Beter slapen dankzij de didgeridoo? Alle feiten en fabels!

Beter slapen dankzij de didgeridooWereldwijd zijn er miljoenen mensen die snurken of lijden aan slaapapneu terwijl je dit volgens sommigen eenvoudig op kunt lossen met een didgeridoo.

Toch blijkt uit een relatief onbekend Zwitsers onderzoek van meer dan 10 jaar terug dat je beter kunt slapen door het dagelijks bespelen van een didgeridoo.

En nee, je bent niet alleen als je dit niet gelooft! Dit is ook de reden waarom dit onderzoek door de medische wereld “onder het tapijt is geschoven”.

WAT IS EEN DIDGERIDOO?

Een didgeridoo is een langwerpig blaasinstrument uit Australië wat al duizenden jaren door de Aboriginals wordt bespeeld.

De klanken die uit een didgeridoo komen zijn snelle, diepe en hypnotiserende klanken. (Check onderstaande video)

Van oudsher werden ze gemaakt van door termieten uitgeholde eucalyptusboomstammen, maar in principe kunnen ze van elke soort hout gemaakt worden, zolang ze maar dik en lang genoeg zijn.

Vooral in de New Age-beweging wordt de “didge” veel gebruikt om de brommende oerstem van “Moeder Aarde” na te bootsen.

HELENDE KRACHTEN VAN DE “DIDGE”

Hoewel uiteraard niet iedereen het hiermee eens is worden er vele verschillende helende krachten aan de didgeridoo toegeschreven.

Zo zou je door de circulerende ademhaling die je bij het bespelen van dit blaasinstrument nodig hebt de oplossing kunnen vinden voor veel voorkomende medische condities.

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Astma
  • Snurken
  • Concentratieproblemen
  • Slaapapneu
  • … en er wordt zelfs geclaimd dat je er verschillende soorten kanker mee kunt behandelen

Hoewel er voor de meeste aandoeningen geen sluitend bewijs is gevonden ziet men wèl vooruitgang bij astma-patiënten.

Zij kunnen namelijk een aanmerkelijk betere ademhaling krijgen door het veelvuldig bespelen van dit instrument.

Tip: Wil jij definitief al je slaapproblemen oplossen? Check dan de 7-Stappen methode die je via deze link GRATIS kunt uitproberen!

ZWITSERS ONDERZOEK

Onderzoek didgeridoo en slapenToch besloot Milo Puhan, een wetenschapper van de universiteit van Zürich, de effecten van de didgeridoo te testen toen hij erover hoorde via zijn muziekleraar.

Hij wilde niet meteen alle vooroordelen geloven en stelde een klein team samen om het blaasinstrument te testen.

Er namen 25 kandidaten deel aan het onderzoek en zij hadden allen last van slaapapneu hadden.

Hij liet de helft van de kandidaten vier maanden lang vijf dagen per week de didgeridoo leren spelen terwijl de andere helft van de groep niets hoefden te doen.

Uit dit onderzoek bleek dat de mensen die het instrument leerden bespelen aanmerkelijk minder last hadden van hun slaapproblemen dan voorheen.

Hierdoor kwamen ze tot de conclusie dat de ademhalingstechnieken die je gebruikt voor het bespelen van een didgeridoo de spiergroepen rond de luchtwegen versterkt waardoor je ’s nachts minder blokkades hebt.

Overigens is dit niet exclusief voor de didgeridoo, maar wordt dezelfde circulaire ademhalingstechniek ook toegepast bij andere blaasinstrumenten zoals bijvoorbeeld bij het bespelen van een saxofoon.

LOST DE DIDGERIDOO AL MIJN SLAAPPROBLEMEN OP?

Voor iedereen meteen de didgeridoo gaat leren bespelen wil ik je op het hart drukken dat je niet al je slaapproblemen op kunt lossen met het bespelen van dit instrument.

Hoewel de theorie achter deze ademhalingstechnieken en het versterken van de spieren rond de luchtwegen je kunnen helpen beter te slapen is deze theorie niet volledig bewezen of geaccepteerd op dit moment.

Veel mensen met slaapproblemen, met name snurken en slaapapneu, hebben veel overtollig loshangend weefsel in de luchtwegen.

Hierdoor is het versterken van de spieren rondom de luchtwegen dus slechts een klein onderdeel bij het oplossen van de slaapproblemen.

Toch verdient deze techniek – en dit onderzoek – meer aandacht dan het aanvankelijk kreeg, maar hier kwam in 2017 verandering in toen Milo Puhan de Ig Nobelprijs won voor zijn onderzoek.

De Ig Nobelprijs is een parodie op de Nobelprijs en wordt ieder jaar in de herfst, een week voor de bekendmaking van de echte Nobelprijswinnaars aan tien gevoerde onderzoeken uitgereikt, waar men eerst om moet lachen, maar die ook aan het denken zetten. (Wikipedia)

BETER SLAPEN DANKZIJ DE 7-STAPPEN METHODE

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenMaar moet je nu per se de didgeridoo leren bespelen? Nee, dat denk ik niet maar het kan je slaap wel erg bevorderen wanneer je je ademhaling traint en beter onder controle krijgt.

Om je hierbij te helpen wil ik je de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden.

Je leert in deze erkende online slaaptraining vele ademhalingstechnieken die jou gegarandeerd helpen om beter en rustiger te slapen.

Dit doe je aan de hand van een duidelijk stappenplan die je direct kunt downloaden als PDF-bestand op je computer, smartphone of tablet waardoor je meteen aan de slag kunt.

Je kunt de 7-Stappen methode ook GRATIS uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je altijd je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Deze populaire online slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *