Huismiddelen tegen snurken: Het ultieme anti-snurk stappenplan voor thuis!

Snurkende man op de bankBen jij op zoek naar eenvoudige tips en huismiddelen tegen snurken die je zeker in huis hebt om? Check dan dit ultieme anti-snurk stappenplan voor thuis.

Of jij nu de snurker bent of je partner een chronisch snurkpromleem heeft, de volgende tips helpen jou en je partner beter te slapen.

Want wist je dat wanneer je naast een snurker slaapt je jaarlijks meer dan 300 uur slaap misloopt?

Als je snurkt dan ontstaat er een trilling waarbij je tong en je huig tegen je gehemelte en amandelen vibreren.

Snurken kan vele oorzaken hebben, enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Overgewicht, het overtollige vetweefsel (rond de keel) kan de luchtwegen vernauwen
  • Alcohol, het drinken van alcohol voor je naar bed gaat zorgt ervoor dat je keel- en nekspieren te ontspannen zijn tijdens het slapen waardoor je minder goed kunt ademen
  • Verkoudheid en allergie, door een verkoudheid of allergische reactie ontstaat er veelal extra slijmopbouw in je luchtwegen waardoor je minder lucht binnenkrijgt

Inhoud

HUISMIDDELEN TEGEN SNURKEN

Partner snurkt in bedProbeer de volgende anti-snurktips huismiddelen tegen snurken, wanneer deze eenvoudige oplossingen niet werken dan heb ik aan het einde van dit artikel nog een extra tip voor je!

In sommige gevallen is het enige wat nodig is om het snurkprobleem op te lossen om een andere slaaphouding aan te nemen.

Echter in veel gevallen is afvallen een betere oplossing op de lange termijn, als je snurkt door overgewicht.

GEEF MIJ EXTRA HULP BIJ HET STOPPEN MET SNURKEN!

#1: EXTRA KUSSENS

Koop een aantal extra kussens die je zo in je bed legt dat je niet tijdens het slapen naar je rug kunt draaien.

Dit houdt dus in dat je op je zij gaat liggen in bed en deze kussens achter je plaatst.

Wanneer je op je zij ligt voorkom je dat je tong en huig diep in je keel valt en je luchtwegen blokkeert.

#2: VERHOOG HET HOOFDEINDE VAN JE BED

Het verhogen van het hoofdeinde van je bed is een simpel gevalletje “werken met zwaartekracht”.

Wanneer je hoofd hoger ligt dan je romp en je benen dan kan je tong en het omgevende weefsel minder snel naar achteren vallen.

Een eenvoudige manier om het hoofdeinde van je bed te verhogen is door er een aantal stevige boeken, of planken, onder te leggen.

#3: SLAAP OP JE ZIJ

Vrouw slaapt op haar zijGa op je zij liggen, uiteraard klinkt dit eenvoudiger dan het daadwerkelijk is voor chronische rugslapers.

Toch wil ik je aanraden om dit jezelf aan te leren, probeer bijvoorbeeld op je zij te liggen en je armen rond een kussen die je voor je borst legt te sluiten.

Er is namelijk een goede reden waarom je beter niet op je rug kunt slapen.

In deze positie rusten je tong en je zachte gehemelte namelijk tegen de achterkant van je keel waardoor je wederom je luchtwegen blokkeert.

#4: TENNISBAL IN JE PYJAMA

Een goede manier om te voorkomen dat je tijdens je slaap naar je rug draait is door een tennisbal in je pyjama te naaien.

Naai een klein zakje aan de achterkant van je pyjama of nachtshirt en stop hier een tennisbal in.

Wanneer je dan ligt te slapen en naar je rug draait dan voelt deze bal in je rug erg oncomfortabel waardoor je automatisch terugdraait.

Snurken is niet alleen jouw probleem, maar ook zeker het probleem van je partner op huisgenoot. Wist jij dat je 300 uur slaap per jaar misloopt als je naast een snurker slaapt?

#5: NEUSSPRAY VOOR HET SLAPEN

Als je snurkt door een verstopte neus tijdens een verkoudheid of door hooikoorts dan kan het helpen om neusspray of antihistamine te nemen voor je gaat slapen.

Heb je geen neusspray in huis dan kan kort voor je naar bed gaat stomen boven een teiltje heet water met een handdoek over je hoofd ook goed helpen om je neusholtes weer vrij te maken.

#6: PLAK NEUSSTRIPS OP JE NEUS

Tape je neus open met neusstrips, deze zijn bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar.

Het lijkt wellicht een beetje vreemd, maar ach er kijkt toch niemand.

Plak de strips over je neusvleugels voor je naar bed gaat. Deze neusstrips liften en openen je neus waardoor luchtstroom verbeterd.

#7: SPOELEN MET MONDWATER

Mondwater flessenWist je dat mondwater niet alleen je tanden reinigt en zorgt voor een betere adem, maar ook een goed huismiddel tegen snurken kan zijn?

Een minuut gorgelen met mondwater met een muntsmaak kan ervoor zorgen dat het slijm in je holtes (gedeeltelijk) oplost.

Dit is vooral handig wanneer je tijdelijk snurkt vanwege verkoudheid of een allergie.

Een goed alternatief is een drup pepermuntolie in een glas water te doen en dit een halve minuut te gorgelen. Let op: gorgelen en dus niet doorslikken.

#8: DRAAG EEN NEKBRACE

Deze anti-snurk tip klinkt wellicht een beetje “over the top” maar sommige mensen dragen een nekbrace tijdens het slapen om te voorkomen dat ze gaan snurken.

Een nekbrace, hetzelfde type als mensen met een whiplash dragen, zorgt ervoor dat je kin niet op je borst kan vallen en je luchtwegen altijd open blijven.

Gebruik echter nooit een brace van hard plastic, maar kies eentje van zacht schuim.

#9: MAAK JE SLAAPKAMER STOFVRIJ

Zoals gezegd zijn allergieën een grote veroorzaker voor snurken en het is daarom belangrijk om dit tot een minimum te beperken.

Zorg er daarom voor dat je slaapkamer (zo goed als mogelijk) stofvrij en schoon is.

Stofzuig de vloer, neem de kastjes af, was de gordijnen regelmatig en verschoon je bed vaker dan je gewend bent.

#10: DRINK BRANDNETELTHEE

Brandnetel bladAls je snurkprobleem seizoensgebonden is en je vooral snurkt wanneer je hooikoorts hebt drink dan brandnetelthee (maximaal 3 per dag).

Artsen raden het drinken van deze thee aan omdat het een ontstekingsremmende werking op hooikoorts heeft en je dit prima voor het slapen kunt drinken.

Brandnetelthee is verkrijgbaar drogisterijen en kruidenwinkels.

#11: VERMIJD ZWARE MAALTIJDEN EN ALCOHOL VOOR HET SLAPEN

Het eten van een zware maaltijd en het drinken van alcohol binnen 3 uur voor je gaat slapen is niet verstandig.

Beide kunnen er namelijk voor zorgen dat je keel- en nekspieren meer ontspannen dan normaal waardoor je kunt gaan snurken.

#12: VERLIES EEN PAAR OVERTOLLIGE KILO’S

Vooral voor mensen die snurken vanwege overgewicht is het verstandig om een aantal kilo’s af te vallen.

Dit heeft veelal te maken met te veel vet rond de keel waardoor de luchtweg dichtgedrukt wordt tijdens het slapen.

#13: STOP MET ROKEN

Snurken door rokenDoor roken, naast alle andere gezondheidsrisico’s, raakt je slijmvlies geïrriteerd waardoor je keel opzwelt en de luchtweg vernauwt.

Daarnaast hebben rokers vaker last van een chronisch verstopte neus en dit kan er allemaal voor zorgen dat je gaat snurken.

Bovendien kun je van een leven lang roken erg kortademig worden en dit komt je slaapkwaliteit niet ten goede.

#14: VERHOOG DE LUCHTVOCHTIGHEID

Droge lucht zorgt ervoor dat je gaat snurken, gelukkig is ook dit eenvoudig op te lossen.

Luchtbevochtigers zijn er in veel verschillende soorten en maten en wanneer je deze in je slaapkamer plaatst kan deze ervoor zorgen dat je luchtwegen goed gehydrateerd blijven.

Zorg er wel voor dat je deze regelmatig schoonmaakt en de filters reinigt.

WAT KUN JIJ ALS PARTNER DOEN?

Help mijn partner snurkt!Heb jij een partner of huisgenoot die luidruchtig snurkt dan is de kans groot dat ook jouw nachtrust erg slecht is.

Je bent zeker niet de enige en er zijn een aantal manieren om ook jouw nachtrust aangenamer te maken.

  • Koop een paar oordoppen, ze zijn erg goedkoop en wanneer je eraan gewend bent merk je niet eens meer dat je ze in hebt
  • Draai zachte slaapmuziek op de achtergrond, hierdoor kan het snurkgeluid wegvallen en in de slaapmuziek opgaan (hopelijk)
  • Ga eerder naar bed dan je snurkende partner, op deze manier heb je kans dat jij al diep slaapt voordat je partner aan zijn of haar snurkavontuur begint

WANNEER MOET JE NAAR DE DOKTER VOOR SNURKEN?

Luidruchtig en overmatig snurken kan erop duiden dat je lijdt aan slaapapneu. Dit is een slaapstoornis die gevaarlijk kan zijn.

Raadpleeg je huisarts als je een luide snurker bent die meerdere malen per nacht stopt met ademen (10 – 40 seconden).

Daarnaast kun je je huisarts raadplegen wanneer je vaak happend naar adem wakker wordt, wakker wordt met hoofdpijn of overdag overmatig vermoeid bent.

Slaapapneu kan het zuurstofniveau in je bloed verlagen wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je bloeddruk gevaarlijk hoog wordt en je hart groter wordt.

STOP MET SNURKEN DANKZIJ DEZE ONLINE ANTI-SNURKTRAINING

Stop met snurken boekZoals beloofd heb ik nog een extra tip voor je om snel en onder professionele begeleiding van je snurkprobleem af te komen.

Slaapexpert en ex-snurker Peter Groenendonk heeft speciaal voor jou als snurker een online anti-snurktraining ontwikkeld met 24 krachtige oefeningen om te stoppen met snurken.

In het 40-pagina’s tellend eBook Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma leer je o.a. hoe je je spieren kunt trainen om je luchtwegen ’s nachts open te houden.

Je kunt deze online anti-snurktraining nu tijdelijk met 50% korting downloaden via onze exclusieve kortingslink.

Je loopt overigens geen enkel risico en kunt het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma gratis uitproberen, want dankzij de 56 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

GA DIRECT NAAR DE DOWNLOADPAGINA EN KRIJG 50% KORTING!

Deze populaire online training is inmiddels ruim 12.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *