Stop nu eindelijk met snurken [11 Natuurlijke oplossingen voor snurkers!]

Snurkende man naast vrouw in bedKun jij maar niet stoppen met snurken? Dan zijn deze 11 natuurlijke oplossingen wellicht het antwoord voor jou (en je partner) om eindelijk te kunnen genieten van een stille nacht.

Hoewel je misschien denkt van niet, bijna iedereen snurkt af en toe en dit is volledig normaal.

We snurken omdat onze keelspieren zich ontspannen tijdens het slapen waardoor de luchtweg vernauwt en deze gaan trillen en geluid maken.

Toch kan overmatig snurken voor chronische slapeloosheid zorgen, je slaappatroon verstoren en uiteraard je partner irriteren en zelfs tot relatieproblemen leiden.

Inhoud

11 NATUURLIJKE OPLOSSINGEN VOOR SNURKERS

Om je te helpen dit te voorkomen en eindelijk te stoppen met snurken heb ik een aantal natuurlijke oplossingen voor je verzameld om ernstige gezondheidsproblemen en aandoeningen te voorkomen, zoals:

Het snurkgeluid komt voort uit een gebrek aan een (half) geblokkeerde doorgang in je neus en keel terwijl je slaapt.

Hierdoor gaat het omliggende weefsel trillen en deze trillingen maken geluid, namelijk snurken.

In sommige gevallen hebben mensen een tè grote huig, of uvula, welke zorgt voor extra vibratie.

Ok, laten we nu snel verdergaan met de 11 natuurlijke oplossingen voor snurkers zoals ik je die heb beloofd:

#1: PEPERMUNT EN GOUDZEGEL

PepermuntVeel mensen gaan snurken wanneer ze verkouden zijn en hun neus en keel vol met slijm zit.

Pepermuntolie kan helpen om deze verstopping te verhelpen en de pijnlijke keel verzachten.

Pepermunt heeft namelijk een slijmoplossende werking en helpen je holtes te ontstoppen, je luchtwegen open te houden en slijm weg te nemen.

Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat pepermunt een antimicrobiële, antivirale en antioxiderende werking heeft waardoor het ook infecties in het ademhalingskanaal kan bestrijden.

Goudzegel is een ander diamantje tegen snurken omdat het verstopping in je luchtwegen kan verminderen.

Dit natuurlijke middel kun je vaak terugvinden in natuurlijke middelen tegen verkoudheid vanwege zijn antibiotische en immuunsysteem verbeterende werking.

#2: VITAMINE C

Vitamine C is hèt natuurlijke middel wanneer je je afweersysteem een boost wilt geven en je ademhaling wilt verbeteren.

De meest voorkomende oorzaak van snurken is een blokkade in je luchtwegen die veroorzaakt wordt door te slap weefsel waardoor je huig de keelholte blokkeert en begint te trillen.

Door genoeg vitamine C tot je te nemen help je blokkades in je luchtwegen te verminderen.

Een aantal van de beste bronnen van vitamine C zijn:

 • Broccoli
 • Sinaasappel
 • Limoene
 • Papaja
 • Ananas

Ananas bevat daarnaast ook nog een stofje genaamd ‘Bromelain’, een enzym dat bekendstaat om zijn ontstekingsremmende werking.

Je doet er dus goed aan om een versgeperste jus te drinken of ananas te eten voor je naar bed gaat.

#3: AARMUNT EN FENEGRIEK

Fenegriek zadenDe spijsvertering speelt een grote rol in ons slaappatroon en kan één van de redenen zijn waarom je maar blijft snurken.

Aarmunt en fenegriek zijn twee natuurlijke “wondermiddeltjes” waarmee je kunt stoppen met snurken omdat het de spijsvertering bevorderd en brandend maagzuur tegengaat.

Daarnaast hebben ze beide een ontstekingsremmende werking waardoor ze ook vaak aan hoestdrankjes worden toegevoegd.

Beide helpen je lichaam om een overvloed aan maagzuur weg te werken en verkleinen de kans dat je gaat snurken.

Fenegriek helpt daarnaast slaapapneu te beperken en verbetert de spijsvertering waardoor je slaapkwaliteit omhoog gaat.

#4: EUCALYPTUS

Eucalyptus is een medicinaal kruid die je helpt bij verkoudheid en je weer vrij kan laten ademen.

Eucalyptusolie is rijk aan antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking.

Daarnaast kan het je helpen bacteriële-, virale en schimmelinfecties te bestrijden en het ademhalingskanaal vrijhouden van opgebouwd slijm.

Je kunt eucalyptusolie op verschillende manieren aanbrengen voor je gaat slapen om snurken te voorkomen.

Zo kun je bijvoorbeeld stomen door een paar eucalyptusbladen in een teiltje met heet water te leggen en je hoofd afdekken met een handdoek

Als je dit ongeveer een half uur voor je naar bed gaat doet houd je je luchtweg open en voorkom je ontstekingen in je neusholte.

#5: DRAAG EEN ANTI-SNURK BITJE / SNURKBEUGEL

Man snurktOm op een natuurlijke manier te stoppen met snurken kun je ook een anti-snurk bitje, of een zogenaamde snurkbeugel, dragen terwijl je slaapt.

Ik wil je wel adviseren eerst zowel met je huisarts als met je tandarts te overleggen voordat je zo’n hulpmiddel ’s nachts gaat dragen.

Een anti-snurk bitje lijkt veel op een gewone beugel en ondersteunt de kaak door deze in een voorwaartse positie te drukken waardoor de bovenste luchtwegen open blijven.

#6: LET OP JE GEWICHT

Overgewicht, met name rond de nek, kan ervoor zorgen dat er vernauwingen in je heelholte ontstaan wanneer je ligt en vergroot de kans dat je gaat snurken.

Uit onderzoek is gebleken dat de nekomvang bij snurkers gemiddeld aanzienlijk groter is dan de nekomvang van mensen die niet snurken.

Dit komt er dus op neer dat mensen met overgewicht vaker snurken door een vernauwing van de luchtwegen.

Door op je gewicht te letten en eventueel overgewicht te verliezen zul je minder snurken en slaap je overall beter, bovendien is dit uiteraard altijd beter voor je gezondheid.

#7: KOOP EEN LUCHTBEVOCHTIGER

Partner snurkt in bedWanneer je snurken veroorzaakt wordt door een verstopping in de neus kan een te droge lucht in je slaapkamer deze symptomen verergeren.

Droge lucht verergert het snurken alleen maar omdat het de klieren in je keel en neus uitdroogt waardoor verstopping en irritatie kan ontstaan.

Deze verstopping zorgt er dan weer voor dat je weefsel gaat vibreren waardoor er een snurkgeluid ontstaat.

Een luchtbevochtiger kan dit probleem verhelpen door een beter klimaat voor je longen en gehele lichaam te creëren waardoor je weer vrij kunt ademen.

#8: STOP MET ROKEN

Sigaretten irriteren het weefsel in je neusholte en keel waardoor deze zwellen waardoor onder andere catarre kan ontstaan.

Wanneer je neusholte verstopt raakt door sigarettenrook kun je minder goed ademen door je neus.

Hierdoor wordt de kans groter dat je gaat snurken en dit verergert met elke volgende sigaret.

Wanneer je veel omgaat met mensen die roken kun je hier zelfs als meeroker last van krijgen.

Als je nog niet klaar bent om volledig te stoppen met roken wil ik je toch aanraden om te minderen en minimaal 3 uur voor je gaat slapen niet meer te roken.

#9: VERBETER JE EETPATROON

Gezond eten groenteZoals eerder genoemd is de beste oplossing om eindelijk te stoppen met snurken een dieet rijk aan antioxidanten en enzymen te eten om de ontstekingen in je lichaam tegen te gaan.

Wanneer je zuivelproducten nuttigt voor je naar bed gaat verergert dit je snurkgedrag juist omdat er een laag slijm aan de binnenkant van je mond en keel kan ontstaan welke de luchtweg blokkeert.

Voorkom daarnaast dat je grote maaltijden eet vlak voor je gaat slapen, want een volle maag drukt je middenrif omhoog waardoor je ademhaling wordt beïnvloed en je sneller zult gaan snurken.

Enkele ingrediënten die je als chronische snurker beter kunt vermijden zijn:

 • Gefrituurd voedsel
 • Zuivelproducten
 • Alcohol
 • Chocolade
 • Bewerkt voedsel
 • Simpele koolhydraten

#10: NATUURLIJK ANTI-SMOOTHIE

Het volgende anti-smoothie kun je zelf maken van natuurlijke ingrediënten en helpt jou slijmopstoppingen te verminderen, je immuunsysteem verbeteren en voorziet je bovendien van gezonde voedingsstoffen.

 Ingrediënten:
2Wortels
2Appels
1/4Citroen
1Gemberstokje
250 mlSinaasappelsap

Doe alle ingrediënten samen in de blender en drink deze heerlijke smoothie ongeveer 2 uur voor je naar bed gaat, wedden dat je dan niet snurkt!

#11: MEER PRAKTISCHE ANTI-SNURKTIPS?

Stop met snurken boekBen jij op zoek naar meer praktische anti-snurktips? Dan wil ik je het Stop Nu Met Snurken Oefenprogramma van Peter Groenendonk aanraden.

Wegens gebrek aan goed advies besloot ex-snurker en snurkexpert Groenendonk zelf een training te maken voor chronische snurkers, net als hij ook was.

Je leert in deze online training aan de hand van 24 krachtige oefeningen de spieren rond je luchtwegen te trainen waardoor je stopt met snurken.

Hij is zó overtuigd van zijn training dat hij je garandeert dat je na afloop nooit meer zult snurken, anders krijg je gewoon je geld terug!

Dankzij de niet-goed-geld-terug garantie kun je het oefenprogramma dus GRATIS uitproberen!

DOWNLOAD HET OEFENPROGRAMMA NU!

Deze populaire anti-snurktraining is inmiddels ruim 12.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *