Snurken met je mond dicht: Oplossingen voor snurkers!

Snurken met mond dichtOk, je slaapt met je mond dicht en dat is heel goed! Toch snurk je nog steeds. In dit artikel ga ik je helpen om voorgoed te stoppen met snurken, zelfs als je al met gesloten mond slaapt.

Voor veel mensen is snurken een groot probleem en kan dit zelfs je relatie verpesten daarom is het belangrijk hier een oplossing voor te vinden.

Inhoud

SNURKEN MET JE MOND DICHT

Je kunt inderdaad ook snurken met je mond dicht ook al verwacht je het misschien niet, want de klassieke snurker ligt toch altijd op de rug met de mond wagenwijd open?

Mensen die snurken met gesloten mond hebben bijna altijd ofwel een té lange tong of een té dikke tong.

Door een te lange of dikke tong blijft er minder ruimte in je mond over om te ademen waardoor het vibrerende geluid (oftewel irritante geluid) van snurken ontstaat.

Als je dus slaapt met je mond dicht en toch snurkt dan wordt dit vrijwel altijd veroorzaakt door je tong.

VERPLICHT OP DE BANK SLAPEN OMDAT IK SNURKTE

Snurkende man op de bankIk heb dit persoonlijk meegemaakt en sliep op een gegeven moment zelfs verplicht op de bank omdat mijn toenmalige vriendin geen oog dichtdeed.

Gelukkig heb ik dit weten op te lossen door een aantal grote veranderingen in mijn leven door te voeren en ben ik volledig gestopt met snurken.

Om te stoppen met snurken, zelfs al slaap je met gesloten mond, is niet makkelijk en vergt in veel gevallen zelfs grote veranderingen in je levensstijl.

Dit betekent dat je je eetpatroon en je beweegpatroon op de schop moet nemen om op lange termijn te kunnen stoppen met snurken.

Maar waarschijnlijk wil jij (of je partner) helemaal niet maanden wachten om elke nacht maar weer aan te horen hoe jij ligt te snurken met je mond dicht.

Als je een snelle oplossing wilt voor jouw snurkprobleem dan kun je het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma proberen of verder lezen voor aanvullende tips en advies.

JE PARTNER SNURKT ZO LUID DAT JE ER GEK VAN WORDT

Partner snurktSnurken kan een grote rol spelen in je relatie en er zelfs voor zorgen dat je partner je verlaat.

Het is daarom erg belangrijk om de oorzaak van het snurken te identificeren en bepaalde zaken te veranderen waardoor je kunt stoppen met snurken.

Obesitas en overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken waardoor je gaat snurken, echter los je dit niet binnen een paar dagen op.

In dit geval wil ik je aanraden tijdelijk een anti-snurk beugel te dragen om in de tussentijd gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven.

Je dieet en eetpatroon veranderen is een waarschijnlijk de grootste verandering die je in je leven kunt maken, maar je zult hier later de vruchten van plukken.

Uit eigen ervaring weet ik dat gezond eten en afvallen niet vanzelf gaat en daarom wil ik je de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm van harte aanraden.

Hierin vind je 100+ gezonde recepten die vooral ook lekker zijn en jou helpen je streefgewicht te bereiken waardoor het stoppen met snurken eenvoudiger wordt.

Klik op de link om het gratis weekmenu van de Afslank Receptenbijbel te downloaden.

LANGE TERMIJN OPLOSSINGEN TEGEN SNURKEN

Verse groenteIk heb destijds met een diëtist mijn volledige dieet en eetpatroon doorgelicht en een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd.

Zo eet ik geen koolhydraten meer en eet ik alleen verse groenten, fruit, vlees en eieren en probeer ik zo weinig mogelijk suiker te eten en drinken.

Dus geen energiedrankjes en glazen cola meer voor mij. Uiteraard is dit een proces wat tijd kost, want je kun niet je gehele levensstijl van de een op de andere dag volledig omgooien.

Alcohol en snurken

Ook alcohol kan ervoor zorgen dat je gaat snurken, dus ik wil je dan ook aanraden dat slaapmutjes voortaan te laten staan.

Dit komt omdat snurken wordt veroorzaakt doordat de spieren in je neus, mond en keel ontspannen tijdens het slapen.

Door het gebruik van alcohol verslappen deze spieren nog meer waardoor de kans dat je gaat snurken extra groot wordt, zelfs met je mond dicht.

Het is niet zozeer dat de hoeveelheid lucht in je luchtwegen wordt vergroot, maar vooral de vernauwing van je luchtwegen die ontstaat door té ontspannen spieren die ervoor zorgt dat je gaat snurken.

Doordat de lucht door een kleinere opening in je mond en keel gaat ontstaat er een vibratie in je luchtweg waardoor het snurkende geluid ontstaat.

Dus als je alcohol drinkt voor je gaat slapen kunnen deze spieren extra ontspannen waardoor je dus gaat snurken, mijn advies is dus om geen alcohol te drinken voor je gaat slapen.

Snurken door een verkeerde werkhouding overdag

Sta bureau werkhoudingAls je zittend werk doet en overdag niet veel beweegt is het aan te raden verstelbaar bureau, of een sta bureau, te nemen.

Ik heb recent de switch gemaakt van een hele dag zittend achter m’n bureau naar een verstelbaar bureau waarachter ik overdag vele uren staand doorbreng.

Dit is waarschijnlijk een van de beste beslissingen die ik kon nemen omdat veel rugklachten had, waar ik ook ’s nachts last van had, die waarschijnlijk veroorzaakt werden door het zittend werk dat ik deed en een verkeerde houding.

Ik werk nu gemiddeld 4 – 5 uren rechtop staand per dag en ik moet toegeven dat je er in het begin inderdaad wel even aan moet wennen.

Levensstijl veranderen

Er zijn een aantal manieren waarmee je het snurken kunt verminderen of er zelfs volledig mee stoppen.

Zoals ik hierboven al schreef is het goed om je volledige levensstijl tegen het licht te houden en veranderingen door te voeren waar nodig.

Hierbij kun je denken aan gezonder eten, meer bewegen, afvallen en geen alcohol meer drinken voor je gaat slapen.

Operatie ondergaan

Operatie tegen snurkenWanneer het veranderen van je levensstijl je snurkprobleem niet kan verhelpen kan je huisarts je doorverwijzen naar een KNO-arts (keel-neus-oorarts) omdat je wellicht geopereerd moet worden.

Een scheef tussenschot in je neus kan namelijk voor een blokkade in je neus zorgen wat in veel gevallen resulteert in snurken.

Dit is eenvoudig te verhelpen met een (relatief) kleine ingreep waardoor je luchtwegen verder worden geopend en dus het snurken wordt verminderd.

Daarnaast worden vaak andere ingrepen aan het gehemelte en de achterkant van de keel uitgevoerd om snurkers vrijer te laten ademen.

Hoewel er aan deze operaties wel degelijk risico’s zijn verbonden zijn deze ingrepen in de loop der jaren zover geperfectioneerd dat het slagingspercentage extreem hoog ligt.

TIPS OM TE STOPPEN MET SNURKEN

Tot slot wil ik je nog een aantal (eenvoudige) tips meegeven waarmee je kunt stoppen met snurken, hoewel niet elke tip zo simpel is als deze klinkt.

  • Veel mensen die snurken slapen op de rug, een eenvoudige en directe manier om te stoppen met snurken is dus om op je zij te gaan slapen (makkelijker gezegd dan gedaan)
  • Mensen met een allergie snurken vaak door geblokkeerde neusholtes, zij kunnen bijvoorbeeld een antihistamine nemen voor ze gaan slapen
  • Er bestaat een direct verband tussen snurken en overgewicht, daarom kan gezonder eten, meer bewegen en dus afvallen ervoor zorgen dat je minder snurkt
  • Volg de onderstaande (online) anti-snurktraining

STOP DIRECT MET SNURKEN DANKZIJ DEZE TRAINING

Stop met snurken boekVeel mensen proberen eerst vele gratis alternatieven om hun snurkprobleem op te lossen, echter lost dit in veel gevallen helemaal niets op.

In het bovenstaande artikel heb ik je vele goede (gratis) tips gegeven om te stoppen met snurken, maar het is belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van je probleem.

Daarom wil ik je het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma van harte aanraden zodat jij niet, net als mij, maanden maanden verspilt om achter de oorzaak van je snurkgedrag te komen.

Ruim 15.000 tevreden cursisten hebben dit 40 pagina’s tellend eBook met 24 krachtige anti-snurkoefeningen reeds gedownload.

Niet-goed-geld-terug garantie (+ Kortingslink)

Deze training focust zich op het onderliggende probleem waardoor je snurkt en geeft jou de middelen om dit probleem op te lossen en te stoppen met snurken.

Je kunt het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma overigens gratis proberen, want dankzij de 56 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Via onze exclusieve kortingslink hieronder krijg je bovendien 50% korting, wacht dus niet langer en stop direct met snurken!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Ruim 15.000 gestopte snurkers gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *