Populair op TikTok: Helpt het drinken van sla-thee tegen slapeloosheid?

Slapeloosheid en slecht slapen is letterlijk “killing” voor zowel je fysieke als je geestelijke gezondheid.

Op het social media platform TikTok gaat een ogenschijnlijke nieuwe remedie tegen slapeloosheid viral, namelijk het drinken van sla-thee voor je naar bed gaat.

Sla-thee, wat is dat nou weer? Ja, volgens influencer Shapla Hoque val je eenvoudig in slaap wanneer je van sla getrokken thee drinkt voor je gaat slapen.

Populair op TikTok: Helpt het drinken van sla-thee tegen slapeloosheid?

Slaaphack gaat viral op TikTok

In de video, met meer dan 1,5 miljoen likes, vertelt Hoque dat ze had gehoord dat je van het drinken van water met sla slaperig wordt.

Vervolgens neemt ze de proef op de som en wast ze ongeveer 4 bladeren ijsbergsla waarna ze deze in een mok doet en kokend water erbij giet.

Ze voegde nog een zakje pepermuntthee toe voor de smaak, hoewel dit geen invloed heeft op het eventuele slaapverwekkende effect.

Uiteindelijk verwijdert ze de slabladeren en neemt ze een slokje van de thee en zegt dat het totaal geen smaak heeft, oftewel “Tastes like nothing”.

Even later deelde Hoque een update waarin ze er slaperig uitziet en zegt dat ze niet per se doodop is maar wel al een beetje suf begint te worden.

Daarna deelt ze een beeld waarin ze met gesloten ogen vertelt dat het echt werkt.

in een korte reactie op de viral video adviseert Hoque echter om geen pepermuntthee toe te voegen aan de sla-thee omdat dit er juist voor kan zorgen dat je wakker blijft.

Voor de beste slaapverwekkende werking kun je het beste bijvoorbeeld kamillethee toevoegen of niks anders dan alleen sla toevoegen.

Uit de reacties bleek dat veel meer mensen sla-water of sla-thee drinken en dat zij er veel baat bij hebben terwijl anderen deze nieuwe slaaphack ter harte nemen en het gaan proberen.

@shapla_11

if you can’t sleep, try this #lettucewater #insomnia #lifehacks #fyp

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Slaapexperts zijn sceptisch

Ok dan komt nu de hamvraag, helpt het drinken van sla-thee echt tegen slapeloosheid en is er enige wetenschappelijke onderbouwing om deze werking te onderbouwen?

Ja en nee, want sla bevat inderdaad een slaapverwekkend stofje genaamd lactucarium met een vergelijkbare structuur als opium en verdovende werking.

Je kunt lactucarium zelfs met het blote oog zien op sommige slabladeren, want dit is namelijk de melkachtige substantie aan de onderkant van het blad.

Helpt het drinken van sla-thee tegen slapeloosheid?

Perfect Slapen in 7 Stappen coverHoewel sla inderdaad lactucarium bevat wat er voor kan zorgen dat je slaperig wordt en snel in slaap valt heb je hier volgens slaapexperts echter bijzonder grote hoeveelheden sla voor nodig.

De hoeveelheid lactucarium die je binnenkrijgt van 4 blaadjes sla zal weinig effect hebben, echter de warmte van het water zelf kan er wel voor zorgen dat je je slaperig gaat voelen. In combinatie met een leuk placebo effect uiteraard.

Slaapexperts zeggen echter als je ervan houdt om een warm drankje tegen je slapeloosheid te drinken kun je beter kamille- of valeriaan thee proberen.

Als je iedere avond ongeveer een uur voor je naar bed gaat deze thee drinkt leert je lichaam en geest hieraan herkennen dat het tijd is om te gaan slapen.

Een vaste slaaproutine, of slaaphygiëne, is een belangrijk onderdeel om je lichaam een vaste routine te laten ontwikkelen waarin je op het juiste moment het zogenaamde “slaaphormoon” melatonine produceert.

Wanneer je echter sla-thee eens wilt proberen om eindelijk een oplossing te vinden voor je slapeloosheid is dat prima, want baat het niet dan schaadt het niet!

>> TIP: Ben jij op zoek naar een manier om definitief van je slaapproblemen af te komen? Dan raad ik je aan om de 7-Stappen methode te downloaden.

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

De 7-Stappen methode is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *