11 Groente en fruitsoorten waardoor je beter slaapt!

Wist je dat er bepaalde groente en fruitsoorten zijn waardoor je beter slaapt?

Het gaat hier echt niet om vreemde tropische inheemse fruit en groentesoorten die je alleen op een tropisch eiland kunt vinden.

Nee, ik ga het in dit artikel hebben over alledaagse groente en fruit waarvan je er vast en zeker een paar hebt liggen.

Inhoud

GROENTE EN FRUITSOORTEN WAARDOOR JE BETER SLAAPT

Veel groente en fruitsoorten bevatten namelijk slaapverwekkende stoffen als melatonine, tryptofaan en magnesium waardoor je beter slaap.

Ok, je kunt niet al je slaapproblemen oplossen door simpelweg meer groente en fruit te eten, maar door ze in je dieet toe te voegen kun je wel iets makkelijker in slaap vallen en rustiger slapen.

Om slapeloosheid vanaf de wortel aan te pakken en op te lossen wil ik je de 7-Stappen methode aanraden, maar daar kom ik onderaan dit artikel nog kort op terug.

Laten we nu snel in de 11 groente en fruitsoorten duiken waardoor je sneller en beter slaapt.

#1: KERSEN

Kersen en dan met name zure kersen, ook wel morel of kriek genoemd, is één van de grootste natuurlijke bronnen van het slaaphormoon melatonine.

Uit onderzoek is gebleken dat je melatonine een directe boost krijgt na het eten van kersen.

Zoete kersen bevatten overigens ongeveer de helft minder melatonine dan zure kersen, terwijl gedroogde kersen helemaal geen melatonine bevatten.

Hoewel de concentratie minder hoog is kun je ook een glas kersensap drinken om je slaap te bevorderen.

#2: BANANEN

Bananen zijn een goede bron van vitamine B6 en helpt je lichaam meer serotonine te produceren.

Serotonine is een neurotransmitter (stofje in je hersenen) die je helpt ontspannen en ervoor kan zorgen dat je beter slaapt.

Daarnaast bevatten bananen kalium en magnesium, beide zijn mineralen die ervoor zorgen dat je spieren kunnen ontspannen.

Een tekort aan magnesium is dan ook in 90% van de gevallen de oorzaak waardoor mensen het rusteloze benen syndroom krijgen.

Bovendien bevat onze gele vriend het aminozuur tryptofaan wat je lichaam later om kan zetten naar serotonine en melatonine.

#3: ANANAS

Gesneden ananasDoor het eten van ananas krijgt je melatonine-niveau nog een grotere boost dan bij bananen het geval is.

Sterker nog het melatoninegehalte in je lijf kan zelfs meer dan verdubbelen een half uur nadat je ananas hebt gegeten.

Bovendien is de ananas een goede bron van vezels en vitamine C en dit helpt constipatie en maagproblemen te bestrijden.

Kun je dus niet slapen vanwege een grommende maag, dan weet je nu dus dat je dit met het eten van ananas kunt verminderen of oplossen.

Ook wordt er gezegd dat je minder snurkt als je een ananasplant in je slaapkamer plaatst en dit is natuurlijk wel zo fijn voor je partner.

#4: BOERENKOOL

Iedereen weet dat het eten van boerenkool goed voor je is, maar wist je dat je ook beter slaapt door deze groente?

Boerenkool zit namelijk vol met calcium en dit mineraal helpt je brein tryptofaan te gebruiken om melatonine te produceren.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle donker gebladerde en “groene” groentesoorten zoals ook spinazie en broccoli welke je natuurlijk ook in je eigen moestuintje kunt verbouwen.

#5: TOMATEN

TomatenTomaten zijn van nature bijzonder rijk in het fytonutriënt lycopeen en dit is juist het stofje die je helpt in slaap te blijven nadat je in slaap bent gevallen.

Je lichaam kan lycopeen makkelijker opnemen wanneer dit verhit is in een klein beetje vet.

Verwarm een aantal tomaten in een pan met een klein beetje olie en voeg een beetje basilicum toe.

Dit simpele receptje wordt al eeuwenlang door natuurgenezers gebruikt om beter te slapen.

Basilicum staat er namelijk om beken dat het geest en lichaam helpt ontspannen, je cortisol verlaagt en angst, paniek en depressie kan verlichten.

#6: WORTELS

Wortels zitten boordevol met alfacaroteen en dit stofje kan direct in verband gebracht worden met goed slapen.

Wortels zijn, op de voet gevolgd door pompoen, de grootste bron van het krachtige stofje carotenoïde.

Dankzij het eten van wortels – rauw of gekookt – val je sneller in slaap en kun je je slaapkwaliteit verhogen.

#7: SINAASAPPELS

SinaasappelsSinaasappels kunnen je melatoninegehalte opkrikken met maar liefst 40%, maar dit is niet de enige reden waarom je dit oranje fruit zou moeten eten.

Ze vormen namelijk ook een uitstekende bron van vitamine B wat je slaap op verschillende manieren kan verbeteren, zoals:

  • Verminderen van angst en depressie
  • Een regelmatiger slaap- waakritme
  • … en de aanmaak van serotonine, dopamine en GABA verbeteren (dit zijn de belangrijkste slaapbevorderende neurotransmitters in je hersenen)

#8: SOJABONEN

Sojabonen zijn onbewerkt een uitstekende bron van calcium en bevatten daarnaast een hoge concentratie tryptofaan.

Uit recent onderzoek blijkt dat de isoflavonen (plantaardige stoffen die voorkomen in peulvruchten) ervoor zorgt dat je langer en beter slaapt.

#9: AVOCADO

AvocadoDe avocado bevat veel magnesium en dit wordt in de volksmond ook wel het slaapmineraal genoemd.

Wanneer je te weinig van dit essentiële mineraal in je lichaam hebt zul je moeilijk in slaap vallen en zal ook doorslapen je moeilijk afgaan.

Door ingrediënten met veel magnesium toe te voegen aan je dieet zorg je ervoor dat je diep slaapt en goed herstelt.

Magnesium remt namelijk de productie van adrenaline en wordt hierdoor gezien als een goed natuurlijk ontspanningsmiddel.

#10: SLA

Ook sla is een natuurlijk ontspanningsmiddel, dit komt door het feit dat sla lactucarium bevat.

Lactucarium is een soort gedroogd melksap wat een verdovende werking heeft waardoor dit vroeger als vervanger voor opium werd gebruikt.

Dit verdovende goedje wordt gevonden in de stelen en kan in variërende hoeveelheden worden gevonden in verschillende slasoorten.

#11: KIWI

Gesneden kiwiLast but not least de “good old” kiwi. Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar ook kiwi is een fruitsoort waardoor je beter slaapt.

Neem bijvoorbeeld 1 à 2 kiwi’s ruim een uur tot anderhalf uur voor je gaat slapen en je zult merken dat je sneller in slaap valt en ook beter doorslaapt.

Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid antioxidanten die de kiwi rijk is.

Daarnaast bevatten kiwi’s serotonine en zoals we weten is dit een stofje in je hersenen die je slaap reguleert.

SLAPELOOSHEID OPLOSSEN DANKZIJ DE 7-STAPPEN METHODE!

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenDit zijn ze dan, 11 groente en fruitsoorten waardoor je beter slaapt en ik hoop echt dat jij een manier kunt vinden om elke dag een aantal van de aangeraden groente en fruit in je maaltijden kunt verwerken.

Zoals gezegd is bij chronische slapeloosheid alleen het aanpakken van je eetpatroon niet genoeg en zul je je hele levensstijl moeten veranderen om weer goed te kunnen slapen.

Voor verdere diepgaande slaaptips, adviezen, oefeningen en technieken wil ik je de wetenschappelijk bewezen 7-Stappen methode aanraden.

William van der Klaauw is een erkend slaapexpert en hij heeft al zijn kennis gebundeld in dit unieke boek en eBook om jou van je slaapproblemen af te helpen.

Dankzij de niet-goed-geld-terug garantie kun je deze online slaaptraining GRATIS uitproberen, want als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug.

Je kunt het eBook meteen als PDF-bestand downloaden op je computer, smartphone of tablet waardoor je direct aan de slag kunt, het fysieke hardcover boek krijg je de volgende dag thuisgestuurd.

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *