Helpen neusstrips tegen snurken echt? [Feiten en fabels ontmaskerd!]

Helpen neusstrips tegen snurken echt?Kan zo’n kleine neusstip je echt helpen om te stoppen met snurken zoals in de advertenties zo vaak wordt beloofd?

Ja! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het verder spreiden van de neusgaten snurken tegen kan gaan en blokkades in de neusholtes (gedeeltelijk) kan opheffen of omzeilen.

* Ik wil je echter wel aanraden altijd eerst je huisarts te raadplegen voor je gaat slapen met neusstrips op je neus omdat je wel stopt met snurken maar de onderliggende oorzaak van het snurkprobleem op deze manier niet wordt verholpen.

Hoe werken neusstrips tegen snurken?

Deze kleine zelfklevende neuspleisters kunnen inderdaad voor een grotere luchtstroom door je neusgaten zorgen en ervoor zorgen dat meer zuurstof de weg naar je binnenste luchtwegen kan vinden.

Dit feit alleen zorgt er al voor dat het een bijzonder populair product is en veel snurkers deze neusstrips trouw iedere nacht opplakken.

De theorie erachter is als volgt: Als je ’s nachts moeizaam door je neus kunt ademen – dit is een veel voorkomend probleem – dan zul je automatisch door je mond gaan ademen. Dit kan vervolgens voor het zo vervelende snurkgeluid zorgen.

Anti-snurk neusstrips kunnen je neusgaten iets verder openen waardoor je makkelijker door je neus ademt en als het goed is stopt met snurken.

Waar veel mensen vaak denken dat deze neuspleisters erg stug zijn is dit niet het geval omdat je simpelweg niet veel kracht nodig hebt om je neusgaten iets te spreiden.

Anti-snurk neuspleisters gebruiken

Anti-snurk neuspleisters worden ook wel ‘spreiders’ genoemd omdat ze precies dat doen. Ze spreiden je neusvleugels verder uit elkaar zodat je neusgaten verder open staan.

Ze worden overigens in verschillende vormen en maten gemaakt en je zult hierin echt meerdere strips moeten uitproberen om de beste voor jouw neus te vinden.

Plak de neusstrip vlak voor je naar bed gaat over de achterzijde van je neusvleugels ongeveer op het punt waar het botje zit.

Wanneer de strip goed op z’n plek zit zul je direct beter kunnen ademen door je neus en meer zuurstof tot je kunnen nemen.

>> Wist je overigens dat je naast een snurkende partner ongeveer 300 uur slaap per jaar misloopt?

Neusclip tegen snurken

Neusclip in de neusNaast strips over je neus zijn er ook mensen die meer succes hebben door te slapen met een neusclip.

Deze neusclips drukken juist de neusgaten van binnenuit open en hebben dezelfde werking als neusstrips tegen snurken maar pakken dit op een tegenovergestelde manier aan.

Beide methodes werken overigens echter ik heb een duidelijke voorkeur voor de strip omdat neusclips binnen in je neus ook weer voor een kleine blokkade kan zorgen, vooral wanneer je erg neusverkouden bent.

Risico’s en bijwerkingen van slapen met neusstrip

Slapen met een neusstrip op je neus is op zichzelf niet gevaarlijk, echter het grote risico is vooral dat je de onderliggende oorzaak van het snurken of je slaapprobleem negeert.

Zo kunnen er bijvoorbeeld veer ernstigere problemen ten grondslag liggen aan jouw gesnurk zonder dat je erachter komt.

Wanneer je een chronische snurker bent kun je slaapapneu hebben en dit kan een bijzonder gevaarlijke slaapstoornis zijn.

Niet iedereen die snurkt heeft ook slaapapneu maar bijna iedereen met slaapapneu snurkt wel.

Ik wil je daarom ook aanraden eerst je huisarts te raadplegen als je iedere nacht luidruchtig snurkt voordat je uit eigen beweging hulpmiddelen als neusstrips tegen snurken gaat gebruiken.

Wil jij definitief stoppen met snurken?

Stop met snurken boekAls jij definitief en permanent wilt stoppen met snurken dan wil ik je het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma van Peter Groenendonk aanraden.

In het 40 pagina’s tellende eBook leer je 24 krachtige en unieke stappen die je kunt zetten richting een snurkvrij leven.

Hij claimt dat hij je met slechts 3 minuten per dag gegarandeerd van je snurkprobleem af kan helpen.

Je kunt het oefenprogramma overigens ook GRATIS uitproberen, want als je niet tevreden bent dan krijg je gewoon je geld terug. Zonder lastige vragen of extra voorwaarden!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN DIRECT BEGINNEN!

Dit populaire programma heeft al meer dan 7.500 snurkers (en hun partners) geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *