Slapeloosheid aanpakken kan makkelijker zijn dan je denkt (15 bruikbare tips)

Slapeloosheid aanpakken kan makkelijker zijn dan je denkt (15 bruikbare tips)Met deze 15 bruikbare tips kun je je slapeloosheid aanpakken en dit is in veel gevallen makkelijker dan je denkt.

Stel je voor: Je bent altijd moe, maar totaal niet slaperig. Je stort in zonder aantoonbare reden en simpele opdrachten lijken ineens onmogelijke prestaties.

Als je je kunt vinden in bovenstaande uitspraken dan is de kans groot dat lijdt aan slapeloosheid, een angststoornis of zelfs depressief bent.

Inhoud

SLAPELOOSHEID AANPAKKEN VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Niet iedereen begrijpt hoe het is om hier dag in dag uit (en nacht in nacht uit) mee om te gaan en waarom dit een grote invloed op je sociale leven, werkleven en liefdesleven heeft.

Jezelf niet kunnen kalmeren en in slaap te kunnen vallen zorgen ervoor dat je bang wordt voor de nieuwe dag die alweer voor je ligt, dit kan na verloop van tijd zijn tol gaan eisen en je mentaal beschadigen.

Gapende jongenJe bent niet alleen! Wereldwijd lijden er meer dan 300 miljoen mensen van alle leeftijden aan een depressie en in Nederland lijden er ongeveer 1 miljoen mensen aan een chronische slaapstoornis.

Hoewel je misschien zult schrikken van deze cijfers kunnen ze je ook hoop geven. Je bent immers niet alleen en veel meer mensen hebben hetzelfde pad al bewandeld.

In ‘Van A tot ggZ – Omgaan met slapeloosheid’ vertellen de schrijvers over de psychologische kant van slecht slapen en wat dit met je kan doen.

Dit boek heeft mij vooral geholpen te begrijpen waarom ik me voelde hoe ik me voelde (depressief) en hoe ik ermee kon gaan en een oplossing te zoeken voor mijn eigen slaapproblemen.

Gelukkig zijn er al vele onderzoeken naar de gevolgen van chronische slapeloosheid (insomnie) gedaan en hoe je deze wakkere nachten kunt aanpakken.

Waar sommige mensen slaappillen gaan gebruiken om met hun slaapproblemen om te gaan, wenden anderen zich tot natuurlijke remedies en slaaptechnieken.

Probeer eerst alle natuurlijke remedies en slaaptechnieken voor je je toevlucht neemt in slaappillen omdat deze vaak veel (verborgen) risico’s en bijwerkingen met zich meebrengen en in vele gevallen het slaapprobleem slechts tijdelijk oplossen.

Daarnaast zijn er al een aantal cursussen op de markt die je stap voor stap met effectieve oefeningen kunnen helpen beter te slapen.

Bijvoorbeeld Perfect Slapen in 7 Stappen, maar daarover aan het einde van dit artikel meer, want je krijgt eerst nog een aantal tips van me waar je geen cursus voor nodig hebt.

Dus als je slecht slaapt of zelfs helemaal niet slaapt, zelfs na het nemen van een slaappil, dan kun je de volgende slaaptips proberen om je slapeloosheid aan te pakken.

OMGAAN MET SLAPELOOSHEID, ANGSTSTOORNISSEN EN DEPRESSIE (15 BRUIKBARE TIPS)

Deze 15 tips richten zich vooral op het oplossen van de achterliggende oorzaken van slapeloosheid.

Toegegeven, veel van deze tips en behandelingen kosten inderdaad (veel) geld, maar kunnen echt de investering waard zijn als deze je slaapproblemen oplossen.

#1 Cranio sacraal therapie

Bij cranio sacraal therapie wordt het cranio sacraal systeem gestimuleerd (schedel, wervelkolom tot het heiligbeen waarin zich het zenuwstelsel bevindt).

Het kan helpen compressie van deze gebieden te verminderen en helpt tegen stress en pijn.

Dit helpt bij mentale aandoeningen omdat het spanningen uit de lichamen van mensen die getraumatiseerd, gewond of angstig zijn kan drijven.

#2 Chakratherapie

ChakratherapieDeze vorm van therapie richt zich op het behandelen van de energiesystemen in onze lichamen.

Er wordt namelijk gezegd dat er in je lichaam 7 energiecentra, genaamd Chakra’s zijn. Deze 7 Chakra’s kunnen energie ontvangen, opnemen en overdragen.

Als 1 van de 7 Chakra’s uit balans zijn geraakt kan dit invloed hebben op de emotionele, mentale en fysieke gezondheid.

Chakratherapie helpt om je energiekernen goed in balans te houden en je tot rust te brengen.

#3 Neurolinguïstisch programmeren

Neurolinguïstisch programmeren is een methode om het gedrag van het brein (neuro) te beïnvloeden met behulp van taal (linguïstisch) en andere typen van communicatie.

Dit doet men om het brein te herprogrammeren hoe het op bepaalde situaties reageert en dit aan te passen en te verbeteren.

NLP wordt vaak gecombineerd met hypnose om de verandering te bewerkstelligen.

#4 Hypnose

Hoewel er nog een beetje een taboe heerst op hypnose beginnen veel mensen de voordelen van het behandelen van mentale stoornissen met hypnose te herkennen.

Met hypnose kan de onderliggende oorzaak van de angststoornis worden behandeld en genezen.

Ook met hypnotherapie kan het brein geherprogrammeerd worden en blijvende positieve veranderingen in de hersenen worden achtergelaten.

#5 Sporten

Hardlopen bij zonsondergangUit meerdere onderzoeken is gebleken dat met regelmatig sporten net zo effectief geestelijke problemen kan worden behandeld als met meditatie.

Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je alertheid en humeur wordt bevorderd.

Dit komt doordat er met sporten talloze positieve hormonen vrijkomen die je stemming bevorderen.

Sporten helpt mensen ook meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, vaak in combinatie met gewicht verliezen, en geeft ze een emotionele uitlaatklep.

#6 Gezond eten

Het eten van voedsel dat rijk is aan Omega 3-vetzuren en foliumzuur kan mensen helpen uit een depressie te komen, wat weer helpt om beter te kunnen slapen.

Omega 3 kan in veel verschillende vissoorten worden gevonden, zoals: makreel en forel.

#7 Minder koffie drinken

Koffie drinken zorgt voor slaapproblemenAls je graag veel koffie drinkt op een dag dan is deze tip waarschijnlijk niet je favoriet, maar wist je dat cafeïne je angstaanvallen juist versterkt?

Cafeïne is een psychoactieve drug die je gemoedstoestand verandert.

Veel koffie kan ervoor zorgen dat je lichaam in een gevechts- of vluchtmodus raakt, zelfs als er geen gevaar is kan dit leiden tot angstaanvallen.

Bovendien houdt het drinken van veel koffie je wakker en alert, iets wat je niet wilt als je wil slapen.

Probeer daarom de overstap te maken op een drankje met minder cafeïne zoals bijvoorbeeld groene thee of kamillethee.

#8 Lavendel

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat de geur van lavendel je kan kalmeren en kan helpen in slaap te vallen.

Spuit een beetje lavendelolie op je kussen voor je gaat slapen of spuit het in de lucht als je angstig bent om je geest en je lichaam te ontspannen.

#9 Meditatie en ademhalingstechnieken

Mediterende vrouwAdemhalingstechnieken waarmee je langzaam en diep ademt, zoals de 4-7-8 methode helpen je ontspannen.

Door erg diep te ademen krijgen je hersenen veel zuurstof waardoor je kalmeert en rustig in slaap kunt vallen.

Door middel van meditatie kun je beter in contact komen met je lichaam en je zorgen uit je hoofd zetten waardoor je stressniveau afneemt.

#10 Volg een vaste slaaproutine

Als je elke avond rond dezelfde tijd op bed gaat train je je lichaam om op dat moment in slaap te kunnen vallen.

Dus ook al ben je nog zo moe wacht tot je normale bedtijd, maar dit geldt ook andersom, ook als je nog niet moe bent, ga rond dezelfde tijd op bed om je biologische klok niet te misleiden.

#11 Rustige muziek luisteren

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die naar rustige muziek luisteren voor ze gaan slapen daadwerkelijk beter slapen.

Ik zou dus zeggen doe een zacht achtergrondmuziekje aan in je slaapkamer en laat je naar dromenland voeren.

De muziek in de video hieronder is een goed voorbeeld van rustgevende slaapmuziek die je prima op kunt zetten in je slaapkamer.

#12 Doe je elektronica uit

Elektronica geeft lichtstimulatie waardoor je wakker blijft en niet in slaap kunt vallen, zo simpel is het.

Dit wordt ook wel blauw licht genoemd en komt onder andere van smartphone, televisie en computer.

Het is belangrijk om geen blauw licht meer tot je te nemen als je wilt slapen, dus leg die telefoon weg en doe de tv in je slaapkamer uit.

#13 Zorg voor een goede temperatuur in de slaapkamer

Uit onderzoek blijkt dat een slaapkamer niet te warm moet zijn om goed te kunnen slapen.

Bij koudere temperaturen is er minder metabolische activiteit in de hersenen waardoor je makkelijker kunt slapen.

#14 Vitamine D

Zon door de wolkenElke dag genoeg zonlicht (vitamine D) opvangen is van erg groot belang om goed te kunnen slapen.

Daglicht zorgt ervoor dat je een goed dag- en nachtritme onderhoudt en dit helpt je biologische klok niet te laten ontsporen.

Daarnaast is het ook gewoon lekker om dagelijks genoeg zonlicht te zien en wie weet krijg je er nog een mooi kleurtje van ook.

#15 Zoek de oorzaak van je angst

Uitzoeken wat de oorzaak is van je angst of depressie kan je beter helpen om deze problemen te verhelpen.

Als je de oorzaak weet kun je je problemen bij de wortel aanpakken en je angsten of depressie achter te laten en eindelijk weer goed te slapen.

JIJ BENT NIET DE ENIGE MET SLAPELOOSHEID

Wanneer je een aantal van deze tips toe gaat passen bedenk je dan goed dat je er niet alleen voor staat.

Er zijn alleen in Nederland al bijna een miljoen mensen die elke nacht weer moeite hebben om te kunnen slapen.

Maar zoals gezegd heb ik nog wel een extra tip voor je, de Perfect Slapen in 7 Stappen methode heeft zich namelijk al bewezen en meer dan 5000 mensen slapen al beter sinds ze deze cursus hebben aangeschaft.

PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN

Perfect Slapen in 7 Stappen 50% kortingWilliam van der Klaauw, auteur van Perfect Slapen in 7 Stappen en ervaringsdeskundige op het gebied van slaapproblemen, helpt je zoals de titel al zegt in 7 stappen naar een betere nachtrust.

Je leert je problemen bij de wortel aan te pakken waardoor je slaapproblemen definitief tot het verleden zullen gaan behoren.

Dit ga je doen doordat je je angsten leert overwinnen, je biologische klok weer gelijk gaat zetten en de natuurlijke schommelingen van je lichaamstemperatuur weer onder controle gaat krijgen.

Als je nu bestelt kun je direct aan de slag door Perfect Slapen in 7 Stappen eBook te downloaden, waarna je het hardcover fysiek boek thuisgestuurd krijgt.

TIJDELIJK 50% KORTING

Bovendien krijg je nu tijdelijk 50% korting en betaal je dus slechts €37,- in plaats van €74,– waarmee je een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding krijgt.

Ben je niet tevreden over de cursus dan krijg je met de niet goed geld terug garantie gewoon je geld terug en loop je dus geen enkel risico.

Maar dit kan ik me bijna niet voorstellen omdat al meer dan 5000 slechte slapers (waaronder ik) je voorgingen en allemaal erg tevreden zijn over de tips en oefeningen in het boek.

Wacht dus niet langer, download meteen Perfect Slapen in 7 Stappen en pas vanavond al de eerste technieken voor de beste nachtrust toe!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *