Seks voor het slapen zorgt voor betere nachtrust! [Wetenschappelijk bewezen]

Seks voor het slapenSeks voor het slapen is natuurlijk een erg fijne manier om in slaap te vallen, maar wist je dat je na een stevige vrijpartij ook daadwerkelijk beter slaapt?

Als je alles al hebt geprobeerd om een goede nachtrust te pakken dan is dit natuurlijk een erg verleidelijke optie.

Een echte win-win-situatie dus want je kunt op deze manier je relatie spannend houden, dichter tot elkaar komen en gaat er ook nog eens beter van slapen, wat wil je nog meer?

SEKS VOOR HET SLAPEN ONDERZOCHT

De universiteit van Central Queensland in Australië onderzocht 460 volwassenen variërend in leeftijd tussen 18 en 70 jaar oud.

Maar liefst 64% van de kandidaten verklaarde dat ze beter sliepen na seks met een orgasme.

Ben jij single op dit moment? Liefst 50% van de deelnemers aan dit onderzoek verklaarde dat ze ook beter sliepen als ze voor het slapen gaan masturbeerden.

Hoewel verder onderzoek zeker benodigd is komen deze eerste resultaten niet geheel als een verrassing.

Van seks gaat je hartslag namelijk omhoog, bovendien is het een fysieke inspanning waarvan je moe wordt.

SEKS IS DE ULTIEME ONTSPANNING DOOR INSPANNING

Seks is de ultieme ontspanningDaarnaast is seks voor het slapen natuurlijk de ultieme manier van ontspannen door je in te spannen.

Bovendien vergeet je even alle spanningen en stress in je leven die waarschijnlijk je slapeloosheid veroorzaken.

Het hebben van seks voor je gaat slapen geeft ook een chemische reactie in je hersenen die je helpen makkelijk in slaap te vallen.

Na een orgasme maakt je lichaam namelijk een aantal hormonen aan die ervoor zorgen dat je je uiterst rustig, veilig en geborgen voelt.

VROUWEN SLAPEN SNELLER DOOR “KNUFFELHORMOON”

Vrouwen knuffelhormoonBij vrouwen is dit voornamelijk oxytocine, dit hormoon wordt ook wel het “knuffelhormoon” genoemd.

Als je seks hebt en een orgasme krijgt voor je gaat slapen maakt je lichaam ook de neurotransmitter dopamine aan en deze zorgt voor een gevoel van geluk.

Eén van de belangrijkste redenen echter waarom je door seks beter gaat slapen is dat je lichaam minder cortisol aanmaakt tijdens en na de seks.

Cortisol is namelijk een hormoon die direct in verband gebracht kan worden met stress en zoals we weten is stress een grote veroorzaker van slaapproblemen.

“Als je seks hebt denk je namelijk niet aan wat je de volgende dag moet doen of je telefoon. Het is een goede afleider van je problemen,” zegt hoofdonderzoekster Michelle Lastrella.

MANNEN VALLEN NÓG SNELLER IN SLAAP NA SEKS

Vrouwen verwijten mannen vaak dat ze meteen na de seks in slaap vallen en niet nog even liefdevol blijven liggen kroelen en knuffelen.

Echter ook hier is wel degelijk een verklaring voor, want mannen hebben na een orgasme een veel groter gevoel van rust, ontspanning en slaperigheid dan vrouwen (tot wel 5x meer).

De hormonen die na een orgasme vrijkomen werken voor mannen echt bedwelmend waardoor zij vaak erg snel in slaap vallen, vooral als ze al erg moe zijn van de dag.

Uit dit onderzoek blijkt maar weer dat een stevige vrijpartij voor het slapen het meest natuurlijke slaapmiddel is wat je zult vinden, echter…

Het werkt niet voor iedereen, want de overige 36% van de kandidaten van dit onderzoek ondervonden juist dat ze erg wakker en alert werden als ze seks hadden voor het slapen.

Deze cijfers zijn overigens erg relatief omdat het afhangt van vele factoren, zoals: waan van de dag, gevoeligheid en eerdere vermoeidheid.

SEKS TEGEN DAGELIJKSE KWAALTJES

Hoofdpijn meisjeHet hebben van seks voor het slapen kan ook dagelijkse kwaaltjes als een verstopte neus en hoofdpijn verzachten of zelfs oplossen.

In slaap vallen met hoofdpijn kan erg lastig zijn en je zult dan misschien niet meteen zin hebben in seks.

Toch kan een innig moment met je partner ervoor zorgen dat je hoofdpijn (grotendeels) verdwijnt.

Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spierspanning in je hoofd, nek, schouders en/of rug.

Seks kan vanwege de ontspanning en de vrijgekomen endorfinen werken als een natuurlijke pijnstiller.

Maar ook een verstopte neus kan erg vervelend zijn als je wilt slapen, zowel voor jou als je partner omdat je hierdoor erg kunt gaan snurken.

Lees ook: Help! Mijn partner snurkt! [11 Tips waardoor je jaarlijks 300 uur langer slaapt!].

Het hebben van seks zorgt er namelijk voor dat er antilichamen in je afweersysteem vrijkomen die ervoor zorgen dat bacteriën en virussen niet in je bloed terecht kunnen komen.

Regelmatig seks en goed slapen hebben de grootste positieve impact op je algehele gezondheid! (Oxford Economics and the National Centre for Social Research)

ONTDEK HET ZELF EN SLAAP BETER

Er is maar één (hele leuke) manier om erachter te komen of seks voor het slapen ook jouw sleutel naar een geweldige nachtrust is.

Zorg ervoor dat je meerdere avonden op rij seks hebt of masturbeert voor je gaat slapen en ontdek of jij na de tijd ook heerlijk snel in slaap valt.

BETER SLAPEN MET DEZE ONLINE SLAAPTRAINING

Perfect Slapen in 7 Stappen boekIs dit niet het geval dan wil ik je de online slaaptraining Perfect Slapen in 7 Stappen van slaapexpert William van der Klaauw van harte aanraden.

Je leert in deze training door middel van unieke oefeningen en tips hoe je sneller in slaap kunt vallen en door kunt slapen.

Je kunt dit 120+ pagina’s tellend eBook meteen downloaden waardoor je meteen aan de slag kunt en krijgt daarnaast het fysieke hardcover boek de volgende dag thuisgestuurd.

Als je Perfect Slapen in 7 Stappen via onze exclusieve kortingslink download krijg je bovendien 50% korting en een aantal gratis bonus eBooks.

Overigens kun je deze slaaptraining gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Perfect Slapen in 7 Stappen is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *