangeschaft en wat jouw bevindingen zijn?

   Gr. Matthijs

 5. Chris

  Het is en blijft een goed boek en het is vooral handig om het (paperback) boek op je nachtkastje te hebben liggen om af en toe erbij te pakken wanneer ik moeilijk in slaap kom.

  Het boek is super mooi ingericht met duidelijke illustraties en uitleg en is een goede manier om je geheugen snel op te frissen en weer te weten wat je moet doen als je weer eens wakker in je bed ligt.

  Nee het is geen wondermethode, maar wel een goed boek waarin je alle informatie snel bij de hand kunt hebben en snel een oplossing kunt vinden voor je (slaap)problemen!

  Gr. Chris

  1. Matthijs Dekker Auteur bericht

   Hallo Chris,

   Dat is goed om te horen! Het fysieke hardcover boek is inderdaad een handig hulpmiddel om op je nachtkastje te bewaren voor de momenten dat je het echt nodig hebt.

   Veel slaapplezier gewenst!

   Matthijs

 6. Klasina van der Goot

  Hoewel ik in eerste instantie erg sceptisch was en lang heb getwijfeld om het boek te kopen heeft het mij uiteindelijk wel goed geholpen.

  Je leert vooral weer eventjes de punten op de ‘i’ te zetten en het zijn juist net deze kleine aanpassingen en tips die ervoor zorgen dat ik wel snel en onbezorgd in slaap kan vallen.

  Wat mij betreft is Perfect Slapen in 7 Stappen een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *