Warme melk met honing: Dit natuurlijke slaapmiddel heb je altijd in huis! [+ Recept]

Warme melk met honing wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel.

Hoewel dit warme drankje al door vele generaties wordt gebruikt om snel in slaap te vallen is de werking ervan nooit wetenschappelijk bewezen.

Warme melk met honing een natuurlijk slaapmiddel?

Warme melk met honing als slaapmiddel

De wetenschap begrijpt namelijk niet waarom de combinatie van warme melk met honing juist je helpt om beter te kunnen slapen.

Wellicht heeft het vooral te maken met dat je als kind al warme melk met een klein beetje honing kreeg voor je ging slapen en dat alleen de gedachte hieraan er al voor zorgt dat je volledig ontspannen naar bed gaat.

Het kan echter ook te maken hebben met het feit dat melk van nature het aminozuur tryptofaan bevat en van dit stofje is de “slaapverwekkende” werking wél bewezen.

Wondermiddeltje of broodje aap?

Heb je dit wondermiddeltje nog nooit geprobeerd? Of heb jij te maken met ernstige slapeloosheid en wil je hier snel van af?

Maak dan voor jezelf eens een heerlijke kop met warme melk en voeg hier een klein beetje honing aan toe en drink dit in een rustige omgeving voor je gaat slapen.

In dit geval is het echt een kwestie van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ en wanneer het bij jou dus inderdaad niet werkt dan kun je deze simpele trick afstrepen van het lijstje met natuurlijke slaapmiddelen die je al hebt geprobeerd om je slaapproblemen op te lossen.

Recept

Warme melk met honing om beter te slapenBenodigdheden

 • Maatbeker (klein)
 • Steelpan
 • Melk
 • Honing
 • Lepel
 • Kop of mok

Recept:

 1. Volg eerst je normale slaaproutine zodat je direct na het drinken van de warme melk naar bed kunt gaan. Ga dus vooraf onder een warme douche en doe je pyjama vast aan.
 2. Doe ongeveer 250 ml melk in een steelpan.
 3. Verwarm de melk op laag vuur tot de melk warm is maar nog niet kookt.
 4. Giet de warme melk in een kop of een mok.
 5. Voeg een flinke theelepel honing toe.
 6. Neem voorzichtig een klein slokje en voeg naar smaak meer honing toe.
 7. Ga in een rustige en stille kamer in een comfortabele stoel of bank zitten en drink en drink heel rustig de melk met honing op.

Conclusie

Hoewel melk met honing misschien niet een bewezen grote slaapbevorderende werking heeft is het vooral de bijkomende ontspanning en rust die je helpt snel in slaap te vallen.

Het is namelijk wél bewezen dat wanneer je met een volledig ontspannen lichaam en geest naar bed gaat je veel sneller in slaap valt dan wanneer je nog vol stress en adrenaline zit van de voorgaande (werk)dag.

>> Wil jij sneller in slaap vallen en dieper slapen? Probeer dan de unieke 7-Stappen slaapmethode! (Tijdelijk met 50% korting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *