Gezondheidsrisico’s van snurken: 8 Redenen om nu te stoppen met snurken!

Snurkende man op de bankWat zijn de gezondheidsrisico’s van snurken? Loop je überhaupt gevaar als je elke nacht hevig snurkt?

Als jij elke nacht luid snurkt dan kan dit een signaal van je lichaam zijn dat er iets van binnen  niet klopt.

Snurken kan namelijk in veel gevallen direct gelinkt worden met slaapapneu.

Slaapapneu wordt gekenmerkt door een bijzonder moeizame ademhaling, of zelfs complete adempauzes, tijdens het slapen.

Inhoud

GEZONDHEIDSRISICO’S VAN SNURKEN

Man snurktDeze worden in 9 van de 10 gevallen veroorzaakt door een blokkade of verstopping in de luchtweg tijdens de slaap, hierdoor wordt ook het vibrerende snurkgeluid geproduceerd.

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 20% van de Nederlandse mannen (het lijkt inderdaad vooral een mannendingetje te zijn) lijdt aan slaapapneu of een voorloper ervan.

Erger nog: Ruim 70% van deze mensen weten niet eens dat ze het hebben en worden hier – soms pas na jaren – op gewezen door hun partner of huisgenoot.

Veel mensen denken dat snurken er “een beetje bij hoort” maar dit is echt niet het geval.

Er kleven namelijk nogal wat gezondheidsrisico’s aan snurken. Gelukkig kun je snurken wel verminderen en oplossen.

Ok, nu ga ik je eerst 8 gezondheidsrisico’s van snurken geven en daarna geef ik je meteen de oplossing hoe je snel en effectief kunt stoppen met snurken.

#1: JE WORDT WAKKER MET HOOFDPIJN

Knallende koppijn is niet een leuke manier om je dag mee te beginnen, echter als je slaapapneu hebt dan heb je twee keer meer kans om wakker te worden met hoofdpijn.

Door slaapapneu is het moeilijker de juiste hoeveelheid zuurstof in te ademen en kooldioxide uit te ademen terwijl je slaapt.

Een gevolg hiervan is dat de bloedvaten in je hersenen verwijden en dit kan hoofdpijn veroorzaken.

De beste oplossing voor dit probleem is meer lucht te kunnen krijgen tijdens het slapen.

Zo kun je op je zij gaan slapen en kussens achter je leggen zodat je ook op je zij blijft liggen om meer lucht te krijgen.

Of je kunt speciale bitjes laten aanmeten die voorkomen dat je tong naar achteren kan vallen en je luchtweg blokkeert.

#2: JE HEBT EEN GROTERE KANS OP EEN BEROERTE

Kind naast snurkende papaWanneer je elke nacht weer een volledig bos omzaagt dan zet dit je lichaam onder druk of je nu wilt of niet.

Uit recent Chinees onderzoek is gebleken dat snurkers 25% meer kans hebben om een beroerte te krijgen dan niet-snurkers.

Wetenschappers denken dat opstoppingen in de aderen een grote rol spelen in het ontwikkelen van een beroerte bij hevige snurkers.

Daarnaast hebben veel snurkers overgewicht en zij hebben altijd een grotere kans op een beroerte.

#3: JE GEHEUGEN WORDT MINDER

Het geheugen van hevige snurkers raakt ruim 10 jaar eerder in verval dan het geheugen van mensen die niet snurken is uit onderzoek gebleken.

Deze vorm van verstoorde ademhaling kan namelijk de bloedstroom en bepaalde hersenfuncties verstoren.

Door snurken te behandelen, bijvoorbeeld met een online anti-snurktraining, kun je deze hersenbeschadigingen weer verminderen en binnen de perken houden.

Nadat zij hun snurken hadden opgelost scoorden ze vergelijkbare resultaten op geheugentesten als mensen die nooit eerder hadden gesnurkt.

#4: JE HEBT MEER KANS OP HARTPROBLEMEN

Partner snurkt in bedChronisch snurken gecombineerd met slaperigheid overdag zorgt ervoor dat je meer kans hebt op hartproblemen naarmate je ouder wordt.

Hoewel niet iedere snurker slaapapneu heeft wordt deze conditie wel aannemelijker als je de volgende dag ook extreem vermoeid bent.

Slaapapneu zorgt er namelijk voor dat je nooit in de diepste slaapfase terechtkomt.

Vaak kun je het risico al flink verkleinen door simpele aanpassingen in je levensstijl zoals te minderen met alcohol of af te vallen.

#5: JE ‘JONGEHEER’ LOOPT GEVAAR

Je, je leest het goed. Snurken kan er zelfs voor zorgen dat je penis in gevaar komt omdat slaapapneu direct gelinkt kan worden aan erectieproblemen.

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van alle mannen met slaapapneu ook erectieproblemen hebben.

Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door zuurstofgebrek en vernauwde bloedvaten waardoor de werking afneemt.

De beste oplossing is natuurlijk het verbeteren van je snurkgedrag, maar voor op korte termijn schijnt viagra ook goed te werken!

Klik hier voor meer informatie over de beste online anti-snurktraining!

#6: JE HEBT MEER KANS OP EEN ARBEIDSONGELUK

Help mijn partner snurkt!Slecht slapen dankzij luidruchtig snurken kan direct in verband gebracht worden met ongelukken op de werkplek blijkt uit recent onderzoek.

Wist je overigens dat je naast een snurker ruim 300 uur slaap per jaar misloopt?

Een gefragmenteerd slaappatroon heeft een grote invloed op je brein en zorgt ervoor dat je ’s nachts niet goed uitrust.

En wanneer je niet uitgerust en fit op je werk verschijnt is een menselijk foutje natuurlijk snel gemaakt met alle gevolgen van dien.

#7: JE KUNT DEPRESSIEF WORDEN

Ongeveer de helft van alle snurkers heeft ook emotionele problemen of is zelfs depressief.

Volgens slaapexperts is het een vicieuze cirkel, slaapapneu zorgt mede voor de depressie, maar depressiviteit kan er ook voor zorgen dat je gaat snurken.

Als je niet lekker in je vel zit verandert je slaap ook en bereik je vaak niet meer de diepe herstellende slaapfase waardoor slaapapneu sneller voor kan komen.

Tegelijkertijd kan slaapapneu er ook voor zorgen dat je depressief wordt puur door het slaapgebrek wat je na verloop van tijd krijgt.

Een oplossing hiervoor kan zijn dat je meer gaat sporten, want uit onderzoek blijkt namelijk dat je minder kans op een depressie hebt als je tenminste twee keer per week sport.

Dit moet je echter wel een aantal maanden volhouden om daadwerkelijk resultaten te zien.

#8: JE SEKSLEVEN LIJDT ONDER JE SNURKGEDRAG

Mannen die hevig snurken hebben doorgaans een minder seksleven dan stille slapers.

Wanneer jouw partner je midden in de nacht steeds porren geeft omdat je zo luid snurkt is de kans klein dat er een romantische toenadering gaat komen.

Het is daarom in dit geval ook meer de impact die jouw snurken op je partner heeft dan dat je er zelf direct last van hebt.

Wanneer je partner je vertelt dat zij last heeft van jouw snurkgeluiden en hierdoor slecht slaapt is het tijd om hulp in te schakelen.

STOP MET SNURKEN DANKZIJ DEZE ONLINE ANTI-SNURKTRAINING!

Stop met snurken boekVoor je overgaat tot intensieve behandelingen of zelfs operaties in het ziekenhuis om van je snurken af te komen wil ik je het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma aanraden.

Je leert in deze online training 24 krachtige oefeningen hoe je je spieren kunt trainen zodat je luchtweg niet geblokkeerd raakt en jij dus niet snurkt.

Deze methode is ontwikkeld door ex-snurker en slaapexpert Peter Groenendonk om jou te helpen stoppen met snurken.

Hij weet als geen ander hoe vervelende luidruchtig snurken voor jou en je omgeving kan zijn omdat hij zelf vroeger ook snurkte.

Hij heeft zo veel vertrouwen in zijn methode dat je deze 56 dagen GRATIS mag uitproberen en wanneer je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug!

Je kunt het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma meteen als PDF-bestand downloaden op je computer, smartphone en tablet waardoor je direct aan de slag kunt gaan.

JA! IK WIL NU STOPPEN MET SNURKEN!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 12.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *