De waarheid achter het schoonheidsslaapje: 6 Schoonheidsvoordelen!

SchoonheidsslaapjeGa je er echt beter uitzien door je schoonheidsslaapje? Ja, geloof het of niet, maar goed slapen is het beste dat je uiterlijk kan overkomen.

Je lichaam krijgt de kans zich te herstellen als je slaapt en dit zorgt ervoor dat jij er beter uit gaat zien.

De sleutel is echter om genoeg slaapuren te maken. Voor de meeste mensen komt dit neer op ongeveer 7 -9 uren van goede (ongestoorde) slaap.

SCHOONHEIDSSLAAPJE SLEUTEL TOT GOED UITERLIJK

Als je minder dan 6 uren per nacht slaapt zal dit terug te zien zijn in je uiterlijk, maar als je elke nacht 1 – 3 meer slaapuren kunt maken kun je binnen een dag al een verbetering in je uiterlijk waarnemen.

Houd je dit vervolgens 2 of 3 weken vol dan zal het ook andere mensen opvallen dat je beter slaapt aan de hand van je uiterlijk.

Hieronder heb ik een lijst met 6 schoonheidsvoordelen van genoeg nachtrust voor je uiterlijk voor je opgezocht:

#1 MINDER RIMPELS

Vermoeide manJe huid maakt nieuw collageen aan als je slaapt en dit voorkomt verzakking van je huid. Dit is een essentieel onderdeel van het reparatieproces van je huid.

Meer collageen betekent dat je huid voller is en er daarom minder kans heeft op rimpels.

Als je bijvoorbeeld slechts 5 uren per nacht slaapt zul je twee keer zoveel lijntjes zien als bij 7 of 8 uren slaap per nacht. Bovendien is je huid droger als je weinig slaapt daardoor worden deze lijntjes veel zichtbaarder.

#2 EEN STRALENDE HUID

Tijdens je slaap is de bloedtoevoer naar je huid het best en dit betekent dat als je goed slaapt je wakker zult worden met een stralende huid. Als je slecht slaapt wordt je vaak wakker met dof en pips gelaat.

Slecht slapen (door simpelweg te laat op bed gaan of een slaapstoornis) zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar de rond je gezicht, waardoor je er lusteloos uit gaat zien en je niet snel mooie roze wangetjes gaat krijgen.

#3 HELDERE OOGOPSLAG

Heldere oogopslagGrote kans dat je donkere kringen of wallen onder je ogen hebt gehad na een korte nacht.

Deze wallen zijn het eerste waaraan je kunt zien dat je niet genoeg slaap hebt gehad, dus als je wél genoeg slaapt zul je minder donkere kringen rond je ogen hebben.

Daarnaast is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Ook een extra kussen onder je hoofd kan helpen de zwelling rond je ogen te verminderen.

Als je niet genoeg slaapt stroomt je bloed minder goed en dit bloed hoopt zich dan op onder je ogen. Omdat de huid daar relatief dun is wordt dit dan zichtbaar als donkere wallen.

Donkere kringen onder je ogen kunnen ook worden veroorzaakt door je genen, leeftijd en een verhoogd melanine-gehalte in je huid.

Melanine is het bruine pigment in de huid die ervoor zorgt dat je bruin wordt als de zon op je huid schijnt. Voor mensen met teveel melanine in de huid zorgt slecht slapen voor nóg grotere wallen onder de ogen die nóg donkerder worden.

Uiteraard is er maar één oplossing voor dit probleem, gewoon meer slaap pakken en langer van je schoonheidsslaapje te genieten.

#4 GEZONDERE EN VOLLERE HAARDOS

Haaruitval, beschadigingen aan je haardos en zelfs de haargroei kunnen allemaal beïnvloed worden door slaapgebrek.

Je haarzakjes, met een duur woord: ‘haarfollikels’, verkrijgen hun voedingsstoffen, vitamines en mineralen uit je bloed.

Omdat je bloedsomloop afremt als je te kort slaapt krijgt je haar minder voeding waardoor het zwakker wordt en minder zal groeien.

Daarnaast kan slaapgebrek leiden tot meer stress. Als je gestresst bent maakt je lichaam meer aan van het hormoon cortisol en hierdoor kun je juist haar verliezen.

#5 GELUKKIGE EN GEZONDE UITSTRALING

Gelukkige uitstralingAls je te kort slaapt kunnen je mondhoeken zakken waardoor je er minder vrolijk uitziet dan na een goede nacht het geval is.

Als je vermoeid bent veranderen je gezichtsuitdrukkingen op subtiele wijze, je zult bijvoorbeeld meer fronsen en knijpen met je ogen.

Als mensen zeggen dat je er moe uitziet kan dit dus ook door deze gezichtsuitdrukkingen komen.

Rode en gezwollen ogen, donkere kringen rond de ogen, hangende oogleden en een bleke huid kunnen ook signalen naar andere mensen toe zijn dat je uitgeput bent.

Voor de buitenwereld zie je er dan ook simpelweg minder gezond uit dan wanneer je goed uitgerust bent.

#6 BEAUTYPRODUCTEN WERKEN BETER

Je huid krijgt tijdens je schoonheidsslaapje de kans om zichzelf te repareren omdat het zich niet hoeft te verdedigen tegen de zon en andere schadelijke moleculen waaraan het tijdens de dag wordt blootgesteld.

Daarnaast is je bloedsomloop veel constanter als je gedurende een langere tijd slaapt en dit helpt je huid beter te profiteren van de herstellende ingrediënten in je schoonheidsproducten.

Je huid verliest ook meer vocht als je slaapt dan het gedurende de dag verliest. Breng daarom je moisturizer aan voor je gaat slapen en drink overdag genoeg water om je gezicht tijdens de nacht goed te hydrateren.

Ik heb de vrijheid genomen om hieronder een aantal goede en betaalbare moisturizers voor vrouwen uit te zoeken.

NACHTCRÈMES ALLEEN VOOR VROUWEN? ONZIN!

Hoewel het voor veel mannen nog steeds “not done” is en crèmepjes smeren vooral als vrouwending wordt gezien is dit toch een erg achterhaalde gedachte.

Kom op mannen, we leven in 2017 en ook jullie mogen best goed voor jezelf zorgen en proberen je huid in tiptop conditie te krijgen en te houden.

Daarom heb ik hieronder een aantal nachtcremes voor mannen uitgezocht die ideaal zijn om voor het slapen op te smeren om met een gezonde en goed gehydrateerde huid wakker te worden.

GOED SLAPEN VOOR EEN MOOI UITERLIJK

Slapende vrouwZoals je hebt kunnen lezen klopt de term ‘schoonheidsslaapje’ als een bus, want niet alleen zul je je fitter voelen als je een goede nachtrust hebt gehad je zult er ook beter uitzien.

Als je hulp nodig hebt om beter en langer te slapen dan wil ik je de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van William van der Klaauw aanraden.

In deze cursus leer je met eenvoudige oefeningen hoe je makkelijker in slaap zult vallen en rustiger slaapt waardoor je ook langer zult gaan slapen.

Maar voor nu wil ik je een goede nacht wensen, want je weet het des te langer je slaapt des te beter je er morgen weer uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *