Mannen slapen beter dan vrouwen

      Geen reacties op Mannen slapen beter dan vrouwen

Mannen slapen beter dan vrouwenWord jij ook vaak moe en futloos wakker, terwijl je mannelijke partner vol energie zit? Ja het is echt waar, gemiddeld slapen mannen beter dan vrouwen.

In dit artikel ga ik je uitleggen waarom mannen beter slapen dan vrouwen en 5 handige tips en tricks die jou als vrouw ook beter laten slapen.

Als je naast een man slaapt heb je je vast weleens verbaasd over hoe een man binnen 5 minuten in slaap kan vallen, terwijl jij nog wakker ligt en de minuten ziet verstrijken op je wekkerradio.

Inhoud

WAAROM SLAPEN MANNEN BETER DAN VROUWEN?

Je bent niet alleen in deze strijd der seksen. Uit de data van een recent Canadees onderzoek blijkt dat ruim 40% van de ondervraagde vrouwen moeite hebben in slaap te vallen en in slaap te blijven, terwijl slechts 15% van de ondervraagde mannen hierover klaagt.

Het is overigens wel opmerkelijk om te zien dat vrouwen gemiddeld wel 11 minuten langer slapen per nacht dan mannen.

Hoewel deze resultaten misschien net zo merkwaardig overkomen als mannen die hun kussen maar hoeven te ruiken en al slapen.

Volgens Helen Driver, president van de Canadese Sleep Society, zitten er twee kanten aan dit onderzoek.

Ten eerste hebben vrouwen iets meer slaap nodig dan mannen, maar vrouwen hebben daarentegen ook vaker slaapproblemen als bijvoorbeeld insomnie.

DE ROL VAN (SLAAP)HORMONEN

Vrouw slaapt in bedDus, waar gaat het fout bij vrouwen? Een mogelijke verklaring kunnen hormonale veranderingen in de vrouwelijke voortplantingscyclus zijn.

“Vrouwen hebben vaker moeite met slapen in en rondom de menstruatie en dit gaat vaak gepaard met pijn en stemmingswisselingen,” zegt Driver.

Ook tijdens de zwangerschap slapen vrouwen vaak slechter. Dit komt door een verhoogd gehalte progesteron (geslachtshormoon) in het lichaam van de zwangere vrouw.

Dit hormoon zorgt voor eindeloze tripjes naar de wasmachine in het eerste trimester van je zwangerschap, terwijl de omvang van de buik ervoor zorgt dat je niet lekker ligt tijdens het derde trimester.

Tijdens de perimenopauze, de periode vlak voor de menopauze wanneer de menstruatie van vrouwen stopt, zorgt de vermindering van progesteron en oestrogeen in het vrouwelijk lichaam voor symptomen als nachtelijke opvliegers en insomnie.

Aan het einde van dit artikel heb ik nog een goede tip voor je van een cursus die je helpt de juiste slaaphormonen op het juiste moment aan te maken.

WE KUNNEN ONS BREIN NIET UITSCHAKELEN

Je kunt je brein niet uitschakelenAlsof deze hormonale veranderingen nog niet genoeg zijn om je jaloers te maken op je makkelijk slapende man zijn vrouwen hiernaast ook veel emotioneler en gevoeliger, waardoor zij vaak ook slechter slapen.

Veel experts denken dat vrouwen meer in verband staan met hun gevoelen en mede daardoor gevoeliger zijn voor slaapproblemen.

“Vrouwen piekeren meer over de problemen van de dag en kunnen dit vaak minder goed loslaten dan mannen,” zegt Driver.

5 SLAAPTIPS VOOR VROUWEN

Er zijn meerdere effectieve manieren om je slaapproblemen aan te pakken, maar het belangrijkste is om elke avond een vast slaappatroon te volgen.

Probeer ook vooral niet teveel over je slaapprobleem na te denken, maar accepteer dat het af en toe voor kan komen dat je slecht slaapt.

Als je af en toe een nacht slecht slaapt is dit geen ramp, echter wat er vaak gebeurt is dat de twijfel toeslaat. “Als ik nu niet ga slapen dan kan ik morgen niet goed functioneren.”

Juist dan slaap je meestal slecht en slaat de stress toe, waardoor je helemaal niet meer in slaap kunt komen en beland je in een vicieuze cirkel.

Hieronder heb ik 5 slaaptips voor in het bijzonder vrouwen die je meteen toe kunt passen om weer grip te krijgen op je nachtrust.

#1 VOLG EEN VASTE SLAAPROUTINE

Lezen in bedDe sleutel tot een goede nachtrust, in het bijzonder voor vrouwen, is het vaststellen van een slaaproutine die je elke nacht volgt.

Zo kun je bijvoorbeeld elke avond om 11 uur op bed gaan en elke ochtend de wekker om 7 uur zetten, ook in het weekend.

Daarnaast is het belangrijk om je lichaam en geest tot rust te brengen voor je op bed gaat.

Je kunt bijvoorbeeld niet op je laptop werken, het licht uitdoen en verwachten dat je meteen in slaap valt.

Probeer bijvoorbeeld een half uur te lezen voor je gaat slapen, maar zorg ervoor dat het niet een té spannend boek is anders komt je geest nog niet tot rust.

#2 DOE OVERDAG GEEN DUTJES

MiddagdutjeHoewel het een goed idee lijkt om overdag een dutje te doen is dit juist geen goed idee. Onregelmatig slapen schopt je slaappatroon juist verder in de war.

Als je overdag een langere periode wakker bent zonder te slapen zul je in de avond moe en slaperig zijn.

Echter als je overdag slaapt wordt het juist moeilijker om ’s nachts te slapen omdat je minder tijd hebt gehad om slaperigheid op te bouwen.

Daarnaast is het vaak goed als je niet kunt slapen om kort uit bed te gaan en bijvoorbeeld een glas warme melk te drinken tot je moe wordt en klaar bent om te gaan slapen.

#3 GA NAAR BUITEN (OVERDAG)

Buiten wandelenHet is voor vrouwen ook erg belangrijk om haar biologische klok gelijk te zetten.

Deze biologische klok, of circadiane ritme, is een belangrijk onderdeel om je slaap te verbeteren (dit leer je ook in de cursus Perfect Slapen in 7 Stappen).

Om dit te bereiken is blootstelling aan zonlicht waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, dus is het belangrijk om elke dag genoeg tijd buiten door te brengen (zelfs in de winter).

Ga lekker wandelen in de ochtend, fiets naar je werk of ga simpelweg lekker buiten in het zonnetje zitten, maar probeer in ieder geval elke dag minimaal 1 uur blootgesteld te zijn aan natuurlijk daglicht.

#4 VRAAG JE PARTNER OM HULP

HelpUit bovenstaand onderzoek bleek ook dat de slaaptijd van de gemiddelde Canadese vrouw minder is als er thuiswonende kinderen in huis zijn.

Dit is natuurlijk geen verrassing, maar traditiegetrouw neemt de vrouw meestal de nachtelijke zorg voor de kinderen op zich, waardoor de slaap van de vrouw veel meer verstoord wordt dan die van de man.

Hoewel uit onderzoek is gebleken dat het vrouwelijke lichaam makkelijker om kan gaan met slapeloosheid tijdens de eerste jaren van hun kinderen kunnen deze verstoorde nachten wel bijzonder problematisch worden voor vrouwen die een geschiedenis hebben met depressies.

“Hier zou de man zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en vaker de “nachtdienst” van de vrouw overnemen om zijn vriendin of vrouw meer slaap te gunnen zodat zij overdag meer energie heeft,” zegt Driver.

#5 NEEM EEN SLAAPCURSUS

Perfect Slapen in 7 Stappen boekAls je slapeloosheid jou overdag slechter laat functioneren dan is het tijd om (professionele) hulp te zoeken.

Zo kan er een onderliggend probleem aan de wieg staan van je slaapprobleem, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een depressie of slaapangst.

Echter naast je dokter bezoeken en je te laten onderzoeken op een slaapstoornis kun je gelukkig eerst ook zelf actie ondernemen.

Er zijn verschillende cursussen nemen om net zo goed te leren slapen als je man, echter in het bijzonder wil ik je de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van William van der Klaauw aanraden.

PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Deze ervaringsdeskundige op het gebied van slapeloosheid leert je in 7 stappen van je slaapproblemen af te komen in dit 120 pagina’s tellend eBook en fysiek boek (je krijgt namelijk beide).

Je leert in deze cursus je slaapprobleem bij de wortel aan te pakken en permanent op te lossen op een natuurlijke manier.

Zo leer je hoe je je biologische klok weer gelijk kunt zetten, de juiste hormonen op het juiste moment aan te maken (extreem belangrijk voor vrouwen), je slaapangst overwinnen en de natuurlijke schommelingen van je lichaamstemperatuur weer onder controle te krijgen.

Perfect Slapen in 7 Stappen helpt je op deze manier met een leeg hoofd en erg kalm op bed te gaan waardoor je niet alleen eerder in slaap valt, maar ook langer zult slapen.

Tijdelijk 50% korting

Perfect Slapen in 7 Stappen 50% kortingJe krijgt nu tijdelijk 50% korting op deze uiterst waardevolle cursus en betaalt daarom geen €74,- maar slechts €37,-.

Bovendien krijg je 4 extra bonussen, waaronder het ‘Welterusten Snacks Receptenboek’ met allemaal overheerlijke “slaapverwekkende” recepten.

Maar het allermooiste is dat je geen risico loopt, want als je niet tevreden bent over Perfect Slapen in 7 Stappen dan krijg je gewoon je geld terug.

Van der Klaauw (en ik ook) is zo overtuigd van het effect en de kwaliteit van zijn cursus dat hij je geld terugstort als je na 90 dagen niet beter slaapt en niet tevreden bent over zijn methode.

Dus waar wacht je nog op? Bestel Perfect Slapen in 7 Stappen door op de link hieronder te klikken en loop geen enkel risico.

Ruim 5.000 mensen gingen je voor en zij waren allen zeer tevreden over de cursus en hebben geleerd hoe ze beter kunnen slapen.

DIRECT TOEGANG TOT PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *