Wat is het beste slaapmiddel? Een natuurlijk slaapmiddel (natuurlijk)

Wat is het beste slaapmiddel?Slaap jij slecht, heb je last van slapeloosheid en wil je weten wat het beste slaapmiddel is om eindelijk je welverdiende nachtrust te kunnen krijgen?

In dit artikel ga ik je uitleggen waarom je beter voor een natuurlijk slaapmiddel kunt kiezen en ver uit de buurt van slaappillen moet blijven.

Daarnaast geef ik je 6 goede voorbeelden van natuurlijke slaapmiddelen en vertel ik je aan het einde van dit artikel waar je 1001 technieken kunt vinden om beter te leren slapen.

Inhoud

WAT IS HET BESTE SLAAPMIDDEL?

Slapende vrouwAan het gebruik van slaappillen kleven namelijk veel bijwerkingen en risico’s en je kunt er zelfs aan overlijden.

Daarom vind ik ook dat het beste slaapmiddel een natuurlijk middel of gedragsverandering is zodat je geen gezondheidsrisico’s loopt en een oplossing voor de lange termijn vind.

De slaappillen industrie is namelijk big business, volgens cijfers van het Nederlands Slaap Instituut hebben ongeveer 750.000 Nederlanders het afgelopen jaar slaapmedicatie genomen.

Dat het big business is blijkt wel uit het feit dat Nederlanders in 2015 ongeveer 1 miljard euro hebben uitgegeven aan slaapmiddelen en slaapbevorderende hulpmiddelen.

Check dit artikel over de beste manieren om het gebruik van slaappillen af te bouwen en volledig te stoppen met ze te nemen.

NATUURLIJKE OPLOSSINGEN VOOR SLAAPPROBLEMEN

Gelukkig durft men tegenwoordig verder te kijken dan de bekende weg naar slaappillen en zoekt men steeds vaker naar een natuurlijke oplossing voor hun slaapprobleem.

Neem bijvoorbeeld melatonine, hoewel dit in eerste instantie lijkt op de bekende slaappillen is het in feite een natuurlijk supplement.

Melatonine is namelijk een lichaamseigen hormoon die je slaap- waakritme bepaald en dit kun je prima een beetje aanvullen.

Voor andere alternatieve behandelingen tegen slapeloosheid is minder wetenschappelijk bewijs, echter veel mensen claimen hier bijzonder goede resultaten mee te hebben behaald.

6 NATUURLIJKE OPLOSSINGEN VOOR JOUW SLAAPPROBLEEM

Wanneer je moeilijk in slaap valt of juist chronisch te vroeg wakker wordt dan is het belangrijk om eerst achter de oorzaak van dit probleem te komen.

Hier kunnen namelijk vele mentale en fysieke problemen, zoals: stress, paniekaanvallen en chronische pijn, aan ten grondslag liggen die eerst opgelost dienen te worden.

Neem ondertussen gerust een kijkje in de onderstaande natuurlijke alternatieve slaapremedies om weer goed te kunnen slapen.

#1: MELATONINE SUPPLEMENTEN

Melatonine supplementenLaten we meteen de koe bij de horens vatten en beginnen met melatonine supplementen die je simpelweg bij elke drogist en apotheek kunt kopen.

Melatonine is zoals gezegd het hormoon die voor een groot deel verantwoordelijk is voor ons slaap- waakritme en beheert eigenlijk onze interne biologische klok.

Zodra de avond valt en het buiten donker wordt maakt je lichaam meer melatonine aan en dit geeft eigenlijk een seintje aan je hersenen dat het (bijna) tijd is om te gaan slapen.

Wanneer je tijdens de avond veel naar elektronica met een verlicht beeldscherm kijkt, zoals je tv, laptop, tablet of smartphone maak je minder melatonine aan en zul je moeilijk in slaap kunnen vallen.

Deze elektronica stralen namelijk blauw licht uit en daarom denkt je brein dat het nog overdag is en je dus nog lang niet hoeft te slapen en minder melatonine produceert dan het zou moeten.

Hoewel melatonine uiteraard een prima natuurlijk slaapmiddel is kun je dit nóg beter oplossen door alle elektronica ongeveer anderhalf uur voor je naar bed gaat uit te schakelen.

#2: VALERIAAN

Hoewel wetenschappers het nog steeds niet met elkaar eens zijn blijkt valeriaan voor veel mensen de slapeloosheid te kunnen verlichten.

Gelukkig is het wel bewezen dat het gebruik van dit kruid volledig veilig is en de bijwerkingen minimaal zijn.

Minimaal betekent echter niet dat deze niet bestaan, want sommige mensen zeggen zich ’s ochtends erg suf te voelen en het gevoel te hebben alsof ze een kater hebben na het gebruik van valeriaan.

Je kunt valeriaan nemen in de vorm van een supplement (meestal in combinatie met andere ingrediënten) maar je kunt ook thee trekken van valeriaan en dit drinken voor je gaat slapen.

#3: KAMILLETHEE

KamilletheeKamillethee wordt niet voor niets door velen gezien als het ideale slaapdrankje.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat kamille al duizenden jaren door natuurgenezers wordt gebruikt natuurlijk slaapmiddel en is volgens velen dan ook het beste slaapmiddel wat je maar kunt krijgen.

Het drinken van kamillethee schijnt ook te helpen tegen stress, paniek en depressie echter zijn hiervoor de bewijzen erg schaars.

Of het moet komen door het feit dat simpelweg het drinken van warme thee voor je gaat slapen op zich al ontspannend en stress verlichtend werkt.

#4: LAVENDEL

LavendelveldenLavendel is wederom een kruid waar je heerlijke thee van kunt trekken en niet alleen ga je hier beter van slapen, maar je zult je overdag ook fitter voelen en meer energie hebben.

Dit komt doordat lavendel je hele lichaam en brein tot rust brengt waardoor je rustiger slaapt en je slaapkwaliteit verbeterd.

Lavendel verlaagt namelijk je bloeddruk, vertraagt je hartritme en verlaagt je lichaamstemperatuur. Dit alles zorgt ervoor dat je meer ontspannen bent.

#5: LUISTER NAAR NATUURGELUIDEN

Uit onderzoek is gebleken dat je lichaam zich beter kan ontspannen als je naar zachte natuurgeluiden luistert.

Denk hierbij aan regendruppen op het zolderraam, een kabbelend beekje, zachte vogelgeluiden in het bos, een woeste golvende oceaan of een waterval.

Als je deze geluiden op de achtergrond afspeelt in je slaapkamer kan dit ook andere geluiden van buiten overstemmen waardoor je daar geen last meer van zult hebben.

Er zijn verschillende smartphone apps die deze geluiden produceren, maar je kunt ze natuurlijk ook in overvloed vinden op YouTube, check de video hieronder maar eens.

#6: MEDITEREN

Voor je naar bed gaat is het goed om je hoofd en lijf volledig tot rust te brengen door middel van meditatie en ademhalingstechnieken.

Een goed voorbeeld hiervan is de 4-7-8 ademhalingstechniek waarvan zelfs wordt geclaimd dat je er binnen een minuut mee in slaap kunt vallen.

Zoals gezegd is natuurlijk mediteren ook een geweldige manier om tot rust te komen door je gedachten te laten gaan en erg diep te ademen met gesloten ogen.

Ook als je midden in de nacht wakker wordt is het aan te raden om uit bed te gaan en 10 – 15 minuten te mediteren waarna je vervolgens weer makkelijker in slaap kunt vallen.

WIL JIJ OOK BETER SLAPEN ZONDER SLAAPPILLEN?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekHet beste slaapmiddel is en blijft een natuurlijk slaapmiddel en hierboven heb ik je al 6 middeltjes, kruiden en oefeningen gegeven die jou helpen beter te slapen.

Echter dit is slechts het topje van de ijsberg, want er zijn natuurlijk nog erg veel andere natuurlijke en gezonde manieren om beter te leren slapen.

Alle bovenstaande tips en nog erg veel andere slaaptips en oefeningen zijn door slaapexpert William van der Klaauw gebundeld in zijn eBook Perfect Slapen in 7 Stappen.

In dit 120+ pagina’s tellend eBook en hardcover boek leer je alle technieken die jij nodig hebt om makkelijker in slaap te vallen en langer door te kunnen slapen.

Niet-goed-geld-terug (+ Kortingslink)

Omdat ik er zelf veel profijt van heb gehad en daadwerkelijk mijn slapeloosheid heb kunnen verhelpen wil ik jouw ook van harte aanraden deze online slaaptraining te downloaden.

Doe je dit via onze exclusieve kortingslink hieronder dan krijg je ook nog eens 50% korting op je download en een aantal extra bonus eBooks.

Je loopt overigens geen enkel risico en kunt deze cursus gratis proberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Perfect Slapen in 7 Stappen is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *