Slaapadviseur voor je baby: Slaaptraining voor je kids is hip and happening!

Slaapadviseur voor je babyHet inhuren van een slaapadviseur is de nieuwste trend in Hollywood om de baby’s van de “rich and famous” beter te laten slapen.

Of moeten we zeggen om de ouders beter te laten slapen? Want daar gaat het uiteindelijk toch ook wel een beetje om.

Net zoals bij bijna elke trend het geval is heeft deze trend ook de lange vlucht over de oceaan naar Europa en Nederland gemaakt.

Ook hippe BN’ers huren tegenwoordig namelijk massaal een slaapadviseur in, hetzij online of daadwerkelijk in huis.

In dit artikel hoop ik een beeld voor jou te kunnen schetsen waarom het inhuren van slaaptrainers voor baby’s zo populair is en wat jij en je baby daadwerkelijk zullen leren.

WAAROM EEN SLAAPADVISEUR INHUREN?

Waarom zou je een slaapadviseur in huren voor je baby? Het is toch heel simpel, na ongeveer 4 maanden leg je ze neer in hun bedje waarna ze de hele nacht doorslapen, toch?

Nou, zoals veel jonge ouders inmiddels weten werkt dit niet altijd zo simpel, afgezien van die enkele geluksvogels bij wie de kids wel meteen doorslapen.

Wanneer je baby ’s nachts niet slaapt kun je hier helemaal gek van worden en kan dit een gigantische invloed op je normale leven hebben.

Als jij de stress voelt van het niet kunnen slapen door het constante gehuil van je baby dan is het inhuren van een slaapadviseur zeker het overwegen waard.

Tegenwoordig kun je ook online het advies van een slaapadviseur inwinnen of een slaaptraining voor baby’s volgen.

WAT IS SLAAPTRAINING?

Slaaptraining voor je babySlaaptraining voor baby’s is erop gericht om je kindje leren zelfstandig in slaap te vallen en de hele nacht in slaap te blijven.

Hierbij worden randzaken, zoals een fopspeen, afgenomen en leert je baby hoe hij in slaap kan vallen zonder al deze overbodige zaken waaraan hij zo gewend is geraakt.

Maar dit geldt zeker niet alleen voor het bekende speentje, maar denk bijvoorbeeld ook aan nachtvoedingen en je baby elke nacht in slaap wiegen.

Veel kinderen hebben deze zaken nodig om vooral tijdens hun lichte slaapfases in slaap te blijven, waardoor de ouders vele malen per nacht wakker zullen worden.

Dit is echter niet het enige waar een slaaptrainer op let, zo besteden ze bijvoorbeeld ook aandacht aan allerlei omstandigheden rond de slaapproblemen van je kind, zoals:

  • Medische condities
  • Bedtijd
  • Slaappatroon van broers en zussen
  • Voeding
  • Slapen overdag
  • Groeispurt
  • Slaapkamerinrichting
  • Enz.

Samen met de ouders wordt vervolgens een plan opgesteld om ervoor te zorgen dat je baby beter gaat slapen.

Bij de meest dure variant van slaapadviseurs komt er daadwerkelijk een slaaptrainer 2 à 3 nachten bij je in huis slapen om het gedrag tijdens de nacht te observeren.

De meer betaalbare oplossing is echter om een online slaapadviseur in te huren waarbij je met een camera de nachtrust van je baby opneemt en deze online overlegt.

Meestal houden zij via email contact en geven zij jou steeds kleine tips en tweaks tot het slaapprobleem is opgelost.

WANNEER KUN JE EEN SLAAPADVISEUR INSCHAKELEN?

Slaapadviseur inschakelenHet moment waarop je daadwerkelijk hulp zoekt voor het slaapprobleem van je baby en dus ook van jou zelf is voor iedereen verschillend.

Voor veel ouders zal dit het moment zijn waarop zij het echt niet meer trekken en de vermoeidheid en stress een te grote impact heeft op de rest van hun leven.

Laat ik heel duidelijk zijn, je hoeft je niet te schamen als jij je kind maar niet in slaap kunt krijgen.

Dit overkomt zoveel ouders en heeft meestal met omstandigheden te maken die überhaupt buiten jouw oplossingsvermogen liggen waardoor je deze nooit zelf op kunt lossen.

Natuurlijk moet je eerst alles proberen wat in je macht ligt en alle slaaptips voor baby’s van familie of bijvoorbeeld Baby Slaap Geheimen opvolgen voor je hulp inschakelt.

Als je er vervolgens echt niet uitkomt schroom dan niet om toch hulp van een slaapadviseur in te roepen omdat zij dit dagelijks doen en soms enkele onorthodoxe oplossingen aandragen.

IS SLAAPTRAINING VOOR DE OUDERS OF VOOR DE KINDEREN?

Voor wie is slaaptraining nu eigenlijk primair bedoeld, voor de ouders of voor de kinderen?

De slaaptraining die je van een slaapadviseur zult krijgen is bedoeld voor de ouders om te leren hoe ze hun kinderen het beste zelf kunnen leren slapen, snap je?

Ook de behoeftes variëren van alleen email contact waarin ouders hun vragen kunnen stellen tot het opzetten van een gericht slaapplan.

In zo’n slaapplan wordt de hele dag en nacht van je kind duidelijk en exact omschreven, van voedingen tot dutjes en van speelmomenten tot de nachtrust.

Je zult niet alleen technieken leren waarmee je baby sneller in slaap valt maar ook leren bepalen hoeveel slaap jouw kindje overdag nodig heeft.

Hoewel een slaapadviseur geen tovenaar is kun je meestal met alleen al online begeleiding de slaap van je kind sterk verbeteren.

WELKE TECHNIEKEN GEBRUIKEN SLAAPTRAINERS?

Baby leren slapenEen aantal technieken die slaaptrainers gebruiken kun je ook prima zonder slaapadvies oppikken en uitvoeren.

Het zijn echter die kleine kneepjes en de kleine dingen die het of een succes maken of het probleem juist verergeren.

Eén van deze technieken is bijvoorbeeld je baby “gecontroleerd” laten huilen en de verschillende huiltjes te leren onderscheiden.

Bij gecontroleerd huilen laat je je baby ten alle tijden in zijn of haar bedje liggen, maar ga je wel altijd om de 5 à 10 minuten even naar binnen om ze gerust te stellen.

De belangrijkste slaaptip die je van een slaapadviseur zult krijgen is echter om consistent te zijn en te blijven.

Het klink misschien vreemd, maar deze consistentie geeft niet alleen jou rust maar zorgt er ook juist voor dat je kind minder gefrustreerd is en uiteindelijk minder gaat huilen.

In veel gevallen is het juist kiezen voor 1 of 2 oplossingen en je hieraan houden, ook al is dit moeilijk.

Dit werkt veel beter dan wanneer je bijvoorbeeld een waslijst aan oplossingen tegelijk uitprobeert.

Zelfs als je weer midden in de nacht uren in de weer bent met jouw kleintje dan zal bij veel ouders de twijfel toeslaan of ze we het goede doen.

Juist dan is het belangrijk om vol te houden en de gekozen oplossing minimaal een week de kans te geven voor je iets anders probeert.

Deze consistentie schept duidelijk voor jou en voor je baby en je zult merken dat je kindje elke nacht een stukje beter slaapt.

VOLG DEZE ONLINE SLAAPTRAINING VOOR BABY’S

Baby Slaap Geheimen coverHet inhuren van een slaapadviseur is natuurlijk erg duur en is überhaupt niet voor iedere situatie de beste oplossing.

Ik wil je daarom eerst Baby Slaap Geheimen van ervaringsdeskundige en slaapexpert Annelot Hofstede aanraden.

In deze online slaaptraining voor baby’s leer je met behulp van unieke oefeningen en slaaptips je kindje in slaap te laten vallen en door te laten slapen.

Bovendien leer je hoe jij er als ouder beter mee om kunt gaan als je baby nachten achter elkaar slecht slaapt en jij hier aan onderdoor gaat.

BABY SLAAP GEHEIMEN GRATIS UITPROBEREN

Als je dit unieke 50-pagina’s tellende eBook nu download via onze exclusieve kortingslink krijg je 50% korting en 8 gratis bonus eBooks.

Overigens kun je Baby Slaap Geheimen gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

DOWNLOAD BABY SLAAP GEHEIMEN NU!

Baby Slaap Geheimen is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *