Beter slapen door jasmijn [Is jasmijn hét wondermiddel voor een heerlijke nachtrust?]

Wist je dat de jasmijn een plant is die je kan helpen om sneller in slaap te vallen en beter te slapen?

Jasmijn wordt namelijk middels aromatherapie veel gebruikt om energie te geven, ontspanning te brengen en een helende werking te verschaffen.

beter-slapen-door-jasmijn

Beter slapen door jasmijn

Jasmijn wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt in aromatherapie, kruidengeneeskunde en cosmetica

De jasmijn is een plant die in verschillende soorten verkrijgbaar is. Ze hebben allemaal echter één duidelijke overeenkomst, ze hebben namelijk allemaal prachtige witte bloemen met een intense geur.

Jasminum (Jasmijn) is een geslacht uit de olijffamilie. De naam is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat ‘geschenk van God’ betekent. (Bron: Wikipedia)

Jasmijn groeit in de meest tropische regionen van de wereld en wordt voor vele doeleinden gebruikt, zowel medicinaal als in schoonheidsproducten.

Zo geeft jasmijn bijvoorbeeld vaak de aroma aan producten als parfum, shampoo en andere haarproducten.

Leuk feitje is dat jasmijn wordt gebruikt in meer dan 80% van alle damesgeuren en ruim 30% van alle herengeuren.

Daarnaast staat jasmijn bekend om zijn lustopwekkende eigenschappen. Zo zou Cleopatra Mark Anthony zelfs hebben verleid met de geur van deze waanzinnige plant.

Het belangrijkste effect van jasmijn is echter dat het stress en depressie kan verminderen en je bovenal aan een goede nachtrust kan helpen.

Jasmijn als natuurlijk slaapmiddel

Jasmijn wordt met behulp van aromatherapie veelal gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel en hoewel veel andere geuren je ook helpen sneller in slaap te vallen blijkt jasmijn steevast een van de beste slaapverwekkende geuren.

Zo bleek uit wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Bochum in Duitsland dat de geur van jasmijn er daadwerkelijk voor zorgt dat je sneller in slaap valt en langer doorslaapt.

Wetenschappers van de universiteit hebben honderden geuren getest op mens en dier en zagen dat de geuren met jasmijn de neurotransmitter GABA aanwakkerde en het effect zelfs zo sterk was dat het vergelijkbaar is met verschillende soorten (slaap)medicijnen.

Andere voordelen van jasmijn

Naast de slaapverwekkende functie wordt jasmijn ook ingezet voor andere medicinale functies.

Bijvoorbeeld om je afweersysteem te versterken, koorts te verlagen of om een oogontsteking te behandelen.

In de traditionele Chinese natuurgeneeskunde worden de bloemen van de jasmijn gebruikt in een kruidenthee die volgens de overlevering een helende werking heeft.

Zo zou jasmijnthee bijvoorbeeld goed werken tegen:

  • Ontstekingen
  • Infecties
  • Koorts
  • Hoofdpijn
  • Blaasproblemen
  • Zonnesteken
  • Verminderen van stress en angst
  • … en het verzorgen van snijwonden

Hoe je jasmijn ook wilt gebruiken het is wel duidelijk dat het een bijzonder krachtige plant is die voor een goede en ontspannen nachtrust kan zorgen.

Wil jij beter slapen zonder slaappillen?

Perfect Slapen in 7 Stappen coverWil jij beter slapen zonder slaappillen te gebruiken? Dan raad ik je aan om de 7-Stappen methode van slaapexpert W. van der Klaauw te proberen.

Je leert in deze online slaaptraining hoe je op een natuurlijke manier snel in slaap kunt vallen en langer door kunt slapen door eenvoudige aanpassingen in je levensstijl door te voeren.

Je kunt het eBook direct in PDF-formaat downloaden op je pc, tablet of smartphone waardoor je meteen aan de slag kunt. Het fysieke hardcover boek krijg je de volgende werkdag thuisgestuurd.

Ben je overigens niet tevreden over de slaapcursus dan krijg je dankzij de 100% niet-goed-geld-terug garantie gewoon je geld terug waardoor jij dus geen enkel risico loopt.

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Deze online slaapcursus is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *