Slaap Lekker thee: Helpt het? Zijn er bijwerkingen?

Slaap Lekker thee bijwerkingenEr zijn vele verschillende soorten slaap lekker thee verkrijgbaar in de supermarkt, maar helpen deze theeën je echt sneller in slaap te vallen en wat zijn de eventuele bijwerkingen?

Ze hebben allemaal een lekker warm kussen en dekbed op de verpakking, of een donzige teddybeer die heerlijk ligt te slapen.

Er is echter één overeenkomst die ze allemaal delen, ze beloven je namelijk allemaal hetzelfde: een lekkere thee met natuurlijke kruiden om jou te helpen in slaap te vallen.

Waarom ook niet eigenlijk? Veel mensen over de hele wereld drinken ’s ochtends thee om wakker te worden en ook overdag drinken ze thee om de dag door te komen.

Hierdoor is het drinken van nog een kop thee voor het slapen niet meer zo vreemd, uiteraard zijn alle soorten slaap lekker thee cafeïnevrij.

HELPT SLAAPTHEE JOU BETER SLAPEN?

Maar werken deze theeën echt of zitten het tussen je oren en werkt slaap lekker thee alleen als jij ook wilt geloven dat deze werkt.

Om hierachter te komen heb ik de Slaap Lekker thee van Pickwick zelf getest en deze thee 14 dagen op rij voor het slapen gedronken.

Hoewel ik kan zeggen dat ik tijdens deze periode goed geslapen heb en makkelijk in slaap kon vallen weet ik niet of dit nu per se door het drinken van deze thee komt.

INGREDIËNTEN SLAAP LEKKER THEE

Slaap Lekker thee van PickwickDe Slaap Lekker thee van Pickwick bestaat voor 59% uit kamille, 25% uit valeriaan en er zit 5% lavendel in.

De kamille in deze thee helpt je te ontspannen en ondersteunt je om je hoofd leeg te maken en je zorgen te vergeten.

Ook valeriaan helpt je te ontspannen omdat het een natuurlijke spierontspanner is en je helpt makkelijker en sneller in slaap te vallen.

Lavendel helpt je vooral om je angsten te vergeten en te overwinnen, daarnaast is het een erg goed natuurlijk medicijn tegen hoofdpijn.

Maar hoe goed werken deze natuurlijke ingrediënten nu echt? Ondanks zijn reputatie om je slaperig te maken is de slaapverwekkende werking van bijvoorbeeld kamille nog nooit wetenschappelijk bewezen.

GEEN VERSCHIL IN SLAAPKWALITEIT?

Meisje met theeTijdens een onderzoek in 2011 waarbij de helft van de kandidaten kamille voorgeschoteld kregen, terwijl de andere helft iets anders kregen bleek er geen enkel verschil in slaapkwaliteit te zijn tussen beide groepen.

Uit hetzelfde onderzoek bleek valeriaan wél de slaapkwaliteit van de kandidaten te verbeteren, hoewel ook deze resultaten in twijfel worden getrokken.

Dit gezegd hebbende blijkt er de meeste bewijzen te zijn dat lavendel je kan helpen om beter te slapen.

Het bleek namelijk dat vooral lavendel ervoor zorgt dat je sneller in slaap kunt vallen en je slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Dus lavendel en valeriaan geven je slaap de grootste boost en gelukkig zitten deze ingredienten ook in overvloed in Pickwick’s Slaap Lekker thee.

Hoewel het me niet per se slaperiger maakte sliep ik wel dieper, meer REM-slaap, dit weet ik omdat ik m’n dromen kon herinneren en dit is erg ongebruikelijk voor mij.

Ook voelde ik me meestal de volgende ochtend iets meer uitgerust en begon ik frisser aan de nieuwe dag.

MIJN ERVARING MET SLAAP LEKKER THEE

Verschillende soorten theePersoonlijk vind ik de thee niet bijzonder lekker omdat je te erg de kamille proeft en deze echt de boventoon voert. 

Het is overigens niet zo dat ik de thee te vies voor woorden vind hoor, hij is zeker te drinken en ik raakte er op een gegeven moment ook wel aan gewend maar het zal nooit mijn favoriete thee worden.

Houd jij heel erg van kamille en kamillethee dan is deze thee zeker een aanrader voor jou.

Hoewel ik inderdaad voor mijn eigen gevoel beter sliep durf ik nog steeds niet te zeggen of dit nu inderdaad door deze natuurlijke slaapverwekkers komt of dat dit simpelweg veroorzaakt wordt door het drinken van een warm drankje voor het slapen.

Goede slaap, of betere slaap, kan namelijk ook gecreëerd worden door het effect van een warme kop thee chillend op de bank onder een dekentje.

VASTE SLAAPROUTINE BELANGRIJK VOOR GOEDE NACHTRUST

Ook andere gewoonten, zoals: lezen, schaapjes tellen, mediteren, ademhalingstechnieken en zelfs bidden  kunnen ervoor zorgen dat je tot rust komt en makkelijker in slaap valt.

Naar mijn beleving ligt de rustgevende en slaapverwekkende werking van deze Slaap Lekker thee meer in het proces en de sfeer eromheen dan per se in de ingrediënten van deze thee.

Dus aan het einde van de dag een rustmoment voor jezelf pakken met een warme kop thee, onder een dekentje een boek lezen om jou nog meer in een slaapstemming te krijgen.

Dus als jouw ervaring is dat je door het drinken van een kop Slaap Lekker thee extra goed slaapt en makkelijk in slaap valt dan wil ik je ook zeker aanraden hier lekker mee door te gaan.

BIJWERKINGEN SLAAP LEKKER THEE

Bijwerkingen slaaptheeOk, zijn er dan helemaal geen bijwerkingen of randverschijnselen? Nee in principe zijn die er bij “normale” mensen niet omdat de ingrediënten natuurlijke en ongevaarlijke kruiden zijn. 

Ik zeg bewust bij normale mensen omdat sommige mensen erachter zullen komen dat ze allergisch zijn voor een bepaald kruid en er dus een allergische reactie optreedt.

Deze slaapthee heeft dus niet echt universele bijwerkingen, slechts een enkeling zal wel bijwerkingen ervaren.

Toch wil ik je aanraden niet meer dan 2 koppen Slaap Lekker thee per avond te drinken en het af te wisselen met andere theesoorten omdat te veel kruidenthee wel je mineralen huishouding lichtelijk kan verstoren.

Nogmaals, deze thee is volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is hierdoor absoluut niet schadelijk, maar ga het niet zien als een soort magische remedie tegen al je slaapproblemen.

Bekijk het meer als een soort hulpmiddel in je slaaproutine waarmee je kunt ontspannen en de stress van de dag van je af kunt laten glijden.

WIL JIJ OOK BETER LEREN SLAPEN?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekHet drinken van slaapthee is natuurlijk maar 1 schakel in het geheel om beter te leren slapen, want als jij al jaren slaapproblemen hebt zul je niet ineens goed slapen als je thee gaat drinken.

Daarom wil ik jou Perfect Slapen in 7 Stappen van slaapexpert William van der Klaauw van harte aanraden.

In deze online slaaptraining leer je hoe je de juiste slaaphormonen op het juiste moment aanmaakt en hoe je om moet gaan met stress, paniekaanvallen en slaapangst.

Je kunt dit 120+ pagina’s tellend eBook meteen downloaden via onze exclusieve kortingslink en krijgt dan tijdelijk 50% korting en een aantal gratis extra bonus eBooks.

GRATIS UITPROBEREN!

Na het downloaden van de 7-Stappen methode kun je direct aan de slag en de eerste tips en technieken vanavond al toepassen.

Je loopt overigens geen enkel risico en kunt deze online slaaptraining GRATIS uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Wacht dus niet langer en download de 7-Stappen methode direct, want beter slapen kun je echt leren! (Geschikt voor pc, smartphone en tablet!)

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *