Aardbeien eten voor je gaat slapen? Zo ga jij huidveroudering tegen! [#Zoetekauw]

Aardbeien eten voor je gaat slapen?Wist je dat het eten van aardbeien een goede avondsnack is voor je gaat slapen?

Het klinkt misschien tegenstrijdig omdat eten voor je gaat slapen gebruikelijk wordt afgeraden omdat je dit niet meer verbrandt en je dus vele pondjes zult aankomen.

Toch is dit niet zo zwart-wit als het klinkt, want het gaar vooral om wat je eet voor je gaat slapen.

Je kunt ’s avonds natuurlijk een zak chips, pizza of kaasplankje naar binnen werken dan weet je zeker dat je huid er erg slecht uitzien als je wakker wordt en je dikker wordt.

AARDBEIEN: EEN GOEDE AVONDSNACK

Ruil je deze avondsnacks in voor een appetijtelijk fruithapje dan zal dit jou niet overkomen.

In dit artikel richt ik mij in het bijzonder op aardbeien, maar ook appels, druiven of bijvoorbeeld frambozen kun je prima eten voor je gaat slapen.

Wanneer je voor je naar bed gaat snacks eet die rijk aan vitamines zijn, met name vitamine C, dan helpt dit je huid sneller te herstellen en ziet deze er frisser en ‘fruitiger’ uit.

Waarom? Omdat je dingen eet met een helende werking en niet junkfood zonder noemenswaardige voedingswaarde op koolhydraten na misschien.

Als je dit structureel elke avond doet dan zal je huid er aanmerkelijk beter uitzien en zal je gezicht letterlijk ‘shinen’ wanneer je wakker wordt.

ZO HELPEN AARDBEIEN JOU BETER TE SLAPEN

Aardbeien bevatten bijna twee keer zoveel vitamine C als de meeste andere fruitsoorten, bovendien helpen aardbeien je bloedsuikerspiegel te reguleren.

Als je bloedsuiker op peil blijft kan je lichaam voedsel beter verwerken waardoor ook je huid een betere textuur krijgt en jij huidveroudering tegengaat.

Wanneer je spijsvertering ’s nachts kan ontspannen dan helpt dit jou om sneller in slaap te vallen en ook langer door te kunnen slapen.

Wanneer je bloedsuikerspiegel namelijk erg schommelt dan kunnen bacteriën hun gang gaan en wordt je huid een broedplaats van puistjes en andere oneffenheden.

Aardbeien zijn een goede avondsnack

ANTIOXIDANTEN

Tijdens een wetenschappelijk onderzoek werden 12 verschillende soorten fruit met elkaar vergeleken en kwam men erachter dat aardbeien de meeste antioxidanten bevatten.

Antioxidanten helpen je vrije radicalen te bestrijden. Vrije radicalen kunnen ervoor zorgen dat je huid er pips uitziet en sneller veroudert.

Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. (Voedingscentrum)

Aardbeien – of aardbeienextracten – hebben een ontstekingsremmende werking waardoor ze ook gebruikt kunnen worden tegen auto-immuunziektes en chronische pijn.

Dit hebben ze vooral te danken aan de fenolische antioxidanten, ook wel anthocyanen genoemd, die aardbeien hun dieprode kleur geven.

Tijdens dit onderzoek hebben wetenschappers ontdekt dat je dankzij deze fenolische antioxidanten minder kans op hart- en vaatziekten en een beroerte hebt.

AARDBEIEN ETEN VOOR JE GAAT SLAPEN

Tot slot ga ik je nog een aantal eenvoudige manieren geven hoe je aardbeien tot een lekkere avondsnack kunt verwerken.

#1: De eenvoudigste manier om aardbeien te eten is om ze gewoon in stukjes te snijden, in een kom te doen en deze met een vork in je mond prikken.

Want wist je dat 250 gram aardbeien slechts ongeveer 50 calorieën bevatten?

#2: Je kunt aardbeien ook makkelijk toevoegen aan een smoothie of proteïne shake.

#3: Een van mijn favoriete manieren om ’s avonds aardbeien te eten is door deze simpelweg in je glas wijn te doen.

Op deze manier kun je niet alleen goedkope wijn in een keer lekkerder maken, maar kun je ook aardbeien eten die doordrenkt zijn met wijn.

Let overigens wel op dat je niet meer dan 1 glas wijn neemt voor je gaat slapen, want alcohol en slapen is een minder goede combinatie dan je misschien denkt.

SLAAPVERWEKKENDE INGREDIËNTEN EN RECEPTEN

Welterusten Snacks Receptenboek coverNaast aardbeien zijn er nog talloze andere fruitsoorten en andere ingrediënten die je kunnen helpen om beter te slapen en ook fitter wakker te worden.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het ‘Welterusten Snacks Receptenboek’ die je gratis krijgt bij de online slaaptraining Perfect Slapen in 7 Stappen.

Slaapexpert William van der Klaauw helpt je in zijn slaapcursus sneller in slaap te vallen, rustiger te slapen en langer doorslapen.

Je kunt de 7-Stappen methode nu met 50% korting downloaden via de link hieronder en loopt geen enkel risico dankzij de niet-goed-geld-terug garantie.

Klik hier om de 7-Stappen methode te downloaden >> (Ook geschikt voor smartphone en tablet!)

Ruim 15.00 tevreden mensen gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *