Iedereen heeft het over het geluk wat jonge ouders ten deel valt bij de geboorte van hun baby, maar bijna niemand vertelt je over de keerzijde van de geboorte van jullie kind.
Je komt als ouders van een pasgeboren baby in een soort overlevingsroes en je baby is alles wat ertoe doet op dat moment. En terecht!
Om de paar uur midden in de nacht wakker worden om het kleine maagje te vullen is dan ook geen probleem en zijn keer op keer gelukzalige momenten.
Je voelt je één met dat kleine frummeltje in je armen en de rest van de wereld doet er op dat moment niet toe.
Echter de bovengenoemde keerzijde van het verhaal wat je niet in tijdschriften leest is dat de chronische slapeloosheid je op een gegeven moment een keer zal vellen.
Als je baby het slapen al snel onder de knie heeft en een goed dag- nachtritme heeft ontwikkeld is dit niet zo’n heel groot probleem.
Maar wanneer je baby een bijzonder slechte slaper blijkt te zijn en jij maanden achter elkaar slechts een paar uurtjes slaap per nacht krijgt ga je hieraan kapot.
Inhoud
HET PERSOONLIJKE VERHAAL VAN ANNEKE GROESEN
Dit gebeurde Anneke Groesen, zij is een moeder van drie kinderen en tegen de tijd dat haar jongste kind 10 maanden oud was raakte zo zowel geestelijk als lichamelijk volledig uitgeput.
“Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst langer dan 3 uren heb doorgeslapen en verloor hierdoor het geduld om een goede moeder te zijn voor mijn twee oudere kinderen,” zegt ze.
“Ik verloor mezelf en deed gekke dingen, bovendien dronk ik meer koffie dan ooit tevoren, maar het maakte geen enkel verschil,” voegt ze eraan toe.
Haar eerste kind was een geweldige slaper en sliep in z’n eigen bedje al na 4 maanden de hele nacht door.
Haar tweede kindje bleek een iets grotere uitdaging, maar ook zij kon na een aantal maanden de hele nacht doorslapen zonder wakker te worden.
Haar jongste baby stopt ’s nachts niet met huilen en moet zelfs na 9 maanden nog steeds elke nacht nog steeds meerdere keren getroost worden om weer in slaap te kunnen vallen.
Ik verloor mezelf en deed gekke dingen, bovendien dronk ik meer koffie dan ooit tevoren, maar het maakte geen enkel verschil. (Anneke Groesen over de slaapproblemen van haar baby)
WAT GING ER MIS?
Het grote probleem bleek na hulp van een slaaptrainer te zijn dat ze geen goede en vaste planning had om de slaap van haar baby te bevorderen.
Zo sleepte ze alle kinderen mee naar de speeltuin waar ze met de baby op de arm op het bankje plaatsnam en keek naar hoe haar andere kinderen speelden.
Toen ze met een andere moeder in gesprek raakte ging er een wereld voor haar open.
Niet alleen had deze moeder de slaapproblemen niet die Anneke wel had, maar bleek het baby-slaapexpert Annelot Hofstede te zijn, schrijfster van de online training Baby Slaap Geheimen.
Ze had geen idee dat er überhaupt slaaptrainingen voor baby’s bestonden, laat staan hoe deze haar problemen konden oplossen.
In eerste instantie stond ze er ook niet echt voor open, toch besefte ze hoe een paar nachten goed slapen haar kijk op het leven kon verbeteren en haar uiteindelijk weer een betere moeder konden maken.
Daarom besloot ze de slaaptraining van Annelot een kans te geven en downloadde het eBook en de vele bonus eBooks.
WAT LEER JE IN EEN ONLINE SLAAPTRAINING VOOR JE BABY?
Om te beginnen leerde Anneke hoe ze haar dochter zich comfortabel kon laten voelen in haar eigen kamer en hoe ze haar kon laten weten dat ze echt altijd in de buurt is.
Het was een langzaam proces waarin ze haar dochter eerst liet wennen aan haar nieuwe kamer en een nieuw slaapknuffeltje voordat ze de hele nacht door kon slapen.
Ze leerde dat er niet per se één weg naar Rome bestaat, maar dat er meerdere goede oplossingen zijn voor (slaap)problemen en dat ze haar plan dagelijks kon aanpassen.
Wel is het bijzonder belangrijk dat er wel degelijk een plan is en dat je niet elke dag grote veranderingen doorvoert.
Hoewel Anneke’s dochter de eerste nachten nog veel huilde en haar troostende woorden weinig hielpen zag ze toch elke nacht kleine verbeteringen.
Binnen een week sliepen zowel moeder als dochter de hele nacht door!
Anneke voelde zich meteen een ander mens en een betere moeder met eer geduld en energie.
“Ik ben gelukkiger en kan ook weer dingen doen die ik leuk vind, bovendien ben ik productiever dan ik lange tijd geweest ben,” zegt ze.
Bovendien sliep haar dochter ook beter waardoor ook zij een vrolijker en energieker meisje is dan ze voorheen was.
Hierna heeft Anneke nog een vierde kind gekregen en dit bleek wederom een slechte slaper, toen heeft ze de methode en weer toegepast en ook bij haar bleek dit de oplossing te zijn.
WANNEER KUN JE EEN SLAAPTRAINING VOLGEN VOOR JE BABY?
Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten voor je besluit een online slaaptraining voor je baby te volgen.
Uiteraard zul je er rekening mee moeten houden dat je baby oud genoeg is, want je kunt niet van een baby van 2 – 4 maanden oud verwachten dat ze de hele nacht doorslapen.
De vroegste doorslapers doen dit vanaf hun derde maand op deze aardkloot, maar je moet er rekening mee houden dat het 4 tot 6 maanden kan duren voor je baby doorslaapt.
Na een half jaar zou elk kindje in principe moeten kunnen doorslapen omdat zij dag en nacht inmiddels goed van elkaar kunnen onderscheiden.
#1: Je bent ontevreden over het slaapgedrag van je kind
Zelfs als je kind meerdere keren per nacht wakker wordt of niet in z’n eigen bed kan blijven slapen dan is dit geen probleem als het voor jou geen probleem is.
Daarnaast zal een slaaptraining geen succes hebben als jij denkt dat er geen probleem is.
#2: Je weet niet hoe je het aan moet pakken
Er is online veel informatie en advies te vinden over slaapproblemen bij kinderen en hoe je deze kunt oplossen. Vaak krijg je tegenstrijdige adviezen.
Daarnaast wordt het pas echt lastig als je meer wilt weten over situaties die niet vaak beschreven worden, zoals een kamer delen met broers en zussen.
Bovendien zijn er veel tussenoplossingen tussen je baby laten huilen en niets doen, een professionele baby-slaaptraining helpt je deze te vinden.
#3: Je hebt alles geprobeerd en niets werkt
Veel ouders slagen er zelf in hun kinderen door te laten slapen, terwijl andere ouders afwachten of hun kind uit zichzelf beter gaat slapen.
Als niets werkt is het wellicht tijd om een online slaaptraining te volgen en een goed plan van aanpak op te stellen.
#4: Je bent het niet eens met je partner over de aanpak
De grootste uitdaging ligt vaak in het opstellen van een plan van aanpak waar jullie het beide mee eens zijn.
Probeer daarom een paar weken de online slaaptraining zodat je niet over de aanpak hoeft te discussiëren, werkt het niet dan kun je altijd verdere hulp zoeken via je huisarts of slaapcentrum.
Wist je trouwens dat een kwart van alle scheidingen in Nederland gebeuren binnen twee jaar na de geboorte van het eerste kind.
Ik wil niet zeggen dat het per se aan de slaapproblemen van het kind ligt, maar het helpt ook niet mee en daarom wil ik jou helpen dit te voorkomen.
#5: Je voelt je opgesloten in je eigen huis
Dit komt het meest voor bij kinderen die in slaap gewiegd moeten worden en jij er dus altijd moet zijn om je baby te laten slapen.
Je voelt je opgesloten in je eigen huis waardoor er grote onenigheid met je partner kan ontstaan.
Het is daarom zaak om dit zo snel mogelijk af te leren en je kind goed te leren slapen zelfs als jij even niet thuis bent.
#6: Je bent een gevaar voor jezelf en anderen
Wanneer je vermoeidheid zulke grote vormen aanneemt dat je een gevaar voor jezelf en voor anderen wordt dan is het tijd om hulp te zoeken.
Denk bijvoorbeeld aan dat je niet kunt rijden door het chronische slaapgebrek waar je al maanden aan lijdt.
#7: Zorg voor rust en regelmaat
Tijdens de vakantie of wanneer je op reis bent is geen goed moment om je kind goed te leren slapen.
Je kun hier beter aan beginnen wanneer jullie tenminste 4 weken een vast schema aan kunnen houden.
Daarnaast kun je beter geen andere mensen op bezoek laten komen rond de bedtijd van je baby.
Ten eerste omdat jij aan jezelf kunt gaan twijfelen door de meekijkers en ten tweede omdat deze extra drukte en verstoring van de slaaproutine de slaap van je kind kunnen beïnvloeden.
Maak daarnaast geen belangrijke afspraken tijdens de eerste week van de slaaptraining van je kind omdat het in het begin veel energie vergt van zowel jou als je kind.
WELKE BABY-SLAAPTRAINING MOET IK KIEZEN?
Hoewel er verschillende Engelstalige slaaptrainingen voor baby’s en kinderen zijn wil je het eerder genoemde Baby Slaap Geheimen van Annelot Hofstede aanraden.
Ze heeft deze training geschreven in samenwerking met onderzoekers van de prestigieuze Stanford universiteit in de Verenigde Staten waar een volledig slaaplaboratorium is ingericht om het slaapgedrag van kinderen te onderzoeken.
Je leer o.a. herkennen wanneer je kind ècht moe is en welke goedbedoelde “ouderwetse” slaaptips het slaapgedrag van je kind juist kunnen verslechteren.
Je kunt Baby Slaap Geheimen nu tijdelijk met 50% korting als PDF-bestand downloaden via de link hieronder. (Ook geschikt voor smartphone en tablet!)
Je loopt bovendien geen enkel risico, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!
DOWNLOAD BABY SLAAP GEHEIMEN DIRECT!
Deze Baby-slaaptraining is inmiddels ruim 10.000 keer gedownload!