Leer je baby ’s nachts doorslapen zonder voeding! [Unieke tips & tricks]

Leer je baby 's nachts doorslapen zonder voedingJe baby ’s nachts door laten slapen zonder voeding is voor veel ouders een ultieme mijlpaal waar ze al maanden over dromen.

Maar vanaf wanneer mag je baby de hele nacht doorslapen zonder voeding? En hoe krijg je zo’n ononderbroken nachtrust voor elkaar?

Veel moeders krijgen het Spaans benauwd wanneer hun baby ’s nachts nog steeds wakker worden om te drinken, want ze “horen” toch eigenlijk de hele nacht door te slapen?

IS DE HELE NACHT DOORSLAPEN NORMAAL VOOR BABY’S

Sommige baby-slaapexperts raden ouders aan om hun kindje met een fopspeen te laten slapen of te laten huilen tot ze weer in slaap vallen wanneer ze na 6 maanden nog niet doorslapen.

Zelfs wanneer de moeder het zelf geen probleem vindt om haar baby ’s nachts nog te voeden wordt dit vooral door hun omgeving gezien als iets wat eigenlijk “niet normaal” is.

Op internet en in de bibliotheek zijn letterlijk honderden opvoedboeken voor ouders te vinden die dit probleem voor de ouders op kunnen lossen.

Veel van deze boeken verkopen toch vooral gebakken lucht, maar er zijn wel degelijk ook positieve uitzonderingen zoals Baby Slaap Geheimen, maar daarover later meer.

Toch wil ik je aanraden alle goedbedoelde adviezen over normale slaapgewoontes van baby’s naast je neer te leggen omdat zij jouw kindje niet kennen zoals jij hem of haar kent.

Slapende baby

Bovendien is geen enkele baby hetzelfde en als jij zelf van de nachtvoedingen geniet, waarom zou je hier dan niet mee doorgaan?

Het is namelijk een geweldig moment om een band op te bouwen met je kindje, vooral wanneer je overdag moet werken en haar dan niet ziet.

Zoals gezegd is elk kind anders en zal het ene kind eerder ’s nachts doorslapen dan de ander en dit heeft niet per se te maken met ’s nachts voeden.

Je baby kan op dat moment weer honger hebben of simpelweg op zoek zijn naar aandacht van jou.

Het is bewezen dat kinderen van werkende moeders ’s nachts en in het weekend meer aandacht verlangen dan kids van huismoeders, wellicht om de band met de moeder te versterken.

Veel baby-slaapexperts kijken puur naar de nachtvoedingen op zichzelf, echter is dit slechts een klein deel van de situatie.

JE KIND WIL GEWOON GEKNUFFELD WORDEN

Baby knuffelenNa een aantal maanden zal je baby de borst of fles ook met andere zaken gaan associëren dan enkel en alleen een manier om te eten.

Het is namelijk ook een stukje geruststelling, veiligheid, warmte en een verbindings moment tussen moeder en kind.

Deze momenten zijn ook bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van je baby en daarom moet je haar dit ook nooit ontnemen.

Wanneer het voor jou geen probleem is hoe lang je kind ’s nachts je aandacht en voeding nodig heeft dan is er geen reden om dit te veranderen.

Je doet namelijk niets fout als je naar je kind luistert en haar aandacht geeft wanneer zij erom vraagt.

Wanneer je je baby ’s nachts aandacht geeft leer je haar niet een slechte gewoonte, je laat haar weten dat je er voor haar bent wanneer zij jou nodig heeft.

WAT ZIJN “NORMALE” SLAAPGEWOONTES VAN BABY’S?

Als je gedurende een lange periode borstvoeding geeft is het heel normaal dat het ook erg lang duurt voor je baby ’s nachts doorslaapt zonder voeding.

Het duurt bij hen meestal minimaal 6 maanden voor ze de hele nacht doorslapen zonder wakker te worden.

Je baby leert zichzelf te troosten en in slaap te sussen en langere aaneengesloten periodes te slapen op haar eigen tempo.

Wanneer je baby ’s nachts om jouw aandacht en liefde vraagt dan doet ze dit omdat ze het nodig heeft, hetzij omdat ze honger heeft of omdat ze simpelweg dichtbij haar mama wil zijn.

DOORSLAPEN IS EEN GROTE MIJLPAAL

Doorslapen is een grote mijlpaal‘S nachts doorslapen is een even grote mijlpaal als de eerste stapjes en zindelijkheid en je baby zal deze mijlpalen in haar eigen tempo bereiken.

Als je je baby gaat pushen om dit eerder te doen dan kunnen hierdoor problemen ontstaan die later pas tevoorschijn komen.

Door je baby niet te pushen en erop te vertrouwen dat ze vanzelf een keer gaat doorslapen zal je kind uiteindelijk waarschijnlijk een goede slaper worden.

Je zult je er zelf ook beter bij voelen wanneer je weet dat je baby de hele nacht kan slapen zonder voeding nodig te hebben en dit in haar eigen tempo bewerkstelligd heeft.

Ze voelt zich dan namelijk veilig genoeg om lang te slapen en doet dit niet omdat ze geen andere keuze had dan zichzelf in slaap te sussen omdat er niemand kwam om haar te troosten.

De grootste reden waarom baby’s die ’s nachts wakker worden een probleem vormen is waarschijnlijk dat de ouders onrealistische verwachtingen hebben over het slaappatroon van hun baby.

We worden in de media ook bestookt met beelden van kinderen die altijd lekker slapen en nooit ’s nachts wakker worden, echter is dit beeld niet altijd reëel.

Het is doodnormaal dat kinderen tijdens hun eerste levensjaar geregeld ’s nachts wakker worden om gevoed te worden en te knuffelen en vergeet niet dat veel volwassenen ook meerdere keren per nacht wakker worden.

Wanneer het verwachtingspatroon van jonge ouders niet zo verstoord zou zijn door onder andere de media zou dit “probleem” waarschijnlijk niet eens bestaan.

WAAROM WORDEN BABY’S ‘S NACHTS WAKKER?

Huilende babyEr zijn veel verschillende redenen waarom baby’s ’s nachts wakker kunnen worden.

Daarnaast beleven ze na een korte periode van enkele weken of maanden die ze de hele nacht doorslapen een terugval waarin ze weer meerdere keren per nacht wakker worden.

Enkele redenen waarom baby’s ’s nachts wakker worden zijn:

  • Ze krijgen tanden
  • Sprongetjes (ontwikkelingen zoals: leren draaien, kruipen en praten)
  • Ziekte (verkoudheid, allergie enz.)
  • Honger
  • Ze verlangen naar mama: Veel kinderen worden juist ’s nachts wakker omdat hun moeder overdag weg is en ze hunkeren naar haar aandacht.

Neem rustig de bovenstaande oorzaken voor nachtelijke ontwakingen door en kijk of je erachter kunt komen of dit op jullie van toepassing is.

Meestal is het een combinatie van meerdere oorzaken waarom je kindje vaak wakker wordt gedurende de nacht.

WANNEER SLAAPT MIJN BABY DE HELE NACHT DOOR?

Ik kan helaas niet zeggen wanneer je baby de hele nacht gaat doorslapen, maar weet dat het voor kinderen heel normaal is om ’s nachts wakker te worden en dat dit in bijna alle gevallen van tijdelijke aard is.

Je kinderen groeien hier op een gegeven moment overheen, zelfs wanneer je het op z’n beloop laat.

Deze periode zal in het grotere geheel ook slechts een klein deel van het leven van je kind zijn.

Jouw doel moet zijn om de nachtrust van iedereen in je gezin te optimaliseren waarbij je je baby niet tekort wilt doen.

LEER JE BABY ‘S NACHTS DOORSLAPEN

Baby Slaap Geheimen coverTot slot wil ik je nog wijzen op het eBook van baby-slaapexpert Annelot Hofstede, Baby Slaap Geheimen.

Je leert in dit 50+ pagina’s tellend digitale boek veel praktische en bewezen tips en oefeningen die jou helpen om je baby te laten slapen en laten doorslapen.

Annelot heeft zelf een kindje (Rosa) die maar niet wilde slapen en heeft na wanhopige en onvruchtbare speurtochten op het internet zelf onderzoek gedaan naar de beste slaapoplossingen voor baby’s.

Dit deed ze in samenwerking met de prestigieuze Stanford universiteit in de Verenigde Staten, hier ontdekte zij 100% bewezen slaapoefeningen voor je baby die wèl werken.

Je kunt het eBook direct downloaden als PDF-bestand op je computer, smartphone of tablet waardoor je meteen aan de slag kunt.

Je kunt Baby Slaap Geheimen ook gratis uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER EN DOWNLOAD BABY SLAAP GEHEIMEN!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 7.500 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *