Dit zegt je slaaphouding over jou

Of je nu breeduit ligt, helemaal opgevouwen in de foetushouding ligt of lepeltje lepeltje ligt met je partner, bijna iedereen heeft wel een favoriete slaaphouding.

Maar kan je slaaphouding meer over je persoonlijkheid verklappen dan je op voorhand zou denken?

Inhoud

SLAAPHOUDING, LICHAAMSTAAL EN PERSOONLIJKHEID

Slaaphouding betekenisIn de loop der jaren hebben lichaamstaal specialisten, relatie experts en zelfs slaapwetenschappers proberen te ontcijferen wat onze slaappositie over onze persoonlijkheid en onze relatiestatus zegt.

In 2012 analyseerde lichaamstaal specialist Robert Phipps een aantal slaaphoudingen, met opmerkelijke resultaten.

Mensen die bijvoorbeeld in de foetushouding slapen zouden: teveel nadenken, erg netjes en geordend zijn en zich vaak onnodig zorgen maken.

Terwijl de zogenaamde ‘verlangers’ (mensen die op hun zij slapen met de armen uitgestrekt) “meer” uit het leven willen halen en hun eigen grootste criticasters zijn.

NEEM DEZE ONDERZOEKEN NIET TÉ SERIEUS

Kort na zijn onderzoek relativeerde Phipps zijn bevindingen en zei dat deze niet té serieus genomen moeten worden.

Echter een aantal van de beste en bekendste slaapwetenschappers weten zeker dat er een relatie is tussen iemands slaaphouding en hun persoonlijkheid.

In 2003 deed professor Chris Idzikowski voor de BBC al onderzoek naar slaaphoudingen, waarbij ook werd gekeken naar zes gebruikelijke posities die Phipps later ook onderzocht.

In 2014 deed een psycholoog van de universiteit van Hertfordshire een onderzoek waaruit bleek dat hoe verder een stelletje uit elkaar ligt in bed, hoe ongelukkiger ze zijn in hun relatie.

Dit was het eerste onderzoek waar bij de slaapposities van stellen werd onderzocht en een connectie kon worden gelegd tussen een favoriete slaaphouding en iemands persoonlijkheid en relatiestatus.

Ok, niet iedereen is het erover eens hoeveel waarde je aan deze onderzoeken kunt hechten, maar als je net als ik benieuwd bent waarom bepaalde aspecten van je karakter in elkaar zitten zoals dit het geval is dan zou ik je zeker aanraden verder te lezen.

FOETUSHOUDING

FoetushoudingProfessor Idzikowski heeft voor zijn onderzoek 1.000 mensen ondervraagd en daaruit bleek dat 41%  het vaakst in de foetushouding sliep.

Hij beschrijft deze opgerolde slapers als: “Stoer aan de buitenkant maar met een klein hartje”.

Deze houding wordt foetushouding genoemd omdat de foetus (en later baby) in de buik van de moeder in deze opgerolde houding ligt.

MET DE RUGGEN NAAR ELKAAR

42% Van de ondervraagde stellen slapen met de ruggen naar elkaar toe, maar wel tegen elkaar aan.

Niet verrassend is dat de stelletjes die beide aan een kant van het bed liggen met veel ruimte tussenbeide minder gelukkig in hun relaties blijken dan koppels die wél dicht tegen elkaar aan liggen.

LEPELTJE LEPELTJE

Samen in bedOngeveer de helft van de ondervraagde mensen zeggen dat ze met het gezicht dezelfde kant op slapen.

Uit onderzoek bleek ook inderdaad dat deze knuffelende stellen het gelukkigst zijn.

Van de 12% van de stellen die lepeltje lepeltje tegen elkaar aan lagen verklaarde 86% gelukkig te zijn.

ZEESTER

Mensen die op de rug slapen met beide armen helemaal gestrekt maken makkelijk vrienden omdat ze altijd klaarstaan om naar anderen te luisteren, deze slaaphouding wordt de ‘zeester’ genoemd.

Echter als je je zo ver uitstrekt dat je je partner bijna uit bed duwt, waardoor hij of zij elke nacht op het randje moet liggen ben je “egoïstisch en onoplettend”, ook houd je geen rekening met je partner’s gevoelens.

VRIJE VAL

Als je op je buik slaapt met je handen rond je kussen en je hoofd naar een kant dan wordt dat de ‘vrije val’, of ‘freefall’, genoemd.

Mensen die in de vrije val slapen worden gezien als gezellig en stoer, maar van binnen erg gevoelig.

Lichaamstaal specialist Phipps omschreef de freefallers als mensen die zichzelf niet goed onder controle hebben.

BOOMSTAM

Vrouw slaapt tegen boomAls een boomstam slapen is letterlijk slapen als een boomstam, namelijk op je zij met je armen netjes langs je lichaam.

Deze mensen zijn vaak erg gemoedelijke, sociale mensen die graag bij een groep willen horen en erg goed van vertrouwen zijn.

Echter uit hun lichaamstaal komt ook naar voren dat boomstam-slapers erg koppig kunnen zijn.

HANDS UP

Mensen die slapen met beide armen uitgestrekt hebben van nature een erg open persoonlijkheid, maar kunnen ook achterdochtig en cynisch zijn.

“Uitrekkers” denken vaak lang na over de keuzes die ze maken, maar als ze eenmaal ergens voor hebben gekozen veranderen ze zelden nog van mening.

KUN JE DIT ALLEMAAL OPMAKEN UIT IEMANDS SLAAPHOUDING?

Slapende vrouwKun je de horoscoop, als je daarin gelooft, weggooien en volledig afgaan op deze onderzoeken over de verschillende slaaphoudingen?

Ja en nee, uiteraard zal er een kern van waarheid in zitten, maar het blijven onderzoeken over een relatief klein aantal mensen.

Daarom zullen deze conclusies vaak wel opgaan, maar zullen ze ook niet op iedereen van toepassing zijn.

Ik zou zeggen: Lees dit artikel en vergelijk je eigen slaaphouding en je eigen karakter eens met wat hierboven gezegd is.

Ik zou het erg leuk vinden als je in de reacties hieronder even laat weten of jouw slaaphouding en karaktereigenschappen overeen komen met wat hierboven staat beschreven.

WIL JIJ BETER SLAPEN?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekOm te kunnen beoordelen of deze onderzoeken over slaaphoudingen kloppen moet je uiteraard eerst goed kunnen slapen.

Heb jij moeite in slaap te vallen, of wordt je vaak véél te vroeg wakker en ben je daardoor erg vermoeid overdag?

Dan wil ik je aanraden de Perfect Slapen in 7 Stappen methode te proberen. In deze cursus leer je je slaapproblemen bij de wortel op te lossen.

Dus geen dure slaappillen en andere oplossingen die je veel geld kosten en slechts tijdelijk werken.

Met deze cursus leer je hoe je op een natuurlijke manier beter gaat slapen, waardoor je overdag meer energie zult hebben.

Hoe werkt dit dan?

William van der Klaauw heeft in zijn Perfect Slapen in 7 Stappen methode vele handige tips en oefeningen voor jou beschreven.

Met deze oefeningen leer je de oorzaken van je slaapproblemen op te lossen waardoor je blijvend beter zult slapen.

Je leert: Afrekenen met slaapangst, de juiste slaaphormonen op het juiste moment aanmaken, je biologische klok gelijk te zetten en de natuurlijke schommelingen van je lichaamstemperatuur onder controle te krijgen.

Dit alles helpt je om makkelijker in slaap te komen en rustiger, beter en langer te door te slapen.

Tijdelijk 50% korting

Bestel dit 120 pagina’s tellend eBook (en fysiek boek, want je krijgt beide) snel. Ruim 5000 mensen gingen je al voor en zij slapen allen beter dan ooit!

Tijdelijk krijg je 50% korting en betaal je dus geen €74,- maar slechts €37,- en krijg je bovendien een aantal “slaapverwekkende” bonussen.

Je loopt geen enkel risico, want ben je na 90 dagen niet tevreden over Perfect Slapen in 7 Stappen dan krijg je gewoon je geld terug!

Hierdoor kun je deze cursus zonder (financieel) risico uitproberen en zul jij ook beter gaan slapen.

Download het eBook direct door op link hieronder te klikken zodat jij de eerste stappen vanavond al toe kunt passen.

DIRECT TOEGANG TOT PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Deze populaire online slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *