Beter slapen met citroengras: Natuurlijk slaapmiddel uit Azië!

Slapen is een van de belangrijkste onderdelen van het menselijk bestaan, dat is bekend. Goed slapen is namelijk noodzakelijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Minder bekend is dat je citroengras kunt gebruiken om je slaap te verbeteren en gezonder te leven.

Beter slapen met citroengras

Citroengras

Citroengras, oftewel Sereh, is een plant met een friszure citroenachtige smaak die in verschillende culturen gebruikt wordt om verschillende medische condities te verlichten of zelfs verhelpen.

Citroengras wordt daarbij vaak gemixt met andere kruiden om het beste effect te verkrijgen, waaronder het verbeteren van de slaapkwaliteit.

De voordelen van citroengras voor je slaap zijn inmiddels al vele malen wetenschappelijk bewezen.

Citroengras olie

Zoals gezegd kunnen Natuurlijke slaapmiddelen zoals citroengras je uitstekend helpen om van je slaapproblemen af te komen, met name wanneer je het gebruikt in de vorm van een etherische olie.

Kruiden als kamille en citroengras zijn hier een goed voorbeeld van, ze worden namelijk al eeuwen lang door natuurgenezers gebruikt om slapeloosheid te verhelpen.

Deze kruiden die je bijvoorbeeld in de vorm van essentiële oliën kunt verkrijgen [Tip!] helpen je beter te slapen omdat ze een kalmerende werking bezitten en je lichaam voorzien van belangrijke antioxidanten die schadelijke afvalstoffen uit je lichaam drijven.

Andere gezondheidsvoordelen van citroengras:

Naast een verbeterde slaap heeft het gebruik van citroengras ook meerdere andere gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld:

 • Snellere reparatie van lichaamscellen
 • Mentale gezondheid verbeteren
 • Verbeterde concentratie
 • Beter geheugen
 • Helpt huidveroudering tegengaan

Citroengras (sereh) stengels

Citroengras thee

Een andere goede manier om citroengras te gebruiken, in Nederland ook wel limoengras genoemd, is door er een heerlijke thee van te trekken.

Wat heb je nodig?

 • 4 à 5 stengels citroengras
 • 10 gram pijpkaneel
 • 1 tl honing
 • Heet water

Hoe bereid je citroengrasthee?

 1. Was de stengels citroengras en snijd deze in grove stukken.
 2. Breng 1 liter water in een steelpan aan de kook en voeg de grove stukken citroengras en pijpkaneel toe.
 3. Laat het water 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat deze nog 3 minuten staan.
 4. Schenk de thee uit de pan door een zeef.
 5. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Voeg het limoensap en de honing naar smaak aan de thee toe.

(Bron: Eatme.nl)

Hulp bij het oplossen van je slaapproblemen!

Perfect Slapen in 7 Stappen coverUiteraard los je hardnekkige slapeloosheid niet 1, 2, 3 op door simpelweg citroengras te gebruiken maar het kan je wél helpen.

Wanneer je te maken hebt met hevige slaapproblemen raad ik je aan de online slaapcursus ‘Perfect Slapen in 7 Stappen‘ te proberen.

Je leert in deze training de daadwerkelijke oorzaak van de problemen aan te pakken waardoor je blijvend beter kunt leren slapen.

Via de onderstaande knop kun je direct de beste prijs en beschikbaarheid checken en het eBook downloaden waardoor je meteen aan de slag kunt.

Je loopt geen enkel risico, want met de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent, zonder lastige vragen of opmerkingen!

KLIK VOOR MEER INFORMATIE EN BESCHIKBAARHEID!

Meer dan 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *