Smoothie als ideale nachtmutsje om beter te slapen [+ Volledig recept]

Smoothie om beter te slapenIedereen weet dat je smoothies in kunt zetten in het gevecht tegen overtollige kilo’s, maar wist je dat het drinken van een smoothie ook het ideale nachtmutsje kan zijn?

Vergeet de talloze tripjes die je iedere avond weer maakt naar je keuken voor snacks en stop gewoon allemaal gezonde ingrediënten in je blender en je zult beter slapen.

SMOOTHIE ALS IDEALE SLAAPMUTSJE

Ok, zo eenvoudig is het nu ook weer niet, maar als je de juiste ingrediënten gebruikt dan kun je zeker beter slapen na het drinken van een smoothie.

(Check ook zeker het recept onderaan dit artikel voor de ideale slaap lekker smoothie!)

Want je kunt zeker verantwoord snacken voor je gaat slapen, alleen je moet weten hoe je dit op een verstandige manier kunt doen om je slaap te bevorderen.

Alleen in Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen te maken met slaapproblemen, waarvan meer dan de helft eenvoudig opgelost kan worden door kleine aanpassingen in de levensstijl.

Slaapexperts en diëtisten zijn het er met elkaar over eens dat het drinken van de juiste smoothie je slaap sterk kan bevorderen.

Het drinken van een goede slaap lekker smoothie is geen magische oplossing voor al je (slaap)problemen maar kan in combinatie met een goede slaaproutine zeker helpen! (Georgina Reutemann, diëtiste)

Welke ingrediënten zou je dan in je blender moeten doen om goed te kunnen slapen en hoe pak je dit aan als je elke avond laat thuis bent en dus ook laat eet?

VOEG EEN SMOOTHIE TOE AAN JE SLAAPROUTINE

Als je het drinken van een slaap lekker smoothie toe wilt voegen aan je vaste slaaproutine dan is het belangrijk om te weten dat je niet te grote porties naar binnen moet werken.

Een avondsmoothie mag ongeveer 250 – 300 gram wegen en dit is ongeveer de helft van een ontbijtsmoothie (als je die neemt), het is immers geen maaltijdvervanger.

Dit doe je omdat de tijd tussen dat je naar bed gaat en je wekker afgaat bedoeld is om uit te rusten en nieuwe energie te krijgen.

Je wilt dan zeker niet dat je spijsvertering gigantisch druk is met het verwerken van een kolossale smoothie.

Daarom raadt diëtiste Georgina Reutemann aan om de smoothie die je drink voor je naar bed gaat tussen 250 en 300 gram te houden zodat deze niet de hele nacht zwaar op je maag ligt.

INGREDIËNTEN VOOR JE SLAAP LEKKER SMOOTHIE

Slaapverwekkende groene smoothieIngrediënten met magnesium en tryptofaan helpen je lichaam ontspannen, hierdoor vormen yoghurt en melk beide een uitstekende basis voor jouw smoothie.

Andere favorietjes zijn bijvoorbeeld bananen omdat deze rijk aan tryptofaan zijn en kiwi’s omdat deze veel serotonine bevatten.

Serotonine is een stofje wat nauw samenwerkt met melatonine en we weten allemaal dat dat het ultieme slaaphormoon is.

Een ander goed ingrediënt zijn kersen omdat deze van zichzelf al veel melatonine bevatten en zoals gezegd is dit een soort natuurlijk slaapmiddel.

Je moet uiteraard geen ingrediënten met cafeïne of suiker toevoegen aan je smoothie omdat deze je juist wakker en alert maken.

Andere goede ingrediënten zijn:

 • Boerenkool, deze groente helpt je sneller in slaap te vallen en bevat alle 9 aminozuren die bevorderlijk zijn voor je slaap
 • Lijnzaad omdat het veel Omega 3-vetzuren en deze verminderen stress en angst wat één van de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid is
 • Amandelboter bevat veel magnesium wat je spieren helpt ontspannen, daarnaast bevat het veel proteïnen om de omschakeling van alert en wakker naar slaperig te kunnen maken

Je kunt deze ingrediënten allemaal tegelijk in de blender gooien of zelf een selectie maken en voor jezelf de ideale mix maken.

MAAK DE SMOOTHIE EEN VAST ONDERDEEL VAN JOUW SLAAPROUTINE

Het drinken van een smoothie voor je gaat slapen is nutteloos als je deze drinkt terwijl je druk aan het werk bent en de laatste emails nog een keer doorneemt.

Dit blauwe licht wat dit soort elektronica uitstraalt heeft een tegenovergestelde werking en zal ervoor zorgen dat je lichaam minder melatonine gaat produceren.

Je kunt deze smoothie beter drinken terwijl je je lichaam en geest tot rust brengt.

Dit kun je doen door ontspanningsoefeningen als:

 • Mediteren
 • Yoga
 • Warm bad
 • In je dagboek schrijven
 • Lezen
 • Bidden

Het is belangrijk om tijdens het laatste uur voor je gaat slapen niet meer naar beeldschermen van bijvoorbeeld tv, laptop, tablet of smartphone te kijken.

Het kunstmatige licht van deze elektronica geeft je lichaam namelijk een signaal dat het nog lang niet hoeft te slapen, omdat het immers nog licht is.

RECEPT: DE IDEALE SMOOTHIE OM BETER TE SLAPEN

Slaap lekker smoothie recept

De volgende slaap lekker smoothie kost je ongeveer 5 minuten om te prepareren.

Ingrediënten:

 • 150 gram boerenkool
 • 250 ml yoghurt
 • 1 banaan
 • 2 kiwi’s
 • 1 eetlepel amandelboter
 • 2 theelepels lijnzaad
 • 100 ml amandelmelk

Instructies:

Over de instructies kan ik kort zijn, want het is vrij eenvoudig.

Gooi gewoon alle ingrediënten in de blender en zet deze ongeveer een halve minuut aan op de hoogste stand tot alles fijngemalen is.

Neem een goed boek erbij om lekker te ontspannen en drink lekker deze slaapverwekkende smoothie waarna je snel in slaap kunt vallen.

MEER SLAAPVERWEKKENDE SMOOTHIES

Welterusten Snacks Receptenboek coverBen jij op zoek naar nog meer slaapverwekkende smoothies en andere recepten met een slaapversterkende werking?

Download dan nu de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw, want je krijgt er nu tijdelijk het ‘Welterusten Snacks Receptenboek’ gratis bij.

In dit slaapverwekkende receptenboek vind je talloze lekkere recepten, waaronder smoothies, die jou helpen om beter te kunnen slapen.

Je kunt deze online slaaptraining, met het Welterusten Snacks Receptenboek, nu gratis uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

DOWNLOAD PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN NU!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *