11 Planten in je slaapkamer om beter te slapen en ademen

Planten in je slaapkamer om beter te slapenWist jij dat je beter kunt slapen door bepaalde planten in je slaapkamer te zetten?

Je wist waarschijnlijk wel dat je van de kruiden van bijvoorbeeld lavendel en kamille heerlijke thee kunt trekken waarvan je tot rust komt en lekker kunt slapen.

Maar dit kan dus ook door simpelweg deze planten in je huis te zetten en deze geuren continu om je heen te hebben.

Want wees eerlijk er is niets vervelender dan de hele nacht liggen woelen en draaien en wanneer je eindelijk slaapt minuten later je wekker alweer gaat.

Inhoud

PLANTEN IN JE SLAAPKAMER OM BETER TE SLAPEN

Bed gemaakt van plantenWat is er nu een mooiere en betere oplossing om je slapeloosheid te verdrijven door verschillende planten en bloemen in je huis te zetten.

Het ziet er niet alleen vrolijk en levendig uit maar hebben daarnaast ook een sterke ontspannende werking wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je beter slaapt.

De grootste oorzaak van slapeloosheid (insomnie) is namelijk stress en dan is het heerlijk om thuis te komen in een huis met veel verschillende planten met een kalmerende werking.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat minder stress hebt als je elke dag tijd buiten in de natuur doorbrengt.

Nu zul je hier waarschijnlijk niet elke dag in slagen met je overvolle agenda, maar op deze manier kun je de natuur letterlijk in huis halen en wel van de voordelen genieten.

Daarnaast kan een slechte luchtkwaliteit in je huis je ademhaling sterk beïnvloeden waardoor goed slapen bijna onmogelijk wordt.

11 SLAAPVERWEKKENDE PLANTEN

Gelukkig zijn er veel verschillende planten die de lucht voor je kunnen zuiveren terwijl je ligt te slapen.

Het Amerikaanse ruimtevaartcentrum NASA heeft hier zelfs uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Ik heb voor jou 11 planten opgezocht die jou helpen beter te slapen dankzij hun kalmerende en zuiverende werking.

#1: LAVENDEL

Lavendel plant om beter te slapenLavendel is waarschijnlijk de bekendste plant als het gaat om de slaapverwekkende werking die planten kunnen hebben.

De geur van lavendel helpt je makkelijker in slaap vallen en spanning weg te nemen.

Als je deze plant ruikt gaat je hartslag namelijk omlaag, maar ook je bloeddruk zakt en daarnaast zul je ook minder gestresst zijn.

Maar de geur van lavendel kan ook je baby helpen slapen en als je baby goed slaapt dan slaap jij zelf ook goed.

Hoewel je de geur van lavendel in vele soorten en maten kunt krijgen, van slaapmaskers en matrassen met lavendelgeur, is de beste en goedkoopste oplossing nog steeds door simpelweg een lavendelplant op je nachtkastje te zetten.

#2: JASMIJN

Deze exotische plant heeft een subtiel rustgevend effect op je lichaam en geest. De geur van jasmijn helpt je stress te vergeten en beter te slapen.

Door beter te slapen kun je je niet alleen beter concentreren, maar ben je overdag ook productiever. Een ware win-win-situatie dus.

Met zijn prachtige roze en diepe witte kleuren is het dus niet alleen een prachtige plant, maar ook een slaapverwekkende plant.

#3: VROUWENTONG (SANSEVERIA)

Vrouwentong SanseveriaEén van de beste planten om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren is de vrouwentong of sanseveria.

Deze makkelijk te onderhouden plant zorgt voor voldoende zuurstof terwijl het tegelijk de kooldioxide die wij uitademen opneemt.

Hierdoor wordt de lucht in je huis (slaapkamer) automatisch ververst en dit is altijd een pluspunt als je goed wilt slapen.

#4: ALOË VERA

Net als de vrouwentong geeft ook de Aloë vera veel zuurstof af terwijl jij licht te slapen en hoef jij je geen zorgen te maken dat je in ademnood komt tijdens je nachtrust.

Daarnaast is het een van de makkelijkste planten om te onderhouden en heeft hij zeer weinig water nodig, waardoor je hem dus best eens mag vergeten.

Daarnaast kun je deze “onsterfelijke plant” makkelijk laten voorplanten waardoor je er maar 1 hoeft te kopen om binnen de kortste keren je hele huis van Aloë vera te voorzien.

Bovendien kun je de vloeistof uit de plant gebruiken om kleine snijwonden, brandwonden, insectenbeten en droge huid mee te behandelen en genezen.

#5: GARDENIA

Gardenia rozeMet zijn mooie kleurrijke bloemen en heerlijke geur is de gardenia een goede keuze voor elke slaapkamer.

Dankzij de geur van deze plant heb je minder last van stress en paniekaanvallen waardoor je beter en langer slaapt.

Pas wel op, want de gardenia is juist wel een plant die veel aandacht nodig heeft om gezond te blijven en jou goed te laten slapen.

Als je gardenia’s in je kamer plaatst dan hebben ze overdag veel licht nodig, maar mogen ze niet direct zonlicht geplaatst worden.

Echter als je weet dat je met deze plant je slapeloosheid kunt verlichten dan heb je het er wel voor over toch om de plant ook een beetje liefde terug te geven.

#6: GRASLELIE

De graslelie, die in Engeland spider plant wordt genoemd, is de zoveelste geweldige luchtzuiverende plant in deze lijst.

Uit het onderzoek van NASA bleek dat deze plant ongeveer 90% van de kankerverwekkende stof methanal uit de licht verwijderde.

Omdat deze schadelijke stof in veel huishoudelijke producten terug te vinden is doe je er goed aan om deze plant in je huis te hebben.

Naast de verbetering van de luchtkwaliteit kan deze plant ook vervelende geurtjes opnemen en zorgt hij voor een constante aanvoer van zuurstof waardoor je beter slaapt.

#7: VALERIAAN

ValeriaanDe valeriaan is een bijzonder sterke plant met roze en witte bloemen die een heerlijke zoete geur hebben.

De bloemen van deze plant al sinds de zestiende eeuw worden gebruikt om parfum van te maken.

Echter worden de wortels van deze plant al sinds de oudheid gebruikt om slapeloosheid te bestrijden, dit wordt vaak gedaan door er thee van te trekken.

Door simpelweg de geur van valeriaan in te ademen helpt je sneller in slaap te vallen en zorgt ervoor dat je rustiger slaapt.

Daarnaast kun je de bloemen perfect gebruiken door ze in je bad te leggen waarna je heerlijk ontspannen naar bed gaat.

#8: KLIMOP

De klimop is een andere plant die hoog op de lijst van NASA staat vanwege zijn luchtzuiverende kwaliteiten.

Uit onderzoek is gebleken dat de bladeren de symptomen van vele allergieën en astma kunnen helpen verlichten en we weten allemaal wat dit voor je slaapkwaliteit kan betekenen.

Zijn hangende bladeren zien er prachtig uit in een hangende pot maar let wel op, want de bladeren kunnen giftig zijn waardoor het dus verstandig is om deze uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

#9: LEPELPLANT

LepelplantOok de lepelplant is een ware kampioen in het zuiveren van de lucht van je slaapkamer.

Daarnaast zorgt deze plant er ook voor dat de luchtvochtigheid in je kamer met soms wel 10% omhoog kan gaan.

Hierdoor krijgen veel bacteriën in je slaapkamer geen kans en heb je bovendien minder last van een droge neus of keel tijdens het slapen

Geef hem een mooi plekje in de schaduw en elke week een scheutje water dan zul je nog lang plezier beleven van de lepelplant die je helpt om beter te slapen.

#10: MEXICAANSE BERGPALM

De Mexicaanse bergpalm is wederom een ware luchtverfrisser op deze lijst en hier kun je bijna niet genoeg van hebben in je huis.

Gooi al die giftige luchtverfrissers nu nog in de prullenbak en schaf een aantal Mexicaanse bergpalmen aan en je ademt alleen nog schone lucht.

Omdat het een exotische plant is geeft hij daarnaast een tropische uitstraling aan elke kamer in je huis en is hij makkelijk te onderhouden.

Zorg ervoor dat de aarde waarin hij staat vochtig blijft (niet overdreven nat) en plaats de plant niet in direct zonlicht dan zul je er nog lang plezier van hebben.

#11: GERBERA

GerberaDe kleurrijke bloemen van deze plant brengen je zeker in een goed humeur en dit alleen al is een pluspunt.

Met zijn felle gele, witte, roze en oranje bloemen is deze plant een blikvanger in elke kamer, maar heeft hij ook nog andere niet te onderschatten kwaliteiten.

Zo zorgt de gerbera ’s nachts voor een constante aanvoer van zuurstof waardoor je beter kunt ademen terwijl je van je nachtrust geniet.

Deze plant is daarom ook zeker aan te raden voor mensen die lijden aan slaapapneu en verschillende allergieën waardoor ze moeilijk kunnen ademen tijdens het slapen.

Gerbera’s vereisen wel veel aandacht en liefde, maar dat heb jij toch wel over voor een betere nachtrust?

CHECK DIT VOOR JE PLANTEN IN JE SLAAPKAMER PLAATST!

Dit was hem dan, mijn lijst met 11 planten die je in je slaapkamer kunt zetten en jou helpen om beter te slapen.

Echter voor je deze planten, of andere planten, in je slaapkamer plaatst wil ik je nog op een aantal zaken attenderen die je altijd eerst moet checken.

Let bijvoorbeeld op:

  • Of ze giftig zijn en beter bij kinderen en huisdieren uit de buurt kunnen blijven
  • Zorg ervoor dat je wekelijks de bladeren van deze planten afneemt om ervoor te zorgen dat ze hun werk kunnen blijven doen en niet doodgaan
  • Kies een goede variatie tussen de planten die je helpen sneller in slaap te vallen door hun geur en de luchtzuiverende planten
  • Aangeraden is om 2 à 3 planten in elke slaapkamer te plaatsen en 4 – 7 planten in je woonkamer te zetten (uiteraard afhankelijk van de afmetingen van je huis)

WIL JIJ BETER SLAPEN?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekHet plaatsen van deze planten in je slaapkamer is natuurlijk niet de enige oplossing om van je slapeloosheid af te komen en het is meestal een combinatie van veel verschillende factoren die ècht het verschil maken.

Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een vaste slaaproutine, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Slaapexpert William van der Klaauw heeft al zijn kennis om beter te slapen gebundeld in het 120+ pagina’s tellend eBook Perfect Slapen in 7 Stappen.

Je kunt dit eBook via onze exclusieve kortingslink tijdelijk met 50% korting downloaden waardoor je meteen aan de slag kunt. Het fysieke boek krijg je de volgende dag thuisgestuurd.

Je loopt overigens geen enkel risico en kunt deze online slaaptraining gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

DOWNLOAD PERFECT SLAPEN IN 7 STAPPEN!

Perfect Slapen in 7 Stappen is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *