Is permanent slapen op een slaapbank slecht voor je gezondheid?

Slapen op een slaapbankSlapen op een slaapbank, welke student is er niet groot mee geworden, maar zijn deze banken/bedden ook geschikt om dagelijks op te slapen?

Ja! Wanneer je een nieuw type slaapbank aanschaft kun je deze prima als permanent bed gebruiken en hier heerlijk elke nacht op slapen.

Slaapbanken staan er niet alleen bekend om dat ze je geweldig veel ruimte kunnen besparen in je huis, maar je bent ook altijd voorbereid op onverwachte gasten.

Er zijn echter maar weinig mensen die iedere nacht op een slaapbank willen slapen omdat je hier toch niet echt lekker op kunt slapen, toch?

Sinds de eerste slaapbanken werden geïntroduceerd met een soort uitschuif lade onder de bank mer een dun matras hebben deze bedden een grote metamorfose ondergaan.

ELKE NACHT SLAPEN OP EEN SLAAPBANK?

Wanneer je een (relatief) nieuw type slaapbank bezit kun je hier prima elke nacht op slapen.

Daarnaast zie je veel mensen bij wie slapen op een slaapbank in eerste instantie een tijdelijke oplossing was maar ze dit uiteindelijk permanent zijn blijven doen.

Of mensen die (tijdelijk) kleiner moeten gaan wonen zien een slaapbank vaak als een goede ruimtebesparende oplossing.

Echter hoe je ook op je slaapbank terecht bent gekomen, je hoeft tegenwoordig niet meer bang te zijn dat dit je gebroken nachten en een gebroken rug oplevert.

De kwaliteit van de productie en gebruikte materialen is de laatste jaren zo goed geworden waardoor het comfort van zowel de bank als het bed van de hoogste kwaliteit is.

Echter is het slapen op een normale bank niet aan te raden, zelfs niet voor alleen een middagdutje.

MATRASSEN VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

Zo hebben slaapbanken tegenwoordig uitklapbare matrassen van hoogwaardig Polyurethaan (PU) waardoor deze (bijna) net zo goed zijn als de matrassen van een echt bed.

Daarnaast kun je ze binnen een minuut uitklappen en zijn ze bijzonder slijtvast, zelfs bij dagelijks gebruik.

De kwaliteitseisen van tegenwoordig zorgen ervoor dat deze banken met een dubbele functionaliteit op beide gebieden kunnen uitblinken.

Hierdoor heb je soms niet eens door dat je op een slaapbank zit wanneer je op de bank zit en heb je daarnaast niet door dat je op een slaapbank slaapt wanneer je op het bed slaapt.

CONCLUSIE

Op een slaapbank van pakweg 10 – 20 jaar geleden wil je inderdaad niet nachten op rij slapen.

Echter op een nieuwer model slaapbank – zoals afgebeeld hieronder – kun je prima permanent slapen.

Daarnaast hoef je je voor de meeste nieuwe modellen niet langer te schamen wanneer je iemand uitnodigt om de nacht door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *