Welke snacks kun je eten om beter te slapen?

Voor veel mensen is het eerste wat ze ’s ochtends nuttigen koffie om goed wakker te worden, maar wat kun je het beste eten om beter te kunnen slapen?

Meer dan een derde van alle Nederlandse volwassenen slaapt niet goed (genoeg) maar wees gerust hier kun je dus al iets aan doen door simpelweg bepaalde snacks te eten voor het slapen.

SLAAPVERWEKKENDE SNACKS OM BETER TE SLAPEN

Welke snacks kun je eten om beter te slapen?Volgens experts moeten deze ‘slaapverwekkende’ snacks een één voorwaarde voldoen, namelijk ze moeten het aminozuur Tryptofaan bevatten.

Hoewel er een groot gebrek is aan onderzoek naar welke specifieke voedingsstoffen de slaap beïnvloeden zowel in goede als de slechte zin weten we 1 ding zeker, Tryptofaan helpt mensen vermoeid te raken en in slaap te vallen.

Tryptofaan is, zoals gezegd, een aminozuur en de reden waarom het goed is om slaap op te wekken is het feit dat het tijdens het binnentreden in het lichaam wordt omgezet naar twee slaapgerelateerde chemicaliën.

Hierbij hebben we het natuurlijk over: Melatonine, wat helpt om het natuurlijke slaap- waakritme van het lichaam te reguleren en Serotonine, wat ervoor zorgt dat je kunt ontspannen en slaperig wordt.

Tryptofaan is de reden waarom vele mensen denken dat je slaperig wordt van het Thanksgiving diner. Dit komt omdat een kalkoen van nature rijk is aan Tryptofaan, echter er zijn nog vele andere voedingsstoffen die nóg meer Tryptofaan bevatten.

SNACKS MET HET “WONDERMIDDEL” TRYPTOFAAN

Banaan, sinaasappel, ananas om beter te slapenVoorbeelden van snacks die van nature veel Tryptofaan bevatten zijn: eieren, sojabonen, magere kaas, kip, pompoen- en sesamzaden.

Voedingsstoffen die rijk aan koolhydraten zijn, maar juist weinig proteïne en vet bevatten helpen ook bij de productie van serotonine en melatonine. Voorbeelden hiervan zijn: Granola, ongezoete granen en volkoren crackers met melk.

Maar wat te doen als je een echte zoetekauw bent? Dan bieden ananas, sinaasappels en bananen uitkomst, want ook deze fruitsoorten kunnen in verband gebracht worden met verhoogde melatonine aanmaak bleek uit een onderzoek in 2012.

SNACKS DIE JE NIET MOET ETEN VOOR HET SLAPEN

Koffie drinken zorgt voor slaapproblemenAan de andere kant zijn er uiteraard ook bepaalde snacks die je juist niet moet eten als je goed wilt slapen.

Als je voor het slapen bijvoorbeeld voedsel eet wat weinig vezels bevat maar juist veel verzadigde vetten en suiker leidt ertoe dat je slaapkwaliteit veel minder wordt.

Je zult dan bijvoorbeeld minder snel in slaap vallen en veel minder lang diep slapen (REM-slaap).

Maar ook het eten van pittig voedsel en drinken van cafeïne voor het slapen heeft vaak een bijzonder slechte invloed op de slaapkwaliteit. Uit meerdere onderzoeken is zelfs gebleken dat je beter geen koffie kunt drinken binnen 6 uur voor je gaat slapen.

Echter het is niet alleen wat je eet en drinkt, maar ook wanneer je dit doet. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat je beter geen koffie kunt drinken binnen 6 uur voor je gaat slapen.

En om het allemaal nog ingewikkelder te maken moet je ook letten op de hoeveelheid die je eet voor het slapen. Aangeraden is dat je geen grote maaltijd meer eet tot 4 uur voor je bedtijd.

Snacks daarentegen mogen wel, alleen let er wel op welke snacks je neemt voor het slapen. Een bakje fruit met banaan, ananas en sinaasappel is hierin wellicht de beste nachtsnack.

Mensen die vaak last hebben van brandend maagzuur en refluxpatiënten moeten hier overigens wel mee oppassen.

Deze personen zullen erop moeten letten dat ze niet meer eten tot 3 uur voor het slapen gaan omdat ze anders last van brandend maagzuur en reflux kunnen krijgen en daardoor alsnog niet goed slapen.

BETER SLAPEN SNACKS DO’S AND DONT’S

Om het geheel samen te vatten zet ik nog even alle dingen die je kunt eten om beter te slapen en de dingen die je juist niet zou moeten eten en drinken nog even voor je op een rijtje.

+ Kalkoen
+
Magere kaas
+
Volkoren cracker
+ Warme melk
+
Kamillethee
+
Banaan
+ Sinaasappel
+ Ananas

Grote maaltijd
Pittig eten
Vette snacks
Suiker
Koffie
Energiedrankjes

Voor meer tips en de beste ingrediënten die je kunt eten voor een goede slaap wil ik je doorverwijzen naar mijn artikel over: Beter slapen dankzij deze 12 ingrediënten.

WELTERUSTEN SNACKS RECEPTENBOEK

Welterusten Snacks Receptenboek coverAls je de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van William van der Klaauw download krijg je er tijdelijk o.a. het Welterusten Snacks Receptenboek als bonus er gratis bij.

In dit boekwerk vind je een aantal gezonde snacks met een slaapverwekkende werking.

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste, ze zijn gewoon ook erg lekker.

Zoals gezegd wordt dit boek (tijdelijk) gratis geleverd bij de Perfect Slapen in 7 Stappen methode en daar wil ik je nu het een en ander over vertellen.

PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Daar waar andere honderden, misschien duizenden, euro’s betalen voor veel te dure slaappillen, vage hypnotiseurs en nutteloze trainingen weet ik uit eigen ervaring dat Perfect Slapen in 7 Stappen wél werkt.

Toen ik ernstige slaapproblemen had omdat ik onder grote spanning stond op m’n werk heb ik deze cursus een kans gegeven (mede vanwege de prijs).

Hier heb ik geen spijt van gehad, want van der Klaauw geeft je in zijn boek genoeg tips en oefeningen om je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken, waardoor het dus ook niet meer terugkomt.

Perfect Slapen in 7 Stappen 50% kortingDeze goede en praktische tips en uitgebreide uitleg waarom je deze oefeningen doet maakt dat ik zo’n grote fan ben van deze methode en daarom dus ook aan iedereen aanraad.

Ik ben echter niet de enige, want Perfect Slapen in 7 Stappen heeft inmiddels al meer dan 5.000 mensen van hun slaapproblemen afgeholpen.

Je leert in deze cursus je slaapangst te overwinnen, de juiste slaaphormonen op het juiste moment aan te maken, je biologische klok weer gelijk te zetten en nog véél meer.

Je krijgt bovendien tijdelijk 50% korting als je Perfect Slapen in 7 Stappen nu aanschaft en betaalt dan slechts €37,- in plaats van €74,-.

Dit is nog niet alles, want zoals gezegd krijg je hierbij nog een aantal extra bonussen waaronder het ‘Welterusten Snacks Receptenboek’.

NIET-GOED-GELD-TERUG GARANTIE

Je loopt overigens geen enkel risico, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon het volledige aankoopbedrag terug als je niet tevreden bent (wat ik me overigens niet kan voorstellen).

Waar wacht je nog op? Download deze 120 pagina’s tellende slaapbijbel snel van de geheime kortingspagina en je kunt de eerste tips vanavond al toepassen!

JA! IK WIL BETER SLAPEN EN NIET LANGER WAKKER LIGGEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *