Hoe lang mag een baby slapen in een Maxi-Cosi? [Je baby veilig vervoeren doe je zo!]

Hoe lang mag een baby slapen in een Maxi-Cosi?Als je met je baby op pad gaat in de auto dan ontkom je er bijna niet aan dat je kindje in slaap valt in de Maxi-Cosi.

Maar hoe lang mag je baby in een baby autostoeltje slapen en hoe lang mag hij of zij überhaupt onafgebroken in een Maxi-Cosi zitten?

Daarnaast hebben veel jonge ouders de vraag of het zelfs veilig is om je baby in de auto te laten slapen?

Je kindje ligt namelijk altijd met een gebogen wervelkolom in een Maxi-Cosi en veel ouders denken dat dit slecht voor de rug van het kind is.

We weten namelijk allemaal dat de beste slaaphouding voor je baby op de rug is op een vlakke ondergrond.

IS SLAPEN IN DE MAXI-COSI VEILIG?

Uiteraard kun je je baby niet alleen thuislaten dus je hebt geen keuze en het zwevende en wiegende gevoel wat je kindje krijgt zal hem ongetwijfeld naar dromenland sturen.

Dus, is het voor je pasgeboren baby veilig om in de Maxi-Cosi tijdens het rijden in slaap te vallen?

Ja, het is prima dat je baby in slaap valt in de auto en als je de onderstaande adviezen opvolgt dan zijn deze autoslaapjes echt heel erg veilig.

Zorg er dus altijd voor dat je het kinderstoeltje op de juiste wijze in de auto hebt gezet met de autogordel of Isofix-systeem (aanrader!), check ook vooral de onderstaande video:

HOE LANG MAG EEN BABY IN EEN MAXI-COSI?

Hoe lang mag een baby in een Maxi-Cosi?Volgens de website Oudersvannu mag een baby niet langer dan 2 uur in een Maxi-Cosi zitten (slapen).

Ligt je baby wel vaker veel langer dan twee uur in het autostoeltje dan heeft hij een grotere kans om een voorkeurshouding te ontwikkelen en is er eerder sprake van afplatting van de schedel.

Dit is ook de reden waarom je eigenlijk beter niet met een pasgeboren baby op reis kunt gaan in de auto.

Ik wil je in ieder geval aanraden om voldoende pauzes in te lassen wanneer je wel met je baby op reis gaat en hem zeker elke twee uur minimaal een half uur uit de autostoel te halen.

Volg altijd de instructies van het product zelf en laat je baby nooit slapend in de auto achter omdat je bang bent om hem wakker te maken, zelfs niet op je eigen oprit.

GEBRUIK DE AUTOSTOEL ALLEEN IN DE AUTO

Wanneer je baby wel in slaap valt als je van de supermarkt naar huis rijdt dan wil ik je aanraden om hem eerst naar binnen te brengen alvorens je de boodschappen uit de auto haalt.

Als je namelijk op je bestemming bent gearriveerd kan je baby het beste zo snel mogelijk worden overgeplaatst in z’n wiegje of bedje omdat slapen op een vlakke ondergrond en op de rug altijd de veiligste houding is.

ZORG ERVOOR DAT JE JE BABY KUNT ZIEN

Als je alleen met je baby rijdt zorg er dan voor dat je je kind altijd kunt zien door een spiegel op te hangen aan de hoofdsteun.

Wanneer je baby dan in slaap valt in de Maxi-Cosi kun je altijd een oogje in het zeil houden en constant zijn slaaphouding checken.

GEBRUIK EEN VEILIGE AUTOSTOEL

Baby in autostoelDe autostoel die je gebruikt maakt een groot verschil in de comfort en houding van je baby.

Dit is ook waarom ik je wil aanraden niet voor de eerste de beste en goedkoopste optie te kiezen en voor een gerenomeerd merk en model te gaan.

In de titel schrijf ik niet voor niets de naam ‘Maxi-Cosi’, want hoewel dit wel degelijk een merknaam is en er dus nog talloze andere merken baby autostoelen zijn is deze zo ingeburgerd in Nederland dat we deze als soortnaam gebruiken.

Sterker nog, veel mensen weten niet eens dat Maxi-Cosi een merk is en dat er nog andere opties zijn.

Omdat deze stoeltjes aan de zwaarste tests zijn onderworpen en al jaren gezien worden als de beste in z’n soort wil ik je daarom ook aanraden om één van de onderstaande autostoelen te kiezen.

LET GOED OP DE TEMPERATUUR

Zorg ervoor dat je baby niet tè warm wordt in de Maxi-Cosi omdat oververhitting een mogelijke oorzaak voor wiegendood kan zijn.

Als jij je heet voelt dan is de kans groot dat je kind het ook heet heeft, zet je auto dus meteen aan de kant en check voor de zekerheid hoe warm je baby aanvoelt.

Check of je baby zweet op z’n buikje of in zijn nek om erachter te komen of hij tè warm is, de handen en voeten van baby’s zijn gebruikelijk iets koeler, dit is normaal.

Voelt je baby heet aan verwijder dan een laag kleding of dekens, open het raam een beetje om frisse lucht binnen te krijgen of schakel de airco aan als je auto deze heeft.

LOS DE SLAAPPROBLEMEN VAN JE BABY OP MET DEZE METHODE

Baby Slaap Geheimen coverSlaapt je baby wel goed in de auto, maar kan hij of zij thuis niet goed slapen en houdt je kindje jullie als ouders nachten wakker?

Dan wil ik je Baby Slaap Geheimen van baby-slaapexpert Annelot Hofstede aanraden om te leren hoe je je baby wél kunt laten doorslapen.

Je kunt het 50+ pagina’s tellende eBook direct als PDF-bestand downloaden op je computer, smartphone of tablet waardoor je meteen aan de slag kunt.

Je leert in deze slaaptraining voor baby’s 100% bewezen methodes en oefeningen die wetenschappelijk onderzocht zijn aan de prestigeuze Stanford universiteit in de Verenigde Staten.

Je kunt deze baby-slaaptraining bovendien GRATIS uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER EN DOWNLOAD BABY SLAAP GEHEIMEN NU!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 7.500 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *