Beter slapen met regen geluid op de achtergrond!

Beter slapen met regen geluid op de achtergrond!“Spitter spetter spater lekker in het water ga maar vast naar huis, ik blijf nog lekker slapen!”

Een kabbelend beekje, de golven van de zee die in de branding kapotslaan of het zachtjes tikken van de regen op je dakpannen.

Veel mensen zweren bij het feit dat regengeluiden hen helpt om sneller in slaap te vallen en in slaap te blijven.

WAAROM SLAAP JE BETER MET REGEN GELUID?

Maar waarom helpt het geluid van regen en stromend water je slapen en heeft het zo’n krachtige en populaire slaapverwekkende werking?

Een deel van het antwoord zit in hoe onze hersenen geluiden die we horen interpreteren als bedreigingen of geen bedreigingen, zowel als we wakker zijn als wanneer we slapen.

Bepaalde geluiden, zoals schreeuwen en luide alarmklokken kun je natuurlijk moeilijk negeren.

Echter andere – meer subtiele – geluiden zoals hoe de wind door de bomen waait en de golven die aanspoelen op het strand kunnen we makkelijker uitschakelen in ons brein.

Deze langzame wuivende en bruisende geluiden vormen geen bedreiging vormen geen bedreiging en dat is precies de reden waarom ze kalmerend werken.

Daarnaast is het uiteraard moeilijker om door luidere geluiden heen te slapen.

Stad in de regen

AARD VAN GELUID BELANGRIJKER DAN VOLUME

Echter belangrijker dan het volume is de aard van het geluid in hoe het waakzaamheidsysteem in je hersenen geactiveerd wordt en je uit je slaap kan houden.

Het type geluid bepaalt of je wakker wordt, niet per se het volume van het geluid omdat geluid en volume in verschillende delen van je hersenen worden verwerkt.

De branding van de oceaan is bepaald geen zacht geluid, het is echter wel een erg geleidelijk geluid met golven die aankomen waarna het even stil wordt en de volgende golven weer aankomen enz.

Dit staat in schril contrast tot een schreeuw of een rinkelende telefoon die midden in de nacht bijna direct zijn hoogste volume bereikt.

HOGE TONEN TRIGGEREN SCHRIKREACTIE

Schrikreactie door gastoeterDaarnaast zijn dit in veel gevallen erg hoge tonen die meteen een schrikreactie triggeren.

Tijdens een grootschalig slaaponderzoek uit 2012 werd 90% van de kandidaten wakker door fluisterende stemmen en piepers die een volume van slechts 40 decibel bereikten.

Dit terwijl de geluiden van verkeer en een overvliegende helikopter met een volume van ruim 70 decibel slechts sporadisch een kandidaat wekte.

Verkeer hoor je namelijk al van ver aankomen waardoor het geluid geleidelijk luider wordt, terwijl dit bij een afgaande pieper of zachte menselijke gesprekken direct een piek bereikt.

WE ZIJN ZO “GEPROGRAMMEERD”

Blijkbaar zijn mensen zo “geprogrammeerd” dat we fel reageren op geluiden die uit het niets opdoemen omdat deze vroeger (maar ook nu) meestal gevaar betekenen.

Oermannen moesten natuurlijk hun familie kunnen waarschuwen wanneer er gevaar dreigde, maar een plotselinge schreeuw midden in de nacht kon ook betekenen dat een familielid al in nood was.

Hoe dan ook een plotseling geluid midden in de nacht is altijd een goede reden om op onderzoek uit te gaan.

Er bestaat daarnaast nog een andere reden waarom regen geluiden je helpen beter te slapen.

Geluiden die niet dreigend maar relatief wel erg luid zijn kunnen andere geluiden overstemmen die je hersenen bestempelen als wèl gevaarlijk.

Door maskerende geluiden in je omgeving te hebben, zoals regengeluiden, worden ook andere geluiden waar je geen controle over hebt overstemd.

Denk bijvoorbeeld een aan je partner of huisgenoot die midden in de nacht het toilet doorspoelt of toeterende auto’s op straat.

REGEN GELUID EEN GOED NATUURLIJK SLAAPMIDDEL

Het is daarom ook geen verrassing dat het geluid van regen een goed “natuurlijk slaapmiddel” is die door iedereen ingezet kan worden.

Waar men vroeger nog een cassettebandje op moest nemen is dit tegenwoordig veel eenvoudiger en hoef je alleen je computer of telefoon op YouTube te zetten en vanuit daar deze regengeluiden streamen.


Slaapexpert Tom v/d Petten zegt: “Ik denk dat het afspelen van regen- en natuurgeluiden in de  slaapkamer mensen met slaapproblemen helpen om aanmerkelijk beter te slapen!”

Toch zegt ook hij dat het simpelweg afspelen van regen geluid in je slaapkamer niet dè oplossing voor elk slaapprobleem is, hiervoor is namelijk vaak een complete verandering van levensstijl voor nodig.

Daarnaast hebben sommige mensen de natuurlijke reactie op het geluid van water dat ze meteen naar het toilet moeten.

Als jij één van deze mensen bent dan is het luisteren naar regengeluiden voor je gaat slapen ook niet de beste oplossing voor jou.

GEGARANDEERD BETER SLAPEN MET DE 7-STAPPEN METHODE

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenWil jij op een natuurlijke manier gegarandeerd beter leren slapen? Dan wil ik je de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden.

Je leert in deze online slaaptraining hoe je sneller in slaap valt en niet langer midden in de nacht wakker wordt.

Je krijgt in dit populaire 120+ pagina’s tellend eBook handige tips en oefeningen en leert hoe jij dankzij een aantal kleine aanpassingen in je leven veel beter kunt slapen.

Deze slaaptraining kun je direct na aanschaf downloaden als PDF-bestand op je computer, smartphone of tablet waardoor je meteen aan de slag kunt.

Van der Klaauw belooft je gegarandeerd succes en als je dit niet hebt krijg je dankzij de niet-goed-geld-terug garantie gewoon je geld terug!

Je kunt de slaaptraining dus GRATIS uitproberen!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE NU!

Deze bestseller slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *