Gebruik van zolpidem afbouwen en stoppen

Gebruik van zolpidem afbouwen en stoppenZolpidem, ook wel bekend onder de merknaam Stilnoct, is een slaapmiddel die wordt gebruikt om sneller in slaap te vallen, niet om langer te slapen.

Toen deze zogenaamde Z-slaapmiddelen op de markt kwamen dacht men dat ze minder verslavend zouden zijn als de benzodiazepinen die tot die tijd veel werden voorgeschreven.

Dit blijkt echter niet het geval, want ze bleken toch echt wel verslavend en de bijwerkingen en ontwenningsverschijnselen kunnen veel zwaarder zijn dan men verwacht.

Daarom zal “Cold Turkey” en ineens stoppen met het gebruik van zolpidem erg moeilijk zijn waarom het beter is om dit rustig af te bouwen om volledig te kunnen stoppen.

Inhoud

WAT IS ZOLPIDEM?

Stilnoct zolpidem tablettenSlaappillen en dan met name zolpidem kunnen op eerste gezicht de perfecte oplossing lijken voor ieder slaapprobleem.

Je neemt gewoon simpelweg een pilletje en een paar minuten later val je heerlijk in slaap, ideaal toch?

Nou, dit is in werkelijkheid niet zo, want hoewel ze in sommige gevallen wel degelijk goed van pas komen kleven er toch grote risico’s en bijwerkingen aan het nemen van slaappillen waar veel mensen niet van op de hoogte zijn.

Omdat ze volledig geaccepteerd zijn in onze maatschappij denken veel mensen dat zolpidem en andere slaapmedicatie volledig veilig zijn.

In veel gevallen is dit ook zo, maar voor wanneer je er niet goed mee omgaat ontstaan er problemen.

Daarom wil ik je aanraden voor je zolpidem/Stilnoct gaat nemen de onderstaande problemen die kleven aan het gebruik ervan eens rustig door te nemen.

Je bouwt snel tolerantie op

Wanneer je voorgeschreven slaappillen voor langere tijd gebruik raakt je lichaam gewend aan het medicijn waardoor je een steeds hogere dosering nodig hebt om hetzelfde slaapverwekkende effect te krijgen (dit wordt tolerantie genoemd).

Echter wanneer je de dosering onverantwoord ver opvoert kun je ’s nachts ademhalingsproblemen krijgen en zelfs volledig stoppen met ademen en overlijden.

Daarom wordt ook altijd aangeraden zolpidem niet langer dan twee weken te gebruiken en wordt het door de medische wereld dus als een oplossing voor een tijdelijk probleem gezien en is het niet bedoeld voor structureel gebruik.

Je kunt het daarom ook het beste alleen tijdelijk gebruiken om jezelf weer een normaal slaappatroon aan te leren en binnen 14 dagen stoppen.

Het beïnvloedt je rijvaardigheid

Slaappillen beïnvloeden de rijvaardigheidUit onderzoek is gebleken dat wanneer je zolpidem neemt voor het slapen je ’s ochtends nog steeds een grote hoeveelheid werkende stof in je bloed hebt wat invloed kan hebben op je normale activiteiten zoals autorijden.

Het risico voor vrouwelijke gebruikers is overigens veel groter dan voor mannen omdat het vrouwenlichaam deze slaapmiddelen veel langzamer verwerkt dan bij mannelijke gebruikers het geval is.

Dit is ook waarom de Amerikaanse overheid de hoeveelheid werkende stof in zolpidem hebben laten terugbrengen en artsen aanraden een lagere dosering voor te schrijven dan een aantal jaar terug.

Om te voorkomen dat je een gevaar op de weg bent moet je je altijd aan de voorgeschreven dosering houden en ervoor zorgen dat je minimaal 7 uren kunt slapen.

Vallen

Tijdens een onderzoek uitgevoerd in een ziekenhuis bleek dat mensen die zolpidem hadden genomen vier keer vaker vallen tijdens hun verblijf dan patiënten die dit slaapmedicijn niet hadden gebruikt.

Omdat je gehele lichaam moet balanceren op twee relatief kleine voeten is vallen een serieus probleem omdat zolpidem je evenwicht kan beïnvloeden.

Oudere (65+) zolpidem-gebruikers lopen hierbij het grootste risico en zullen vaker vallen dan jongere gebruikers.

Je gaat je raar gedragen

Slaapwandelen PopeyeIedereen doet of zegt weleens iets raars in zijn of haar slaap, echter als je slaappillen slikt dan zal merkwaardig gedrag tijdens je slaap steeds vaker voorkomen.

Enkele bijwerkingen van zolpidem kunnen bijvoorbeeld zijn dat je niet weet waar je bent als je wakker wordt, maar ook slaapwandelen en slaapverlamming zijn veelgehoorde klachten.

Het is daarom ook aan te raden wanneer jij of je partner deze heftige bijwerkingen opmerkt meteen je huisarts te raadplegen of het verstandig is slaapmedicatie te blijven gebruiken.

Grotere kans op kanker!

Dit is natuurlijk een erg serieuze bijwerking van het gebruik van slaappillen en zolpidem in het bijzonder.

Uit een onderzoek uit 2012 is gebleken dat bij mensen die zolpidem gebruiken 25% vaker kanker is vastgesteld dan bij mensen die zonder medicatie slapen.

Hoewel dit een erg controversieel onderzoek was en de meningen over de resultaten erg uiteen lopen wordt het toch door veel slaapexperts uiterst serieus genomen.

Zij zijn het er unaniem over eens dat je slaapproblemen beter kunt oplossen met het volgen van een professionele (online) slaaptraining dan door slaapmedicatie te nemen.

Je kunt verslaafd raken aan zolpidem

Zolpidem is erg verslavendAls je eenmaal begint met slaappillen is het vaak moeilijk om weer te stoppen, vooral wanneer je ze al een langere periode neemt.

Bij sommige mensen zullen de slaapproblemen zelfs erger terugkomen dan voorheen als ze stoppen met zolpidem.

Dit is ook de reden waarom veel mensen niet meer “durven” te stoppen met slaappillen wanneer ze er eenmaal mee zijn begonnen.

Stoppen met Stilnoct zal dan ook veel tijd kosten en moet geleidelijk afgebouwd worden.

GEBRUIK VAN ZOLPIDEM AFBOUWEN EN STOPPEN

Zoals gezegd kun je na langdurig gebruik van zolpidem niet cold turkey stoppen en moet je het rustig afbouwen om weer op een natuurlijke manier te leren slapen.

Je kunt proberen de dosis één of twee weken te halveren en een halve pil te nemen.

Als dit je goed afgaat kun je bijvoorbeeld proberen te slapen met slechts een kwart Stilnoct, waarna je probeert 1 nacht per week volledig zonder slaapmedicatie te slapen.

Hierna kun je proberen steeds meer nachten per week zonder slaappillen te slapen tot het moment dat je volledig bent gestopt, dit kan zoals je ziet enkele maanden duren.

WIL JIJ GOED SLAPEN ZONDER SLAAPPILLEN?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekOk,  nu ben je gestopt met het gebruik van slaappillen en zolpidem in het bijzonder, maar hebt nu de grootste moeite om in slaap te vallen.

Wat nu? Ik je aanraden de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw te proberen om weer op een goede en natuurlijke manier in slaap te leren vallen.

Je leert met behulp van praktische oefeningen en tips hoe je sneller in slaap kunt vallen, rustiger slaapt en langer door kunt slapen.

JE KUNT DE 7-STAPPEN METHODE GRATIS UITPROBEREN!

Als je de 7-Stappen methode download via onze exclusieve kortingslink krijg je 50% korting plus een aantal gratis bonus eBooks waarmee je direct aan de slag kunt.

Je download deze online slaaptraining dan als PDF-bestand op je computer, smartphone of tablet.

Bovendien krijg je de volgende dag het volledige 120+ pagina’s tellend fysieke hardcover boek thuisgestuurd.

Het mooiste is nog dat je geen enkel risico loopt, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *