Goed slapen voor een sollicitatiegesprek [Tips om beter te slapen als je nerveus bent!]

Beter slapen als je nerveus bentLoop jij keer op keer je droombaan mis omdat je tijdens het sollicitatiegesprek niet goed uit je woorden komt?

Waarschijnlijk heb je uren wakker gelegen omdat je bloednerveus was en niet kon slapen.

Er zijn natuurlijk momenten waarop het je weinig kan schelen dat je een nacht slecht slaapt, maar de nacht voor een sollicitatiegesprek is hier zeker niet één van.

BETER SLAPEN ALS JE NERVEUS BENT

In dit artikel ga ik je helpen hoe om kunt gaan met deze zenuwen en geef ik je praktische tips hoe je beter kunt slapen als je nerveus bent.

Om te beginnen is het natuurlijk erg belangrijk om je goed in te lezen in het bedrijf waar je solliciteert en de functie die je wilt bekleden om de grootste stress al weg te nemen.

Je hebt voor jezelf uitgedacht welke vragen je waarschijnlijk gesteld krijgt en welke antwoorden jij daarop wilt geven.

Dan ga ik je nu een aantal tips geven waarmee jij je sollicitatieproces kunt verbeteren, wetende dat er meer nodig is om succes te hebben dan simpelweg goed voorbereid te zijn.

#1: NEEM DE TIJD OM GENOEG TE SLAPEN

Slapen is net zo belangrijk als eten en ademenIk wil je aanraden om de avond voor een sollicitatiegesprek op tijd naar bed te gaan zodat je tenminste 8 slaapuren kunt krijgen.

Hierdoor zul je de volgende ochtend fris en fruitig opstaan en kun je goed omgaan met deze stressvolle situatie.

Als je goed uitgerust bent dan ben je meer ontspannen, kun je makkelijker nadenken en komen je antwoorden overtuigender aan.

Bovendien geeft je frisse en fitte uiterlijk een goede eerste indruk.

#2: ONTSPANNEN VOOR JE NAAR BED GAAT

Probeer je indien mogelijk in de voorafgaande dagen of zelfs weken al goed voor te bereiden, zodat je niet alles op het laatste moment en de avond ervoor hoeft te doen.

Kun je niet anders dan je wel op de avond voor je gesprek voor te bereiden, stop dan tenminste een uur voor je naar bed gaat.

Dim de lichten en schakel alle elektronica met een beeldscherm uit, deze onderdrukken namelijk de productie van het slaaphormoon melatonine en zorgen ervoor dat je slecht slaapt.

Maak jezelf op een ontspannen manier klaar om naar bed te gaan zodat je geest al kalm is voor je gaat slapen.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende ontspanningstechnieken toepassen om nog meer te relaxen:

#3: PLAN ALTIJD EXTRA TIJD IN

Goed slapen voor een sollicitatiegesprekLeg de avond voor het gesprek alvast je kleding klaar en plan je route zorgvuldig zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Plan daarnaast altijd extra tijd in zodat je je niet hoeft te haasten en ruim op tijd bent.

Wanneer je gehaast bent produceert je lichaam stresshormonen en zul je nog meer gestresst en nerveus zijn dan je al bent.

#4: GEZOND ETEN

Na een goede nachtrust heb je natuurlijk honger en is het belangrijk om je dag goed te beginnen met een goed ontbijt.

Zorg ervoor dat je ontbijt proteïne bevat zodat je je goed kunt concentreren door bijvoorbeeld eieren te eten of een smoothie te nemen met toegevoegde proteïnepoeder.

Neem daarnaast een stuk fruit om goede vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Bovendien heb je na een goed ontbijt geen irritante knorrende maag tijdens je sollicitatiegesprek.

#5: STIMULEER JE LICHAAM EN BREIN MET SPORT

Ga de dag voor je sollicitatiegesprek ten minste een half uur sporten om je stress en zenuwen te verlichten en sneller in slaap te kunnen vallen.

Als je gesport hebt val je niet alleen sneller in slaap, maar slaap je ook veel dieper en rustiger waardoor je fitter ontwaakt.

Als je op de dag van het gesprek tijd over hebt kun je een korte wandeling doen, zelfs een paar minuten om nog even je gedachten opzij te kunnen zetten.

Wanneer je (hopelijk) nieuwe werkgever om de hoek is kun je ook naar het gesprek wandelen.

De frisse gloed op je wangen geeft een signaal af dat je gezond en vitaal bent en dit geeft meteen een goede eerste indruk.

Als je jezelf goed voorbereid op het sollicitatiegesprek en daarnaast een goede nachtrust pakt, goed eet en voldoende beweegt dan zet je jezelf op koers om die droombaan binnen te hengelen.

GOED SLAPEN VOOR EEN SOLLICITATIEGESPREK

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenGoed slapen voor een sollicitatiegesprek valt of staat bij de keuzes die je gedurende de voorafgaande dag of zelfs week maakt.

Zo kun je je slaap overdag al verpesten, maar kun je er ook juist overdag voor zorgen dat je ’s nachts goed slaapt.

Ben jij op zoek naar unieke slaaptips en oefeningen om elke nacht goed te kunnen slapen?

Dan wil ik je de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden.

Goed nieuws, want je kunt deze online slaaptraining nu gratis uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

DOWNLOAD DE ONLINE SLAAPTRAINING NU!

Deze populaire slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *