Review: Is de Somnox Slaaprobot jouw toekomstige bedpartner?

Is de Somnox Slaaprobot de ultieme slaaphulp waarop jij al zo lang hebt gewacht of is het een zeer kostbaar “broodje aap”?

In deze review vertel ik je precies hoe deze slaaprobot werkt en waarom je de Somnox juist wel of juist niet zou moeten aanschaffen.

Daarnaast hoop ik je iets meer duidelijkheid te geven over hoe en met welk doel deze gadget van onze eigen Nederlandse bodem tot stand is gekomen.

Review: Somnox slaaprobot

Hoe werkt de Somnox Slaaprobot?

De Somnox is een zachte kleine robot in een merkwaardig vormgegeven kussen die jou helpt in slaap te vallen.

Dit doet hij door goed onderzochte ademgeluiden- en patronen en eventueel zachte slaapmuziek af te spelen om het inslapen te versnellen.

Door de slaaprobot stevig vast te houden en te ‘knuffelen’ neem je deze patronen en het ademritme ongemerkt over.

Daarnaast beweegt ook het “buikje” van de Somnox subtiel op en neer om de beleving verder te versterken.

Dit slaaphulpmiddel is specifiek ontwikkeld om jou te helpen je ademhaling beter onder controle te krijgen en jou te helpen makkelijker in slaap te vallen.

Bovendien kun je door je op deze deze gadget te focussen je gedachten afleiden, ontspannen en stress verminderen.

Er zijn veel producten op de markt die je laten zien hoe je hebt geslapen. Wij vinden dat het nu tijd is voor een slaaprobot die je daadwerkelijk helpt om in slaap te vallen. (Julian Jagtenber, mede-oprichter van Somnox)

De instellingen finetunen met een app

Somnox Slaaprobot AppJe kunt met behulp van de bijbehorende app op je smartphone bepaalde instellingen wijzigen en aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren.

Denk hierbij aan:

 • Ademhalingsritme kiezen of zelf ontwikkelen
 • Verschillende geluiden instellen
 • Instellen na hoeveel tijd deze geluiden en slaapliedjes dimmen en uitgaan
 • … en na hoeveel tijd de gehele slaaprobot zichzelf uitschakelt

Ohja, ga niet ’s nachts met de instellingen aan de haal maar doe dit overdag zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken wanneer je wilt gaan slapen.

Dit zou je nachtrust juist weer verpesten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Volgens de makers zullen er in de loop der tijd vele updates worden uitgebracht met nieuwe ademhalingspatronen en slaapverwekkende geluiden.

Onderzoek en ontwikkeling

Het team van Somnox heeft deze slaaprobot ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse beddenfabrikant Auping om tot een kwalitatief hoogwaardig product te komen.

Zo hebben zij in twee jaar van meer dan 5.000 mensen gerichte terugkoppeling ontvangen en aan de hand hiervan talloze verschillende prototypes gemaakt.

Om de laatste versies verder uit te werken en te finetunen hebben ze meer dan 50 proefslapers met de Somnox slaaprobot laten slapen en ook hun feedback meegenomen in het uiteindelijke design.

Ook hier is de inbreng van de beddengigant goed te zien, want het slaaphulpje is voorzien van fijne zachte materialen die je van een goed bed mag verwachten.

De ergonomische vorm zorgt er daarnaast voor dat ‘ie zeer knuffelbaar is en je hem zeer comfortabel in je armen tegen je borst kunt ‘knuffelen’.

Voor wie is de Somnox bedoeld?

De Somnox Slaaprobot is specifiek bedoeld voor mensen die last hebben van slapeloosheid en dan met name stress gerelateerde slapeloosheid.

Dus voor mensen die uren liggen piekeren in bed en niet (snel) in slaap kunnen vallen omdat ze last van stress, paniek en 1001 gedachten in hun hoofd hebben waardoor ze zich niet kunnen ontspannen om in slaap te vallen.

Daarnaast kan deze slaaprobot mensen die van nature erg lang nodig hebben om in slaap te vallen helpen dit proces op een natuurlijke manier te versnellen zonder rare slaapmiddelen.

De makers vermelden op hun website overigens specifiek dat de Somnox niet helpt bij het bestrijden en oplossen van slaapapneu en het rusteloze benen syndroom.

Heeft mijn partner geen last van dit extra slaapmaatje?

Je kunt de Somnox slaaprobot het beste behandelen als een extra familielid die bij je komt slapen, vergelijkbaar met wanneer je kindje tussen jullie in slaapt (alleen dan zonder te huilen).

Bovendien hebben de mannen en vrouwen van Somnox hun ‘slimme kussen’ getest met mensen die samen slapen en kregen ze hier enkel en alleen positieve reacties op terug.

Deze robotkussen is niet slechts voor alleenslapers bedoeld.

Kun je deze slaaprobot veilig in je slaapkamer gebruiken?

We raden normaal gesproken iedereen af om elektronica, zoals tv, laptop, smartphone en tablet in bed en in de slaapkamer te gebruiken vanwege het blauwe licht wat de beeldschermen van deze apparaten uitstralen.

Blootstelling aan blauw licht maakt je namelijk scherp en alert en dit wil je juist voorkomen wanneer je wilt slapen, je wilt dan juist tot rust komen en ontspannen.

Het gaat hier echter om een slaaphulpmiddel welke je uiteraard in de slaapkamer moet gebruiken waardoor je deze gewoon in bed kunt gebruiken.

Deze slaaprobot bevat gelukkig geen beeldscherm en ook de bluetooth functie schakelt ’s nachts uit en stuurt pas in de ochtend een overzicht van hoe je nacht is verlopen.

Is ‘ie het waard?

Is de Somnox Slaaprobot het dure prijskaartje van meer dan 500 euro waard? Ik kan niet in jouw portemonnee kijken en kan niet voor jou bepalen of jij dit voor een slaapmaatje over hebt.

Echter aan de andere kant is een goede nachtrust onbetaalbaar voor een fit en gezond leven, dus wat dat betreft is hij zeker z’n dure prijskaartje waard.

Kijk je puur naar de techniek en het onderzoek wat achter de Somnox zit dan ben ik van mening dat je zo’n apparaat nooit voor heel veel minder op de markt kunt brengen, dus in dat kader is de prijs zeker realistisch.

>> Ben jij benieuwd geworden naar de Somnox Slaaprobot? Check hem dan hier via bol.com!

Heb jij de Somnox Slaaprobot zelf geprobeerd en wil je reageren op deze review? Dan stel ik het bijzonder op prijs dat je hieronder een reactie achterlaat met jouw bevindingen!

2 gedachten over “Review: Is de Somnox Slaaprobot jouw toekomstige bedpartner?

 1. Chris

  Hallo,

  Ik wilde deze slaaprobot gaan bestellen, maar zag dat dit nog niet kan.

  De robot is pas per 31-03-2019 beschikbaar staat op bol.

  Beetje jammer, maar goed dan maar even wachten nog.

  1. Matthijs Dekker Auteur bericht

   Hallo Chris,

   Goed om te horen dat je graag met de slaaprobot wilt slapen. Het klopt inderdaad dat deze pas vanaf eind maar te bestellen is.

   Je kunt hem wel al reserveren zodat je er zeker van bent dat je dit slaaphulpje als eerste in huis hebt!

   Matthijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *