Stress verminderen met mindfulness waardoor je beter zult slapen!

Stress verminderen met mindfulness waardoor je beter zult slapen!Wil jij je stress verminderen met mindfulness waardoor je gaandeweg weer beter zult gaan slapen? Dan is dit artikel speciaal voor jou!

In Nederland hebben ruim 3 miljoen mensen last van een slaapstoornis en slapen hierdoor slecht.

De belangrijkste oorzaak van slecht slapen is stress. Ik ga je in dit artikel leren hoe je stress kunt verminderen met behulp van mindfulness en hoe je dit zelf kunt trainen.

Inhoud

GOED SLAPEN UITERST BELANGRIJK VOOR JE GEZONDHEID

Slapen cartoonWe weten allemaal hoe belangrijk slapen voor onze gezondheid is en dat je door goed te slapen minder kans hebt om bepaalde ziektes en aandoeningen te krijgen.

Enkele voorbeelden van gezondheidsproblemen die direct in verband gebracht kunnen worden met slecht slapen zijn:

Je ziet nu hoe belangrijk goed slapen is en aangezien stress de belangrijkste oorzaak van slapeloosheid is ga ik je leren hoe je dit kunt verminderen met behulp van mindfulness.

LEER BETER SLAPEN DANKZIJ MINDFULNESS!

STRESS IS OVERAL EN ALTIJD AANWEZIG

Terwijl je dit leest heb je waarschijnlijk toegang tot elektriciteit, een internetverbinding en een smartphone.

We leven tegenwoordig in een hectische wereld met bijzonder veel afleiding van waar het daadwerkelijk om draait in het leven.

Het simpele feit dat al deze rekeningen elke maand weer betaald moeten worden kan jou al meer stress geven dan goed voor je is.

Stress is in onze moderne maatschappij zo normaal geworden dat het bijna onvermijdelijk is dat je er op een bepaald moment in je leven mee te maken zult krijgen.

De eerder genoemde rekeningen die betaald moeten worden, werkdruk, relatieproblemen of tot midden in de nacht studeren voor je examens om maar eens een paar redenen te noemen.

Vrouw met stress

IS STRESS ECHT OF DOEN WE ALSOF?

Eén ding is zeker, stress is echt. Echter hoe je lichaam en geest met deze stress omgaan verschilt per persoon.

Hoe tolerant je bent voor stress is inderdaad per persoon verschillend maar wat we gemeen hebben is dat wanneer deze stress zijn kookpunt bereikt onze gezondheid verslechterd.

Het goede nieuws is dat je mindfulness kunnen inzetten om je gedachten te kalmeren en weer grip op je leven te krijgen.

STRESS VERMINDEREN MET MINDFULNESS

MindfulnessMindfulness betekent op een kalme en bedachtzame manier omgaan met gebeurtenissen in je leven.

Je leert te denken met een doel, in het hier en nu en vooral hoe je onbevooroordeeld in het leven kunt staan.

Het helpt je om te gaan met de grote uitdagingen in je leven door je oplettendheid te vergroten en vrijer in het leven te staan.

Dit staat in schril contract met de razende gedachten die nu nog door je brein gaan zonder bewust tijd te nemen om alles te overdenken.

Mindfulness (achtzaamheid) is een uitdrukking die afkomstig is uit het angelsaksisch taalgebruik, waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt.

Het is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Om toe te werken naar Mindfulness doet men onder andere trainingen, meditatie en andere aandachtsoefeningen. (Wikipedia)

STRESS IS ALTIJD AANWEZIG

Dankzij mindfulness oefeningen kun je stress verminderen omdat het je autonome zenuwstelsel van een stressvolle staat naar een kalme staat brengt.

Terwijl je dit artikel leest spelen er vele kleine stressfactoren op de achtergrond waar je je niet bewust van bent.

Stress is erg bedrieglijk en sluimert onder je huid en slaat toe wanneer je het niet verwacht.

Dit kan leiden tot erg veel piekeren, angstaanvallen of zelfs een depressie, allen redenen die ervoor zorgen dat je erg slecht zult slapen.

Vergelijk het met een kralenketting, knip de ketting door en alle kralen vallen één voor één op de grond.

Stress heeft hetzelfde effect en zorgt ervoor dat je leven kraal voor kraal ineen stort wanneer je het niet behandeld.

JE GEDACHTEN VERANDEREN MET MINDFULNESS

Beter slapen dankzij mindfulnessDoor mindfulness te beoefenen leer je je brein zijn aandacht te focussen en je bewustzijn te versterken.

Hierdoor ben je meer bewust van jezelf en je eigen reactie op tegenslagen waardoor je deze kun vermijden of sneller oplossen.

Je kunt de stroom gedachten die van moment tot moment je hersenen passeren beter onderscheiden.

Je bent misschien van nature geneigd om op je omgeving en externe factoren te reageren terwijl je zelden tijd voor jezelf neemt.

Het is veelal te laat wanneer je voelt dat er iets mis is omdat deze emotionele crisis dan al heeft plaatsgevonden.

Bovendien kunnen je gedachten je slechte herinneringen en trauma’s uit het verleden laten herbeleven.

Hier komt veel stress uit voort omdat je onopgeloste emoties uit je verleden meeneemt in je omgang met anderen waardoor vaak meer slechte emoties ontstaan.

Met behulp van mindfulness leer je het verleden achter je te laten en meer in het moment te leven en je bewust te worden van het hier en nu.

MEDITEREN

Door elke dag tijd voor jezelf te nemen en mindfulness oefeningen te doen zul je je snel beter en meer relaxed voelen.

Dit doe je door te mediteren je gevoelens bewust tot je te nemen.

Het is belangrijk om niet tegen je gedachten te vechten of een mening hierover te vormen, sta jezelf toe om je gevoelens te ervaren.

Wanneer je na verloop van tijd jezelf prettig voelt tijdens deze stille meditatie kun je deze oefening verder uitbreiden door gestructureerde meditatie toe te passen.

Deze vorm van mediteren is ideaal om je bewustzijn te versterken en jezelf in een diepere meditatieve staat te brengen.

Dankzij meditatie kun je jezelf losmaken van je gedachten en een stille getuige worden van alle activiteit in je brein.

JEZELF ONDER CONTROLE KRIJGEN

Dus als je weer eens ruzie hebt gehad met je baas of een collega of net bent afgesneden in het verkeer dan kun je de eerste reactie van boosheid die bij je opkomt beter bedwingen en weloverwogen reageren omdat je je bewust bent geworden van je emotionele staat.

Slaapexperts zijn het erover eens dat een mindfulness training je ook kan helpen beter te slapen.

Je leert immers hoe je beter met de grootste boosdoener op slaapgebied kunt omgaan en deze emoties beter kunt kanaliseren.

Mensen die denken dat mindfulness vooral zweverig is kunnen er niet verder naast zitten! Mindfulness technieken zijn ideaal om stress te verminderen en je geest tot rust te brengen. Dit helpt je sneller in slaap te vallen, rustiger te slapen en je slaapkwaliteit te verbeteren. (Tom v/d Putten, slaapexpert)

MINDFULNESS INZETTEN OM BETER TE SLAPEN

Mindfulness voor het dagelijkse leven coverWil jij afrekenen met stress en mindfulness inzetten om beter te slapen? Dan wil ik je de eCursus ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven’ van harte aanraden.

In deze eCursus krijg je gedurende 8 weken dagelijks een mail in je inbox met krachtige oefeningen, video’s en audiobestanden.

Deze training is ontwikkeld door Yoga- & Mindfulnessdocent Rolf van Baalen en heeft al meer dan 5.000 mensen geholpen hun stressniveau te verlagen en beter in hun vel te zitten.

Niet-goed-geld-terug garantie

Als je je inschrijft voor de eCursus Mindfulness voor het dagelijkse leven via onze exclusieve kortingslink dan krijg je tijdelijk 60% korting.

Daarnaast krijg je gratis toegang tot de extra mini-cursus ‘Mindfulness op het werk’ om ook je stress op het werk te verminderen.

Je kunt deze training ook gratis uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent!

JA! IK WIL MINDER STRESS DANKZIJ MINDFULNESS!

Al meer dan 5.000 mensen ervaren minder stress dankzij deze populaire eCursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *