Natuurlijke slaapoplossingen: 5 Natuurlijke oplossingen voor een betere slaap!

Natuurlijke slaapoplossingenBen jij op zoek naar natuurlijke slaapoplossingen die je direct toe kunt passen en waarmee je sneller in slaap valt en beter door kunt slapen zonder vage slaappillen te hoeven slikken?

Goed slapen is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend en juist daarom heb ik voor jou de beste natuurlijke oplossingen voor al je slaapproblemen verzameld.

Ruim de helft van alle Nederlanders heeft af en toe slaapproblemen, terwijl ongeveer 20% van alle volwassenen chronisch slecht slaapt.

Inhoud

NATUURLIJKE SLAAPOPLOSSINGEN

Slapende vrouw tussen bladerenEen eenvoudige en snelle oplossing voor deze slaapproblemen is uiteraard het slikken van slaappillen, echter is het niet verstandig om deze langdurig te nemen.

Als je gedurende een langere periode slaappillen neemt kun je eraan gewend raken waardoor ze hun werking (deels) verliezen

Daarnaast kun je eraan verslaafd raken en hebben ze tal van risico’s en bijwerkingen en juist daarom is het goed om een natuurlijke slaapoplossing te vinden.

GOED SLAPEN IS GEZOND

Je lichaam en geest hebben slaap nodig, net als het voeding nodig heeft. Net als bij voedsel het geval is hunkert elke cel in je lichaam naar slaap en de voordelen die het met zich meebrengt.

Een goede nachtrust betekent dat je minimaal 7 à 8 uur ongestoord slaapt.

Dit geeft je lichaam de tijd om spieren, weefsel en botten te ontspannen en zichzelf te repareren en ook je hart kan even bijkomen van het dagritme.

Elke minuut of uur dat je slaap verstoord wordt betekent dat je een klein beetje van z’n helende en gezonde krachten misloopt.

OORZAKEN VAN SLAAPPROBLEMEN

WekkerAls goed slapen zo belangrijk is, waarom hebben dan zoveel mensen slaapproblemen en slaapt bijna 40% van de Nederlanders chronisch tè weinig.

Werkende volwassenen offeren blijkbaar graag hun nachtrust op om productiever te kunnen werken en andere dingen te doen.

Mensen denken vaak dat ze door veel te werken en weinig te slapen aan de top komen, echter dit is een grote misvatting.

Maar het zijn niet alleen de arbeiders die te weinig slapen, ook niet werkende en gepensioneerde mensen vallen ten prooi aan een slechte slaapkwaliteit.

Want laten we eerlijk zijn, wie is er tegenwoordig niet gestresst?

Dit kan komen door grote werkdruk, maar ook door emotionele en persoonlijke redenen zoals bijvoorbeeld relatieproblemen.

Slaapproblemen kunnen echter ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een luid snurkende partner, slechte luchtkwaliteit en het gebruik van verschillende medicijnen.

We hebben een goede nachtrust nodig en naar mijn mening zijn de volgende 5 natuurlijke slaaptips de beste!

#1: NATUURLIJK DIEET VOOR NATUURLIJKE SLAAP

Walnoten tegen slapeloosheidVoor een goede gezondheid is het belangrijk dat je verse organische en onbewerkte voedingsstoffen eet.

Als je dit eet dan eet je namelijk ook de beste ingrediënten om goed te slapen.

Er zijn echter ook voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je juist slechter slaapt en deze kun je dan ook het beste zo weinig mogelijk eten of vermijden.

Vetten, koolhydraten en natuurlijke suikers zijn allemaal erg belangrijk voor een gezond lichaam. Het is echter niet verstandig om deze te dicht tegen je bedtijd te eten.

Vet voedsel is in het bijzonder erg moeilijk verteerbaar en als je dit te laat in de avond eet blijft je spijsvertering nog tot diep in de nacht bezig om dit eten te verwerken waardoor je lichaam niet tot rust kan komen.

Daarnaast zul je vaker last hebben van brandend maagzuur en reflux wanneer je je spijsvertering nog moeilijke opdrachten geeft wanneer je in bed ligt.

Daarom wil ik je aanraden vezels toe te voegen aan je avondeten omdat het je spijsvertering helpt, maar belangrijker nog je helpt om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Ook mensen zonder diabetes kunnen daarom beter suikerrijk voedsel en voedingsstoffen met veel koolhydraten vermijden om pieken in de suikerwaarde te voorkomen.

Ik wil je daarnaast aanraden voedsel te eten met hoge concentraties tryptofaan. Tryptofaan is namelijk een onmisbaar aminozuur die je helpt de juiste slaaphormonen te produceren.

Zo helpt dit stofje je serotonine te produceren, dit hormoon zorgt ervoor dat je een beter humeur krijgt en je slaap reguleren.

Tryptofaan kun je vinden in:

  • Walnoten
  • Kaas
  • Rood vlees
  • Kip
  • Kalkoen
  • Vis
  • Linzen
  • Eieren

#2: SPORT JEZELF IN SLAAP

HardlopenEén van de geneugten van sporten is dat je je na afloop erg goed voelt, uiteraard afhankelijk van hoe erg je jezelf het ingespannen.

Je hartritme is veel sneller, je ademt dieper en je gezicht gloeit helemaal.

Dit hoeft helemaal niet bovenmatig sportief te zijn, ga bijvoorbeeld elke avond een half uurtje lopen en je zult merken dat je ’s nachts sneller in slaap valt.

Uiteraard als je wel erg sportief bent dan kun je jezelf natuurlijk iets meer inspannen door naar de sportschool te gaan voor een heerlijke workout.

Wist je dat 65% van de mensen die regelmatig bewegen sneller in slaap vallen dan mensen die dit niet doen?

Daarnaast hebben sportievelingen minder last van nachtelijke spierkramp en concentratieproblemen overdag.

Seks is overigens ook een goede workout wat je voor het slapen kunt doen, dit heeft ook een bewezen slaapbevorderende werking.

#3: MEDITEREN KUN JE LEREN

MediterenLaat ik eerst eens verduidelijken wat mediteren precies is, want er zijn inderdaad monniken in verre landen die elke dag in stilte uren mediteren.

Echter er zijn ook miljoenen mensen net zoals jij en ik die elke dag een aantal minuten tijd voor zichzelf nemen waar ze zich ook bevinden.

Dit kun jij ook doen, sterker nog ik wil je zelfs aanraden dit ook te doen omdat ik bij mezelf en bij anderen gezien heb welke positieve impact mediteren kan hebben.

Tijdens een slaaponderzoek in 2015 werd een groep ouderen en mensen van middelbare leeftijd geleerd hoe ze konden mediteren.

Uit de resultaten bleek dat zij minder last hadden van slapeloosheid en sneller in slaap vielen, minder vermoeid waren en daarnaast ook minder depressief en simpelweg gelukkiger waren.

Zo zie je welke resultaten je met natuurlijke slaapoplossingen en zonder medicijnen kunt bereiken.

#4: MELATONINE, DÈ NATUURLIJKE SLAAPOPLOSSING

Melatonine is een hormoon dat je lichaam produceert om je te helpen in slaap te vallen, naast de vele andere gezondheidsvoordelen die het geeft.

Het slaaphormoon melatonine reageert op het opkomen en ondergaan van de zon en het is juist dit wat een normaal slaap- waakritme in stand houdt.

Want zodra de zon opkomt en je omgeving zich met natuurlijk daglicht vult gaat je melatonine productie omlaag en word je wakker.

Echter hebben we tegenwoordig allemaal veel kunstmatige lichtbronnen in huis en wordt ons dag- nachtritme niet meer per se bepaald door de zon.

We hoeven maar op een knop te drukken of het licht gaat aan of denk bijvoorbeeld eens aan het blauwe licht wat je tv, laptop of smartphone uitstraalt.

Het eeuwenoude deel in onze hersenen wat nog steeds vasthoudt aan licht en donker kan deze kunstmatige lichtbronnen niet goed plaatsen waardoor een verstoord slaap- waakritme kan ontstaan.

Er zijn manieren om een duidelijke boodschap naar je brein te sturen zodat het op het juiste moment het “slaaphormoon” melatonine gaat produceren.

De belangrijkste stap die je hierin kunt nemen is door alle elektronica met een beeldscherm ongeveer een uur voordat je naar bed gaat uit te schakelen.

Je kunt ook kiezen voor het nemen van een melatonine supplement voor je gaat slapen, omdat melatonine een lichaamseigen hormoon is zijn deze volledig onschadelijk.

Toch is het niet dè beste slaapoplossing omdat je op deze manier alsnog afhankelijk wordt van een supplement en daarom kun je toch beter kiezen voor een verandering in je levensstijl.

#5: KRUIDEN

KamilletheeEr zijn een aantal kruiden die ervoor zorgen dat je lichaam en geest kalmeert en je tot rust komt.

Kamille is hiervan een goed voorbeeld en van dit kruid wordt vaak thee getrokken, want kamillethee heeft niet alleen een kalmerende werking maar helpt ook je spijsvertering.

Valeriaan staat bekend dat het angst en paniek kan wegnemen en slapeloosheid bestrijdt, waardoor je sneller in slaap valt en beter slaapt.

Theanine – een aminozuur wat voorkomt in theebladeren – is een ander stofje die wonderen kan verrichten voor een goede nachtrust.

Theanine komt natuurlijk voor in groene thee en helpt je je gedachten te kalmeren en helpt je stoppen met piekeren waardoor je sneller in slaap valt.

Houd er echter wel rekening mee dat ieder lichaam anders is en dat iedereen, afhankelijk van gezondheid en geestelijke gesteldheid, anders reageert op verschillende kruiden.

Waar de ene persoon de eerste nacht al meteen succes zal hebben en snel in slaap zal vallen kan dit bij een ander een tijdje duren.

Het belangrijkste wat je kunt doen om beter te slapen is een vaste slaaproutine voor jezelf te bepalen en hier ook niet van af te wijken.

Je lichaam raakt gewend aan vaste bedtijden en hierdoor vergroot je de kans op een goede nachtrust.

WAT IS DE BESTE SLAAPHOUDING?

Een vraag die veel mensen bezighoudt is: Wat is de beste slaaphouding?Het antwoord op deze vraag is echter per persoon verschillend.

Als je goed slaapt lig je ’s nachts bijna stil en afhankelijk van je positie komt er op bepaalde plekken van je lichaam meer druk dan op andere plekken.

De drukpunten liggen vooral op je hoofd, nek, schouders, heupen en je rug en het is dan ook belangrijk dat deze voldoende ondersteund worden.

Zo kan een slecht, of oud, matras ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld met een stijve nek of rug wakker wordt, of überhaupt moeite hebt om in slaap te vallen.

Als je matras ouder is dan 10 jaar is het waarschijnlijk hoogste tijd om deze te vervangen met een nieuw matras voor betere ondersteuning.

Daarnaast wil ik je aanraden minimaal elke 2 jaar je hoofdkussen te vervangen.

Als je slecht slaapt door pijn of een oncomfortabele slaapomgeving kun je een andere slaaphouding proberen of je bed van een ‘upgrade’ voorzien.

MAAK VAN GOED SLAPEN EEN PRIORITEIT

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenEchter de belangrijkste natuurlijke slaapoplossing die ik je wil meegeven is dat je van goed slapen een topprioriteit in je leven moet maken.

Dit kan een grote mindset switch zijn, maar wel eentje die je op de lange termijn een vrolijker en gezonder mens laat zijn.

Het lijkt me logisch dat je hier wel een beetje hulp bij kunt gebruiken en daarom wil ik je ook de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden.

Je leert in deze online slaaptraining hoe je met kleine subtiele veranderingen in je levensstijl en een aantal simpele oefeningen sneller in slaap kunt vallen en langer door kunt slapen.

Je kunt deze slaapcursus meteen als PDF-bestand downloaden op je computer, smartphone of tablet waardoor je direct aan de slag kunt!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Deze populaire slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *