Dit is de invloed van slaap op je immuunsysteem! [Goed slapen tegen coronavirus]

Je slaap heeft een grote invloed op de werking van je immuunsysteem, want als je slecht en weinig slaapt ben je vatbaarder voor een verkoudheid of griep.

Als het op je afweersysteem en gezondheid in het algemeen aankomt dan speelt je slaap hier een belangrijke rol in.

Wil jij je immuunsysteem op peil houden? Dan moet je het volgende weten!

Dit is de invloed van slaap op je immuunsysteem!

Cytokines en slapen

Wanneer je ernstig slaapgebrek hebt dan produceert je lichaam minder cytokines. Cytokines zijn een soort proteïnen die infecties en ontstekingen bestrijden en voor een reactie van het afweersysteem zorgen.

Daarnaast leert je lichaam deze infecties herkennen zodat het deze in het vervolg nog beter kan bestrijden.

Cytokines worden geproduceerd én vrijgelaten tijdens de slaap waardoor je twee belangrijke processen misloopt wanneer je te weinig slaapt.

Zo kan chronische slapeloosheid er bijvoorbeeld voor zorgen dat een griepprik minder effectief is omdat je immuunsysteem hier minder goed op kan reageren.

Een cytokine is een paracrien molecuul dat een rol speelt in de immuunafweer en het activeren van bepaalde receptoren. Er bestaan verschillende soorten, die uitgescheiden worden door verschillende soorten lichaamscellen. (Bron: Wikipedia)

Slapen en coronavirus

Hetzelfde geldt voor je afweer tegen het coronavirus COVID-19. Krijg je te weinig slaap of is je slaapkwaliteit niet optimaal dan ben je simpelweg ook vatbaarder voor dit virus omdat je immuunsysteem je lichaam minder goed tegen kan beschermen.

Wanneer je wel het coronavirus hebt opgelopen en milde klachten hebt duurt het herstel langer als je niet de tijd neemt om goed te kunnen slapen.

>> Combat COVID-19 with Sleep

Coronavirus COVID-19 slapen

Beter slapen

Om gezond te blijven, vooral tijdens het griepseizoen, is het belangrijk om iedere nacht de aanbevolen 7 à 8 uur slaap te krijgen.

Dit zorgt voor een sterker afweersysteem en beschermt je zelfs tegen andere gezondheidsproblemen, zoals:

  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Obesitas
  • … en verschillende geestelijke condities

Wanneer je drukke agenda er bijvoorbeeld voor zorgt dat je simpelweg geen tijd hebt genoeg te slapen doe je er goed aan overdag korte dutjes (powernaps) in te lassen van maximaal 30 minuten.

Door overdag twee dutjes te doen van maximaal een half uur (’s ochtends en ’s middags) ben je minder gestresst en kan de negatieve gevolgen op je immuunsysteem na een korte nacht terugdraaien.

Kun je er tijdens je drukke werkdag niet 30 minuten tussen uit kun je bijvoorbeeld tijdens je lunch even een kwartier je ogen dichtdoen en bijvoorbeeld voor het avondeten nog een klein dutje doen.

Zorg goed voor jezelf

Hoewel je slaap een grote invloed heeft op je immuunsysteem is goed slapen uiteraard niet het enige wat je kunt doen om je afweersysteem op peil te houden.

Het is ook van het grootste belang om regelmatig je handen te wassen met zeep en bij mensen die veel hoesten en proesten uit de buurt te blijven. Daarnaast kan een jaarlijkse griepprik ook wonderen verrichten.

Echter ook al val je ten prooi aan een kleine verkoudheid of een griepje dan weet je dat je sneller weer beter voelt als je genoeg slaap krijgt.

Slapeloosheid oplossen? Volg de 7-Stappen methode!

Perfect Slapen in 7 Stappen coverSlaap jij slecht of heb je te maken met chronische slapeloosheid? Dan raad ik je aan de 7-Stappen methode van Slaapwijzer.net te downloaden.

Je leert in deze online slaaptraining hoe je je slaapproblemen bij de wortel aanpakt en voorgoed kunt oplossen.

Zo leer je bijvoorbeeld hoe je je lichaam kunt trainen de juiste slaaphormonen te produceren op het moment dat jij wilt slapen zodat je sneller in slaap valt.

Je kunt de 7-Stappen methode overigens kosteloos uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent, zonder lastige vragen!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN DIRECT BEGINNEN!

De 7-Stappen methode is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *