Geen slaap meer verliezen over geldzaken: 8 Tips om beter te slapen als je financiële problemen hebt!

Ongeveer een kwart van alle Nederlanders heeft regelmatig te maken met slaapproblemen en bijna 40% van deze mensen wijten deze slapeloosheid aan financiële problemen.

Dit komt dan ook totaal niet als een verrassing, want ruim 75% van onze landgenoten meldt dat ze zich soms zorgen maken over geld terwijl ongeveer 25% zich continue zorgen maakt over geldzaken.

Geen slaap meer verliezen over geldzaken

Financiële problemen en slapen

Zo leeft ongeveer 15% van de volwassen Nederlanders van loonstrook naar loonstrook en verklaart ongeveer 40% van de Nederlanders dat ze tenminste eens in de twee jaar hun spaarrekening moeten aanwenden om aan alle betalingen te kunnen voldoen.

Als jij een van die mensen bent die slaap verliest over geldzaken dan heb ik hieronder 8 tips voor je verzameld om je te helpen deze slaapproblemen te overwinnen:

#1: Waarom slaap je slecht?

Probeer erachter te komen waarom je slecht slaapt en wat specifiek ervoor zorgt dat je je zoveel zorgen maakt.

Stel jezelf steeds de vraag ‘waarom’ om achter de onderliggende oorzaken van zowel je financiële problemen als je slapeloosheid te komen.

Wanneer je precies in kaart hebt gebracht wat er aan de hand is kun je voor jezelf ook een actieplan opstellen om dit proberen op te lossen.

Als je bijvoorbeeld iedere maand aan het einde van de maand blut bent dan kun je wellicht ergens op bezuinigen om wel het einde van de maand te halen met je loon.

Daarnaast kun je ook altijd proberen je inkomen te vergroten maar daarover meer bij punt #8.

#2: Leer je financiële situatie beter kennen

Veel stres komt voort uit angst voor het onbekende en daarom is het belangrijk dat je je zo goed mogelijk verdiept in je eigen financiële situatie.

Check de app van je bank bijvoorbeeld regelmatig om precies te zien waar je geld naartoe gaat en maak voor jezelf een maandelijks overzicht hiervan.

Door jezelf hier meer in te verdiepen ontdek je soms veel zaken die je kunt vermijden en leer je de kern van het probleem beter kennen.

Simpelweg door beter bewust te zijn van je eigen financiën kun je al veel stress en dus ook slaapproblemen wegnemen omdat het niet langer een ‘onbekende’ is.

#3: Check het nieuws minder vaak

Je kunt tegenwoordig 24/7 het nieuws volgen, lezen en kijken. Toch verklaart bijna de helft van de Nederlanders dat ze hierdoor meer stress ervaren.

Omdat je het nieuws altijd kunt volgen kun je er ook eenvoudig afstand van nemen, want je kunt het ook op een later tijdstip teruglezen of kijken.

Ga lekker naar buiten en maak een flinke wandeling of fietstocht en maak je hoofd leeg, zo heb je minder last van stress en val je makkelijker in slaap.

Check het nieuws minder vaak

#4: Bouw een nood spaarpotje op

Veel financiële stress komt voort uit zorgen over onverwachte rekeningen en uitgaven, want wat moet je doen wanneer je auto of wasmachine kapot gaat?

Een speciale spaarpot (spaarrekening) die je alleen in hoge nood mag gebruiken en waar genoeg geld op staat om je maandelijkse uitgaven voor minimaal drie maanden van te kunnen voldoen geeft je niet alleen een buffer maar ook meer innerlijke rust.

#5: Zet je geldzaken op de automatische piloot

Door je geldzaken te automatiseren kun je veel financiële stress verlichten. Stel bijvoorbeeld een automatische overboeking naar je (nood)spaarrekening in die automatisch een bepaald bedrag stort wanneer je je loon hebt ontvangen.

Zorg ervoor dat al je rekeningen iedere maand rond dezelfde datum worden afgeschreven zodat je een mooi overzicht overhoudt met wat je nog te besteden hebt.

Zo voorkom je dat je betalingen vergeet en heb je niet de stress van het steeds checken van je rekeningoverzicht.

Op deze manier hoef je dus ook niet iedere avond voor je gaat slapen de app van je bank te openen waardoor je minder wordt blootgesteld aan blauw licht en beter slaapt.

#6: Doe vrijwilligerswerk

Deze tip klinkt wellicht een beetje vreemd, want hoe kun je nou beter slapen en je geldproblemen vergeten als je (meer) vrijwilligerswerk gaat doen?

Nou, als je erg gespannen bent dan is het vaak moeilijk om naar het grotere geheel en buiten je eigen situatie te kijken.

Het helpen van andere mensen in nood is niet alleen een goede afleiding van je eigen situatie maar helpt ook om verschillende zaken beter in perspectief te gaan zien.

Er zijn namelijk altijd mensen die er nóg slechter voorstaan dan jij!

#7: Geef jezelf ‘zakgeld’

Door iedere maand wanneer je loon binnenkomt een bedrag opzij te zetten als jouw eigen bestedingsruimte hoef je niet je rekening te checken om te kijken of er nog geld staat.

Budgetteren wordt meestal in verband gebracht met bezuinigen maar je kunt het ook van de andere kant bekijken en zeggen dat het je meer vrijheid geeft om geld uit te geven zo lang je budget het toelaat.

Ook dit heeft weer te maken met jezelf duidelijkheid geven en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan wat op zijn beurt zorgt voor minder stress waardoor je ook weer beter slaapt.

#8: Verdien meer geld [op het internet]

Een andere manier om je financiële situatie te verbeteren en hierdoor beter te slapen is simpelweg meer geld te gaan verdienen, bijvoorbeeld op het internet.

Ik raad je daarom aan de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard een te proberen. Je leert in deze uitgebreide videotraining hoe je online geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Affiliate marketing is een veelgebruikt verdienmodel waarmee je letterlijk honderden tot wel duizenden euro’s kunt verdienen.

Maar begrijp me niet verkeerd, je krijgt het uiteraard niet cadeau. Ook wanneer je deze online training volgt zul je zelf het nodige werk erin moeten steken om resultaat te behalen.

Je loopt overigens geen enkel risico, want dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent, zonder lastige vragen.

Wil jij ook een extra inkomen opbouwen? Klik dan hier om direct toegang te krijgen tot de videotraining!

JA! IK WIL OOK GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!

Ruim 7.500 tevreden cursisten gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *