Moringa: Deze nieuwe superfood en wonderboom helpt je beter te slapen!

Moringa superfood om beter te slapenMoringa is een goed natuurlijk slaapmiddel omdat er in de bladeren het stofje pterygospermin gevonden kan worden.

Pterygospermin zorgt ervoor dat je lichaam zich klaarmaakt om te gaan slapen.

Zo word je bloedsuikerspiegel verlaagd, je spijsvertering gekalmeerd en heeft het een rustgevende werking op je zenuwstelsel omdat het je spieren helpt ontspannen.

Wanneer je spieren ontspannen zorgt dit er niet alleen voor minder spanning maar helpt het ook je vloedvaten te openen voor een goede doorstroming.

MORINGA OM BETER TE SLAPEN

Dit zorgt ervoor dat je een lagere bloeddruk krijgt waardoor je uiteindelijk ook beter slaapt.

Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kandidaten die moringa hadden genomen gemiddeld bijna 2 uur langer slapen dan proefpersonen zonder moringa.

Dit is precies de reden waarom mensen die graag uitslapen deze nieuwe superfood met open armen verwelkomen.

Aan de andere kant zorgt de diepere slaap ervoor dat mensen die normaal slecht slapen veel frisser en energieker wakker worden dan voorheen.

Bovendien kan de spierontspannende werking van moringa mensen met chronische spierpijn en spierkrampen helpen hun klachten te verlichten.

Dit kan in het bijzonder goed van pas komen bij topsporters, mensen die herstellende zijn van blessures en mensen met spieraandoeningen.

Wat is moringa?

WAT IS MORINGA?

De moringaboom, ook wel Moringa oleifera of ‘wonderboom’ genoemd, groeit voornamelijk in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat.

De bladeren van deze boom werden al door de oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren gebruikt, maar vergis je niet want moringa is een doorsnee groente.

Volgens wetenschappers is het één van de krachtigste planten ter wereld en kan het gebruikt worden als voedsel, vlokmiddel om water te zuiveren, antibiotica en stollingsmiddel.

Deze wonderboom wordt vooral in de tropen veel gebruikt omdat hij daar het hele jaar door groeit en eenvoudig te vinden is.

Echter moringa heeft ook zeker een aantal opvallende gezondheidsvoordelen, zoals:

 • Het versterkt je immuunsysteem
 • Zorgt voor een goede bloedsomloop
 • Helpt je bloedsuikerspiegel op peil te houden
 • Het vertraagt het verouderingsproces van je huid
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Zorgt voor een goede spijsvertering
 • … en je krijgt er gewoon meer energie van

Daarnaast wordt de moringaboom gebruikt om ondervoeding tegen te gaan, vooral bij baby’s, kinderen en jonge moeders.

Vooral websites en tijdschriften die schrijven over nieuwe superfoods hebben moringa ontdekt en vertellen je dat je de bladeren rauw en gekookt kunt eten.

Daarnaast kun je deze meer dan een jaar bewaren in de vorm van gedroogd poeder zonder deze in de koelkast te leggen en naar verluid zonder verlies van voedingswaarde.

Voedingsdeskundigen beweren zelfs dat moringa dezelfde hoeveelheid vitamine C bevat als 7 sinaasappels.

Vitamine C is een belangrijke antioxidant voor ons lichaam en helpt je afweersysteem jou dus beschermen tegen ontstekingen en virussen.

Moringa oleifera is een boom uit de familie Moringaceae. De soort komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat. Moringa oleifera staat ook wel bekend als de ‘wonderboom’ vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom. (Wikipedia)

BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VAN DE MORINGA

Moringaboom wonderboomEr zijn verschillende onderdelen van de moringaboom die gebruikt kunnen worden om je gezondheid te verbeteren.

De bladeren zijn bijvoorbeeld bijzonder rijk aan:

 • Calcium
 • Ijzer
 • Ascorbinezuur (vitamine C)
 • Fosfor

Terwijl de zaden en bloemen van de moringa goed werk leveren als antioxidant en mensen met diabetes en hart- en vaatziekten kunnen helpen.

Daarnaast helpt moringa je bloeddruk te verlagen en reumaklachten, hoofdpijn en migraine te verlichten.

Dit alles draagt bij aan de verworven status als ‘wonderboom’ die de moringa is toebedeeld.

In 2014 haalde de moringa nog alle kranten toen Indiase wetenschappers bewezen dat deze boom de groei van kankercellen kan tegengaan en werkt het vooral goed bij de behandeling van eierstokkanker.

Daarnaast werkt moringa bijzonder goed bij het behandelen van:

 • Artritis
 • Bloedarmoede
 • Hart- en vaatziekten
 • Nierproblemen
 • Scheurbuik
 • Astma
 • … en spijsverteringsproblemen als bijvoorbeeld diarree

Moringa heeft unieke eigenschappen die je lever helpt schadelijke stoffen af te drijven en gedane schade te herstellen.

Silymarin is een molecuul die gevonden wordt in moringa en je lijf helpt de effecten van hepatotoxines aan je lever te beperken.

Moringa verandert de structuur van celmembranen waardoor een kleine hoeveelheid gifstoffen de cellen kunnen binnendringen.

Hierna zorgt de wonderboom ervoor dat je lichaam genoeg gezonde cellen produceert om de beschadigde cellen te vervangen.

Bovendien blijkt moringa een effectieve behandeling te vormen tegen een aantal leveraandoeningen zoals bijvoorbeeld chronische en acute hepatitis.

Dit heeft te maken met het feit dat moringa niet alleen de gifstoffen verdrijft die de lever beschadigen maar ook de beschadigingen kan repareren.

MORINGA IS DE ULTIEME SUPERFOOD

De gezondheidsvoordelen van moringa zijn bijna eindeloos en het helpt je inderdaad beter te slapen omdat het je bloeddruk verlaagt en je lichaam helpt te ontspannen.

Maar als je echt op zoek bent naar een methode om beter te slapen dan zal moringa alleen niet genoeg zijn.

Perfect Slapen in 7 Stappen cover

Daarom wil ik je de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden.

Je leert in deze online slaaptraining precies wat je moet doen om sneller in slaap te vallen, langer door te kunnen slapen en uitgeruster wakker te worden.

Je doet dit in 7 eenvoudige stappen met duidelijke uitleg, tips en oefeningen die je overal en altijd kunt uitvoeren.

Het Perfect Slapen in 7 Stappen eBook kun je eenvoudig als PDF-bestand downloaden op je computer, smartphone of tablet daardoor je direct aan de slag kunt.

Maar je kunt de online slaaptraining ook GRATIS uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

Wil jij meer informatie over Perfect Slapen in 7 Stappen? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 15.000 keer gedownload!

JA! IK WIL MEER INFORMATIE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *