Moderne slaapoplossingen: 6 Hedendaagse tips en gadgets voor een goede nachtrust!

We kennen allemaal de traditionele slaaptips zoals, warme melk drinken en schaapjes tellen om tot rust te komen en in slaap te vallen.

Daarnaast zijn er ook een aantal moderne slaapoplossingen waarvan ik in dit artikel 5 tips en gadgets met je ga doornemen.

Iedereen weet dat slapen bijna net zo belangrijk is als ademen, want zonder slaap kun je nog niet eens een dag goed functioneren.

Moderne slaapoplossingen: 6 Hedendaagse tips en gadgets voor een goede nachtrust!

Moderne slaapoplossingen: Hedendaagse tips en gadgets

Toch zijn we tegenwoordig gewend geraakt aan slechts een aantal uur slaap per nacht, zo slaapt ruim een kwart van alle Nederlanders stelselmatig te kort.

Veel verschillende oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen, zoals de drukke agenda’s die we tegenwoordig allemaal hebben tot het niet kunnen wegleggen van je smartphone wanneer je gaat slapen. We krijgen hoe dan ook minder slaap dan ooit.

Vaak gebeurt dit niet eens bewust en krijgen veel mensen niet genoeg slaap niet omdat ze hiervoor kiezen maar omdat het simpelweg niet kan.

Slaapgebrek kan ervoor zorgen dat je snel boos wordt, verdrietig en ongemotiveerd voelt en impulsieve keuzes maakt.

Volwassenen hebben structureel iedere nacht tussen 7 en 9 uren slaap nodig, dus hoe los je dit slaapprobleem op?

Hieronder volgen een aantal moderne en innovatieve manieren om je slaap te verbeteren:

#1: Het matras dat zich vormt naar jouw lichaam

Het gaat hier niet per se om het zachtste matras maar ik bedoel hiermee een matras met het zogenaamde ’traagschuim’ wat zich naar jouw lichaam vormt.

Op zo’n matras zul je comfortabeler liggen omdat je echt in je matras ligt in plaats van erop wat zorgt voor een betere ondersteuning en minder drukpunten.

Bijkomend voordeel is dat je bedpartner minder “last” van jou zal hebben omdat hij of zij jou niet (of minder) voelt bewegen.

Daarnaast zijn matrassen met traagschuim flexibel, want immers het matras vormt zich naar jouw lichaam als je slaapt maar wanneer je weer opstaat zal het zijn originele vorm weer aannemen.

Dit betekent dat je eventueel iedere nacht in een andere slaaphouding de beste nachtrust kunt krijgen.

#2: Slimme lamp

Een slimme lamp, zoals de Philips Somneo, dimt zichzelf wanneer het tijd wordt om naar bed te gaan en te gaan slapen, net zoals hoe de zon onder gaat.

Dit is een signaal naar je lichaam dat het tijd is om tot rust te komen en je voor te bereiden op de nachtrust.

Daarnaast helpt het systeem je om ’s ochtends geleidelijk wakker te worden door de zonsopkomst na te bootsen.

De meest geavanceerde modellen hebben zelfs sensoren om je slaapkwaliteit te meten en jou tips te geven hoe je deze kunt verbeteren.

#3: Draag een geavanceerd slaapmasker

Gooi je oude slaapmasker in de prullenbak en switch naar een hypermodern masker wat ontworpen is voor ultiem comfort.

Het belangrijkste is dat een slaapmasker zacht voelt rond je hoofd en je ogen waardoor je bijna niet merkt dat je het op hebt en daarnaast moet het volledig verduisterend zijn.

Je kun een slaapmasker trouwens ook gewoon gebruiken om te ontspannen en bijvoorbeeld mediteren.

Naar eigen ervaring kan ik zeggen dat het Manta Sleep Mask uniek in zijn soort is en naar mijn mening verreweg het beste slaapmasker is.

>> Check hier mijn uitgebreide review van het Manta Sleep Mask!

#4: Slaap sprays met essentiële oliën

Essentiële oliën worden al eeuwen gebruikt, toch wordt het slechts enkele jaren door de reguliere consument gebruikt.

Zij ontdekken nu pas de helende werking van aromatherapie en enkele oliën die je helpen beter te slapen zijn bijvoorbeeld:

Deze essentiële oliën zijn veelal ook te vinden in slaap sprays die je op je kussen kunt spuiten en je helpen sneller in slaap te vallen.

#5: Slaap Tracker

Het klinkt wellicht tegenstrijdig om voor je gaat slapen nog in de weer te zijn met een gadget maar hat gaat hier alleen om een middel om je slaap te meten.

Een dergelijke slaap tracker, veelal verwerkt in een smartwatch of activity tracker, draag je gebruikelijk rond je pols als een horloge en deze meet wanneer je naar bed gaat, hoe laat je wakker wordt en hoe rustig/onrustig je slaapt.

Het nut hiervan is dat je inzicht krijgt in je slaapgewoontes en uit deze data kun je opmaken wat voor jou het beste werkt.

#6: Volg een online slaaptraining

Perfect Slapen in 7 Stappen coverLast but not least, raad ik je aan de online slaaptraining Perfect Slapen in 7 Stappen te downloaden.

Je leert in deze training hoe je met behulp van eenvoudige veranderingen in je levensstijl je slaap sterk kunt verbeteren.

Zo leer je hoe je je lichaam kunt trainen op het juiste moment de juiste slaaphormonen te produceren en een ijzersterke slaaproutine te creëren.

Je kunt de 7-Stappen methode overigens gratis uitproberen en krijgt meteen je geld terug wanneer je niet tevreden bent!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Deze populaire online slaaptraining is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *