Beter slapen dankzij deze 12 ingrediënten

Ingrediënten om beter te slapenIedereen weet hoe belangrijk het is om goed te slapen om fris en uitgerust de volgende dag te beginnen. Iets wat echter niet iedereen weet is dat het eten van de juiste ingrediënten je kan helpen om beter te kunnen slapen.

Helaas slapen veel mensen slecht of slapen ze niet genoeg. Misschien ben je een workaholic, of heb je een druk sociaal leven of heb je net een kind gekregen die je wakker houdt.

Of misschien heb je “gewoon” moeite om in slaap te vallen of in slaap te blijven. Wat het probleem ook is, het is tijd om de controle over je slaap terug te krijgen!

Inhoud

BETER SLAPEN MET DEZE INGREDIËNTEN

En waar zouden we beter kunnen beginnen dan met je eetpatroon en de ingrediënten die je kunt eten voor een betere nachtrust.

Slecht slapen en slapeloosheid kan veel negatieve effecten hebben op je lichaam en als je veel slaap tekort komt zul je eerder ongezonde beslissingen nemen.

Misschien ga je meer ongezond eten, snackje hier snackje daar, of sla je het sporten deze keer even over, ook grijpen veel mensen naar extra koppen koffie als ze erg vermoeid zijn.

De tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken is nu gekomen, ik heb namelijk een lijst van 12 ingrediënten voor je samengesteld die je helpen makkelijker in slaap te komen en je slaapkwaliteit te verbeteren.

#1 VIS

Vette vis zalmUit recent onderzoek is gebleken dat het drie keer per week eten van vis en dan vooral vette vis zoals zalm of haring een positief effect op de slaapkwaliteit heeft.

Vooral de Omega-3 vetzuren en vitamine D in vis zorgen ervoor dat je beter zult slapen.

Zoals gezegd zorgt dus vooral de consumptie van vette vis voor een verbetering van de slaapkwaliteit.

#2 GINSENG

Ginseng voor beter slapenOok het eten van ginseng kan je beter laten slapen. Deze plant groeit in Noord-Amerika en het oosten van Azië.

Vooral het eten van het extract van rode ginseng versterkt de REM slaap en de de non Rem slaap.

Extracten van Panax ginseng hebben een stabiliserend effect op verstoringen van het slaap- waakritme.

Daarnaast is bewezen dat het eten van rode ginseng helpt tegen insomnie en transpiratie in je slaap.

#3 KIWI

Kiwi eten voor een goede nachtrustHeb je ooit geprobeerd een kiwi te eten om je slaapproblemen op te lossen? Waarschijnlijk niet, maar het kan niet kwaad dit eens te proberen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de kiwi rijk is aan antioxidanten en serotonine die vaak gebruikt worden bij de behandeling van slaapstoornissen.

Ze ontdekten dat mensen die twee kiwi’s eten binnen een uur voor ze naar bed gaan langer en beter slapen.

#4 KERSENSAP

KersensapOok het drinken van kersensap voor je gaat slapen kan je helpen je slaapkwaliteit en duur te verbeteren.

Vooral Montmorency kersen bevatten hoge concentraties antioxidanten, waaronder melatonine, een molecuul die helpt het slaap- waakritme te reguleren.

Een ander onderzoek deed zelfs uitwijzen dat het drinken van kersensap bij volwassenen kan helpen tegen slapeloosheid (insomnie).

#5 PANDANRIJST

Pandanrijst AHWeet je niet welke soort rijst je het beste kunt gebruiken? Ik zou zeker voor pandanrijst, ook wel jasmijnrijst genoemd, kiezen.

Pandanrijst heeft een hoge glycemische index (GI) voor koolhydraten en dit helpt je op zijn beurt weer om beter tot rust te kunnen komen en dus sneller in slaap te kunnen vallen.

En wanneer is dan de beste tijd om deze rijst te eten? Ongeveer vier uur voor je gaat slapen om het beste rustgevende effect te krijgen.

Eet je namelijk te kort voor het slapen dan heb je een erg vol gevoel en lig je meestal niet lekker.

#6 SLA

Sla eten tegen slapeloosheidJa ook het eten van sla bevorderd je slaap, onderzoekers kwamen erachter dat sla de slaapduur aanmerkelijk verlengde bij muizen.

Mensen die lijden aan insomnie gebruiken vaak Benzodiazepinen om hun slaapstoornis de baas te kunnen zijn.

Echter het gebruik van Benzodiazepinen heeft veel verschillende bijwerkingen, zoals: verslavingsgevoelig, geheugenverlies en potentieel risico tot het gebruiken van andere drugs.

Het slaapverlengende effect van sla is te vergelijken met het gebruik van diazepam, alleen dan zonder gifstoffen je zenuwstelsel in te spuiten.

#7 MELK

Warme melk drinkenVeel mensen drinken iets warms voor ze naar bed gaan in de hoop er beter van te kunnen slapen.

En deze mensen hebben gelijk, vooral als dit warme drankje naar keuze melk bevat.

Uit een studie in de jaren ’70 bleek dat het drinken van warme melk het aantal bewegingen in de slaap verminderd, waardoor je dus rustiger en beter slaapt.

#8 HAVERMOUT

Havermout eten voor een betere nachtrustGerechten die rijk zijn aan Tryptofaan (een aminozuur) helpen slaapstoornissen te verbeteren.

Een goede bron van Tryptofaan is havermout, maar ook bananen, gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, kip, kalkoen, pinda’s en chocolade bevatten Tryptofaan.

Het Tryptofaan in havermout produceert therapeutische effecten door het melatonine mechanisme.

Opvallend genoeg biedt het eten van havermout aanzienlijke verbeteringen bij het obstructieve slaapapneu syndroom, maar niet bij het centrale slaapapneu syndroom.

#9 THEE

KamilletheeHet drinken van thee en dan met name kamillethee helpt je in slaap te vallen door het licht verdovende effect van kamille.

Van kamillethee wordt ook gezegd dat het vrouwen die net bevallen zijn van slaapproblemen en depressie af te helpen.

Daarnaast wordt gezegd dat ook het drinken van zwarte thee (Wikipedia) de slaapkwaliteit verbeterd.

#10 CORNFLAKES

CornflakesHet eten van cornflakes bij het ontbijt klinkt niet als een logische keuze om het slapen te verbeteren.

Toch blijkt het eten van met tryptofaan verrijkte cornflakes de efficiëntie van de slaap, samen met de slaaptijd te verbeteren.

Daarnaast helpt het eten van cornflakes bij het verlichten van angst en depressiesymptomen. Bij oudere mensen zijn deze resultaten nóg veelbelovender.

#11 VALERIAAN

ValeriaanNet als bij thee worden de wortels van de valeriaan gebruikt in kalmeringsmiddelen, maar kunnen ze ook helpen om je een betere nachtrust te geven.

Hoewel wetenschappers het nog niet echt met elkaar eens zijn over het slaapverwekkende effect van de valeriaan is het een “veilige plant” om een theetje van te trekken. Beetje onder het motto van: Baat het niet, dan schaadt het niet!

#12 GROENTE

Groenten eten voor een betere slaapkwaliteitWil je nog een reden om meer groente aan je dieet toe te voegen? Onderzoekers hebben een verband ontdekt tussen het eten van weinig groente en slecht slapen.

Hoewel het eten van meer groente je niet meteen beter zal laten slapen, maar als je op de lange termijn je dieet en slaappatroon gezonder maakt zullen groenten zeker een goede bijdrage leveren.

INGREDIËNTEN VOOR EEN BETERE NACHTRUST

Dit waren ze dan mijn lijst met ingrediënten die je aan je maaltijden toe kunt voegen of drinken om beter te slapen.

Heb jij nog andere ingrediënten op je lijstje staan, waarmee je voor jezelf een goede nachtrust weet te creëren? Schroom dan niet en laat deze achter in de reacties hieronder!

WELTERUSTEN SNACKS RECEPTENBOEK

Perfect Slapen in 7 Stappen boekWist je trouwens dat je bij de Perfect Slapen in 7 Stappen methode nu ook een gratis receptenboek krijgt? In het Welterusten Snacks Receptenboek vind je gezonde en smaakvolle recepten met een “slaapverwekkende” werking.

In Perfect Slapen in 7 Stappen helpt William van der Klaauw je in 7 eenvoudige, maar uitgebreide, stappen van je slapeloosheid af te komen.

Bovendien krijg je nu tijdelijk 50% korting en betaal je geen €74,- nu slechts €37,- en krijg je de ultieme garantie, want als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug!

Waar wacht je nog op? Download meteen de Perfect Slapen in 7 Stappen cursus en lig niet meer wakker. Ruim 5000 mensen gingen je voor en de Perfect Slapen in 7 Stappen methode wordt erg goed ontvangen!

DOWNLOAD NU EN KRIJG DIRECT TOEGANG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *