Goed slapen met lang haar: Wat is de beste hairstyle om mee te slapen?

Wat is de beste manier om goed te slapen met lang haar? Dit is een vraagstuk die zo oud is als de mensheid zelf.

Want hoe zorg je ervoor dat je haar ’s ochtends niet helemaal in de knoop zit als je wakker wordt en je peperdure kappersafspraak na een nacht teniet wordt gedaan?

Is de beste manier om je haar intact te houden tijdens een goede nachtrust bijvoorbeeld om het in een knot te dragen, te vlechten of simpelweg in een goede oude paardenstaart te doen?

Goed slapen met lang haar

Slapen met lang haar

Iedere avond ga je weer naar bed in de hoop dat je haar de nacht overleeft. In werkelijkheid word je elke nacht weer “aangevallen” door je eigen haar.

Maar ook na een goede en ontspannen nachtrust kan je haar plat en futloos lijken en wil je eigenlijk direct je kapper bellen.

In dit artikel hoop ik je een aantal bruikbare tips te geven om jou te helpen ’s nachts de strijd van je eigen lange haar te winnen.

Haar in een knot

Het haar ’s nachts in een knot doen is voor veel mensen de meest favoriete haardracht tijdens het slapen.

Het is een snelle en eenvoudige manier om je haar onbeschadigd de nacht door te laten komen en het lijkt bovendien erg schattig.

Een knotje dragen tijdens het slapen is niet voor iedereen de meest comfortabele manier, vooral wanneer je haar erg lang is.

Een goede oplossing voor echt mega lang haar is het knotje erg hoog op je hoofd of zelfs iets naar je voorhoofd leunend te dragen.

Slapen met een knot

Vlechten

Wanneer je haar erg lang is dan kun je er ook voor kiezen om een lange vlecht te maken voor je naar bed gaat.

Het neemt inderdaad iets meer tijd in beslag en je moet even oefenen als je nog niet eerder zo hebt geslapen.

Troost je met de gedachte dat het makkelijker en sneller wordt als je het vaker doet.

Maak een losse vlecht van droog haar en laat onderaan een stukje (5 – 10 cm) ongevlecht. Zorg er echt voor dat het een erg soepele en losse vlecht is omdat je geen extra druk op je haar en hoofdhuid wilt hebben als je slaapt.

Daarnaast is dit een uitstekende manier om een gegolfde hairstyle te krijgen die soms van blijvende aard kan zijn.

Lage staart

Slapen met een staart inDe snelste oplossing voor lang haar is uiteraard door het met een elastiekje in een staart te binden.

Ik wil je wel aanraden deze paardenstaart zo laag mogelijk (bijna in je nek) te maken zodat je haar het verste van je gezicht wegblijft tijdens het slapen.

Het is erg belangrijk dat je elastiekjes zonder metalen onderdelen gebruikt om beschadigingen van het haar te voorkomen.

Hoge staart

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je haar niet verdrukt wordt is door een staart hoog op je hoofd te maken.

Een hoge staart zorgt er zoals gezegd voor dat je haar niet verdrukt wordt en het zijn volume behoudt.

Het probleem bij deze haardracht is echter wel dat het extra druk op je hoofdhuid kan zetten waardoor dit oncomfortabel kan zijn tijdens het slapen en zelfs voor jeuk kan zorgen.

Het haar los dragen

Als je niet veel draait en omrolt tijdens het slapen dan kun je inderdaad ook je haar gewoon los dragen.

Het kan zelfs bijzonder voordelig zijn als je altijd op het randje van je bed slaapt en je haar over de rand kan laten hangen. Op deze manier raakt je haar helemaal niet verstrikt in elkaar.

Je hoeft geen elastiekjes te gebruiken en je haar vastbinden en het is bovendien erg comfortabel maar houd er wel rekening mee dat je haar bijzonder ‘wild’ kan zitten als je uit bed stapt.

Bedek je haar

Uiteindelijk is dit wellicht de allerbeste optie om goed te slapen met lang haar door het simpelweg te bedekken met bij voorkeur een satijnen mutsje.

Het zal misschien een grote opgave zijn om een goed ‘slaapmutsje’ te vinden die niet van je hoofd glijdt tijdens het slapen maar het is zeker de moeite waard.

Je kunt je haar overigens ook bedekken met een sjaaltje. Check de video hieronder om te zien hoe je deze het beste kunt dragen.

Slaap op een kussensloop van satijn

Als je lang haar hebt kun je overigens het beste slapen op een kussensloop van satijn of zijde.

Deze stoffen beschadigen je haar niet en laten we eerlijk zijn het zorgt ook voor een zeer lekker en luxueus gevoel.

Conclusie

Of je nou besluit om je vaste haarroutine voor je gaat slapen te behouden of te veranderen je zult nooit kunnen voorkomen dat je haar verstrikt raakt tijdens het slapen.

Je kunt het wél beperken met de bovenstaande methodes.

Hetgeen wat voor jou het beste werkt is de beste oplossing voor jou, zo simpel is het.

Je doet er echter wel goed aan om de in dit artikel genoemde haardrachten uit te proberen om te zien of je je haar nog beter kunt verzorgen als je slaapt.

>> Wil jij leren hoe je sneller in slaap kunt vallen? Check dan de 7-Stappen methode online slaaptraining om je slaapkwaliteit te verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *