Review: Manta Sleep Mask van Slaapwijzer [Beste slaapmasker van 2022?]

Het dragen van een slaapmasker is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld echter het vinden van een goed masker kan een uiterst lastige opgave zijn.

Daarom ga ik in deze review het Manta Sleep Mask met je bespreken waardoor jij erachter komt of dit masker wél aan de verwachtingen kan voldoen.

Vrouw draagt Manta Sleep Mask

Een goed slaapmasker moet namelijk:

 • De gehele nacht comfortabel zitten
 • Niet afzakken tijdens het slapen
 • Niet irriteren aan je wenkbrauwen en wimpers wanneer je met je ogen knippert
 • … en uiteraard volledig donker en verblindend zijn

Het Manta slaapmasker (o.a. verkrijgbaar via Slaapwijzer) claimt alle bovenstaande eigenschappen te bezitten en dit wordt verder bevestigd door honderden positieve beoordelingen wereldwijd.

(Slaapwijzer.net is ook bekend van de online slaaptraining Perfect Slapen in 7 Stappen)

KLIK HIER VOOR DE BESTE PRIJS EN BESCHIKBAARHEID!

Wat maakt het Manta Sleep Mask bijzonder?

Het Manta Sleep Maks plaatst zichzelf boven andere slaapmaskers omdat er bijzonder veel aandacht is geschonken aan het ontwerp van het masker.

Zo garanderen de makers dat het slaapmaskers 100% verduisteren waardoor er geen enkel lichtstraaltje je ogen zal bereiken, zelfs niet via de zijkanten.

Bij andere slaapmaskers sijpelt er gebruikelijk altijd wel iets van licht door, vooral rond het neusgedeelte, maar dat is met het Manta slaapmasker dus verleden tijd.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat het Manta Sleep Mask verstelbare oogdelen heeft. Deze oogdelen bedekken de ogen volledig waardoor er geen licht achter het masker terecht kan komen.

Daarnaast voelen ze uiterst comfortabel om de gehele nacht te dragen omdat ze hol zijn en de ogen/oogleden zelf niet raken waardoor je dus ook normaal kan knipperen met je ogen tijdens de slaap.

Dit is een grote verbetering ten opzichte van conventionele slaapmaskers die de oogleden wél aanraken wat erg oncomfortabel kan voelen en waardoor er wimperhaartjes in het masker verstrikt kunnen raken wat op zijn beurt weer voor slapeloze nachten kan zorgen, wat je juist wilt voorkomen.

De verstelbare oogdelen zorgen er ook voor dat je het slaapmasker perfect passend kunt maken en dit zul je ook in geen enkel ander slaapmasker kunnen vinden.

Deze perfecte pasvorm zorgt voor het hoogste comfort tijdens het slapen en helpt je dieper te slapen of je hem nou thuis draagt of bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Waar wordt het Manta slaapmasker van gemaakt?

Het materiaal waaruit een slaapmasker wordt vervaardigd is uiteraard een belangrijk onderdeel van het draagcomfort van het masker omdat het uren aaneengesloten in direct contact met je hoofdhuid is.

Goedkopere materialen kunnen voor veel problemen zorgen en zowel je ogen als je huid irriteren. Dit is bij het Manta slaapmasker echter niet het geval.

De oogdelen worden gemaakt van memory foam (traagschuim) en zijn omhuld met 100% katoen waardoor ze bijzonder zacht aanvoelen comfortabel rond je ogen zitten.

De hoofdband is vervaardigd uit twee verschillende materialen, zo is het binnengedeelte (wat je gezicht raakt) gemaakt van 100% fluweel. Deze stof is zacht en ademend en geeft het geheel een luxueus uiterlijk.

Het buitenste deel van de band is gemaakt van polyester waardoor je het eenvoudig kunt wassen.

Het grote voordeel van deze specifieke stoffen is dat ze bijzonder goed ademen en je weinig tot niet zweet onder het masker, dit is iets wat bij veel slaapmaskers die volledig van polyester zijn gemaakt wel voor problemen zorgt.

Echter het meest in het oog springende onderdeel van het Manta Sleep Mask zijn de oogdelen van traagschuim. Deze voelen bijzonder zacht en comfortabel aan je hoofdhuid , ongeacht je slaaphouding.

Of je nou op je rug, zij of buik slaapt het masker zal altijd comfortabel rond je ogen op z’n plek blijven zitten.

Manta slaapmasker donkerder dan andere maskers

Blijft het masker goed zitten gedurende de nacht?

Ben jij ook vaak wakker geworden met het gevoel dat je slaapmasker je probeert te wurgen? Dit zal je met het Manta Sleep Mask niet snel overkomen.

De hoofdband is namelijk verstelbaar waardoor je deze perfect rond je hoofd past. Zorg ervoor dat je het slaapmasker stevig rond je hoofd plaatst, maar pas op niet té strak.

De band is vervaardigd van hoogwaardig elastiek waardoor deze extra lang zijn pasvorm en rek behoudt.

Daar waar conventionele banden van elastiek snel uitrekken blijft het elastiek van het Manta langer intact blijven omdat het driedubbel is versterkt.

Onderhoud en wassen

Goed nieuws! Het Manta Sleep Mask kun je gewoon wassen in de wasmachine, maar let wel op.

Je krijgt namelijk een klein bewaarzakje bij het slaapmasker welke ook dienst doet als waszakje.

Stop het masker altijd in het waszakje wanneer je het slaapmasker wilt wassen omdat dit het masker beschermt en ervoor zorgt dat ‘ie veel langer meegaat.

Doe je dit niet dan loop je het risico dat het traagschuim in de oogdelen van het slaapmasker uitrekken of vervormen waardoor het masker waardeloos wordt.

Manta Sleep Mask

Is het Manta Sleep Mask een goede koop?

Voor mensen die erg onrustig slapen en hun slaap vaak verstoord zien worden door licht van buiten is het aanschaffen van een slaapmasker een ware must.

Door het dragen van een slaapmasker val je namelijk sneller in slaap, dit geldt met name voor mensen die overdag slapen vanwege het werken van nachtdiensten of wanneer ze op reis zijn.

Het Manta Sleep Mask is zijn concurrentie echter op ieder gebied de baas, hij is namelijk:

 • Ontzettend zacht
 • Comfortabel
 • Extreem donker
 • Verstelbaar
 • … en vervaardigd uit organische en hoogwaardige materialen

Het Manta slaapmasker is met een prijskaartje van € 37,00 wellicht iets duurder dan andere slaapmaskers dit wordt echter goedgemaakt op het gebied van kwaliteit waardoor de prijs- kwaliteitverhouding bijzonder goed is.

Je kunt het Manta Sleep Mask bestellen via onderstaande link en loopt bovendien geen enkel risico, want dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER VOOR DE BESTE PRIJS EN BESCHIKBAARHEID!

Wereldwijd meer dan 25.000 keer verkocht!

2 gedachten over “Review: Manta Sleep Mask van Slaapwijzer [Beste slaapmasker van 2022?]

  1. Matthijs Dekker Auteur bericht

   Ik raad je aan om het masker zo koud mogelijk te wassen en dit te doen in het meegeleverde waszakje om schade te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *