Slapen in een hangmat is goed tegen slapeloosheid!

Slapen in een hangmatIk word vaak gevraagd naar de voor- en nadelen van het slapen in een hangmat en of je hierin goed kunt slapen of dat ze alleen bedoeld zijn om in te chillen.

Het is een veelgehoorde aanname dat je door te slapen in een hangmat wakker gaat worden met rugpijn en een stijve nek.

Dit hoeft niet per se het geval te zijn, want hangmatten hebben de afgelopen jaren ook grote updates gehad en zijn al lang niet meer die banaanvormige slaapzakken aan touwen.

Toch is men nog vaak sceptisch over het slapen in een hangmat en kijkt men meestal erg verbaast als ik zeg dat slapen in een hangmat daadwerkelijk goed voor je is.

SLAPEN IN EEN HANGMAT TEGEN SLAPELOOSHEID

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat slapen in een hangmat rugproblemen juist op kan lossen en ook goed is tegen slapeloosheid.

Hoewel recent pas naar voren is gekomen dat slapen in een hangmat helemaal zo slecht nog niet is is het meer gebruikelijk in Zuid-Amerikaanse landen waar ze al eeuwen in hangmatten slapen en echt niet alleen vanwege geldgebrek.

Zij kennen de gezondheidsvoordelen namelijk al veel langer en hebben dit opgenomen in hun cultuur.

Velen van hun slapen al sinds dat ze een kind waren in een hangende slaapplek en hebben dit meegenomen in hun volwassen leven.

WAAROM IS SLAPEN IN EEN HANGMAT VREEMD?

Benen in een hangmatMaar als er wereldwijd miljoenen mensen al eeuwen lang in hangmatten slapen en het bewezen is dat het goed voor je is, waarom vinden we dit dan toch nog steeds vreemd?

Dit heeft waarschijnlijk met één van de volgende twee zaken te maken:

A: Je hebt nog nooit in een hangmat van hoogwaardige kwaliteit geslapen.

B: Je hebt nog nooit in een hangmat geslapen die perfect is opgezet en waarbij de hele slaapplek rond deze hangmat is ingericht.

Deze twee dingen schrikken veel mensen af, echter als je ooit in een goede nylon hangmat slaapt die op de correcte wijze is gemonteerd dan zal je mening snel veranderen en wil je nooit weer in een normaal bed slapen.

Voor ik je ga leren wat de beste plaats is om je hangmat te installeren en hoe je dit kunt doen ga ik één van de meest voorkomende fouten van mensen met een hangmat met je doornemen.

Klik hier om in 7 eenvoudige stappen te leren hoe je je slaapproblemen op kunt lossen >>

EERSTE KEER HANGMAT INSTALLEREN

Ok, het is dus je eerste keer dat je je hangmat gaat installeren en je kunt niet wachten om erin te springen en van een heerlijke nachtrust te genieten.

Je staat naast je pas opgezette hangmat en begint plotseling te twijfelen wanneer je ziet dat deze erg doorhangt en je niet weet of het goed voor je rug zal zijn om een hele nacht in deze houding door te brengen.

Je denkt dat je de touwen strakker moet aantrekken en vastmaken zodat het liggedeelte vlakker wordt.

Je hebt zojuist een grote fout gemaakt!

Het is geen rare gedachte dat een vlakker slaapoppervlak normaal gesproken beter ligt.

Het probleem is alleen dat je altijd weg zult zakken in een hangmat en dit is ook juist de bedoeling.

Wanneer deze te strak is opgehangen zullen de randen erg naar binnen vouwen waardoor je minder ruimte hebt om te strekken en dit kan er benauwend voelen.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat het te strak aantrekken van je hangmat de bevestigingspunten kan beschadigen (bomen, palen enz.).

HANGMAT GOED OPHANGEN

Hangmat goed ophangenJe kunt ook vlak liggen wanneer je je hangmat op de juiste wijze installeert en dus niet te strak aantrekt.

Sterker nog, de ronding van de hangmat zorgt er juist voor dat je vlak ligt en geen drukpunten hebt tijdens het slapen, hetgeen wat slapen in een hangmat zo gezond maakt.

Door je hangmat “losjes” op te hangen heb jij meer bewegingsvrijheid en kun je de ruimte van je hangmat optimaal benutten.

“Als je hangmat losjes en ontspannen aanvoelt dan zul jij je ook zo voelen als je wakker wordt” is een veelgehoorde regel.

Aan de andere kant kan het vastmaken van je hangmat aan bomen die te dicht bij elkaar staan je slaapplek zo ver doen doorbuigen dat je helemaal krom ligt en je knieën letterlijk je neus raken.

Je moet natuurlijk altijd rekening houden met de afmetingen van je hangmat wanneer je op zoek bent naar een goede plek om deze te installeren.

GOEDE SLAAPHOUDING IN EEN HANGMAT

Hangmat tussen bomenMaar kun je nu ècht een goede slaaphouding verkrijgen in een hangmat? Ik ga je nu uitleggen waarom het zo belangrijk is dat je je hangmat niet te strak ophangt en deze altijd een beetje moet doorhangen.

Ok hoe kun je recht liggen in een kromme hangmat? Leg je voeten stapje voor stapje ongeveer 15 – 25 cm naar één kant toe tot je merkt dat deze aanzienlijk lager liggen dan ze daarvoor deden.

Schuif je hoofd vervolgens stapje voor stapje naar de andere kant toe en wanneer je dit goed hebt gedaan lig je bijna volledig recht in een kromme hangmat.

Ik heb het hierboven in twee stappen samengevat, maar wat je in feite doet is simpelweg scheef gaan liggen in je hangmat.

Je lichaam zal niet volledig recht zijn – dit hoort ook niet – en je rug zal iets gebogen zijn door de vorm van de hangmat, terwijl je hoofd iets hoger ligt als de rest van je lichaam.

Hierdoor krijg je een ideale slaaphouding zonder drukpunten op je lichaam.

Deze slaaphouding kun je dus nooit krijgen als je je hangmat te strak ophangt en dit is ook waarom je je hangmat juist losjes moet installeren zodat deze zijn natuurlijke vorm kan behouden.

Maar ook als je een zijslaper bent dan zul je merken dat een hangmat vlak genoeg is om ook goed en comfortabel op je zij te kunnen slapen.

PERMANENT SLAPEN IN EEN HANGMAT?

Hoewel slapen in een hangmat voor sommige mensen dè oplossing kan zijn voor hun slaapprobleem is dit erg persoonlijk en zal het misschien bij jou niet werken.

Dan is er maar 1 manier om erachter te komen of jij ook beter slaapt in een hangmat door dit zelf te testen.

Omdat het geen drukpunten geeft en je lichaam in een natuurlijke houding ligt is het een bijzonder goed alternatief.

Ik heb wel een kritische noot waar ik persoonlijk nog geen oplossing voor heb gevonden.

Het is namelijk niet erg gezellig en romantisch wanneer jij en je partner beide in jullie hangmatjes liggen.

LOS JE SLAAPPROBLEMEN OP MET DE 7-STAPPEN METHODE

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenWil jij leren hoe je al je slaapproblemen op kunt lossen door enkele eenvoudige oefeningen en aanpassingen in je levensstijl?

Dan wil ik je de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden.

Je leert in deze online slaaptraining hoe je er overdag al voor kunt zorgen dat je ’s nachts sneller in slaap valt en langer doorslaapt.

Zo leer je hoe je de juiste slaaphormonen op het juiste moment aan kunt maken en hoe je je lichaamstemperatuur zo kunt beïnvloeden dat je snel in slaap valt.

Je kunt deze online slaaptraining via de onderstaande link GRATIS uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je altijd je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

1 gedachte over “Slapen in een hangmat is goed tegen slapeloosheid!

  1. Hendrik

    Ik wil dit wel graag uitproberen.

    Weet iemand waar een kwalitatief goede hangmat met accesoires kunt kopen? waar ze je ook kunnen adviseren over hoe goed op te hangen?

    Alvast bedankt.

    groet, Hendrik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *