Met of zonder bh slapen? 10 Voordelen van slapen zonder bh!

Zonder bh slapenWat is nu beter, met of zonder bh slapen? De meningen hierover lopen erg uiteen, toch hoop ik je met dit artikel te overtuigen ’s nachts je bh uit te doen.

Ok, het is natuurlijk erg verleidelijk om na een zware werkdag in bed te duiken zonder je om te kleden of zelfs te wassen, dat snap ik.

Echter je hebt het misschien niet door, maar door te slapen met je bh aan haal je jezelf letterlijk allerlei verschillende problemen op de hals.

Inhoud

VOORDELEN VAN SLAPEN ZONDER BH

Slapen op de rugDaarom heb ik in dit artikel de 10 voordelen van slapen zonder bh voor je verzameld om jou ervan te overtuigen om deze ’s nachts echt af te doen.

Daarnaast zal ik je aan het einde van dit artikel nog een extra bonustip geven hoe jij drastisch beter kunt gaan slapen zonder slaappillen te gebruiken.

Van goed slapen krijg je namelijk een mooie huid en daarnaast komt een goede nachtrust je gehele uiterlijk ten goede, want ze noemen het niet voor niets een “schoonheidsslaapje”.

#1: BETERE BLOEDCIRCULATIE

We beginnen met waarschijnlijk de belangrijkste reden om zonder bustehouder te slapen.

Strakke bh’s belemmeren namelijk de bloedcirculatie in je borsten en armen en zorgen er bovendien voor dat je borsten niet kunnen “ademen”.

Dit verhindert de natuurlijke bloedcirculatie en knijpt je bloedvaten af wat uiteindelijk zorgt voor vervormde en verzakte borsten.

Bovendien geeft het een constante druk op je tepels en ook dit is erg slecht voor je borsten.

Sommige mensen geloven dat het dragen van een bh tijdens het slapen je borsten juist vormt, maar dit is absoluut niet het geval en zorgt er juist voor dat je borsten hun natuurlijke vormen verliezen.

Ook kan het dragen van een bh tijdens het slapen borstkanker veroorzaken, maar hier is nog geen sluitend bewijs voor gevonden dus daarom wil ik hier ook uiterst voorzichtig mee zijn.

#2: VOORKOM HUIDIRRITATIE

HuidirritatieZelfs de best passende bh’s kunnen de uiterst gevoelige huid rond je borsten irriteren en uitslag veroorzaken.

Daarnaast kunnen bh’s met haakjes in je huid drukken en ervoor zorgen dat je gaat bloeden en de strakke bandjes kunnen ook lelijke drukplekken (slaaprimpels) in je huid achterlaten.

Hoewel je dit misschien ’s nachts niet voelt kan dit op lange termijn zelfs littekens achterlaten die je altijd blijft zien als je een jurkje met blote schouders draagt.

#3: HYPERPIGMENTATIE

Een ander groot risico van slapen in je bh is hyperpigmentatie en dit betekent dat bepaalde delen van je huid een donkere kleur krijgen waardoor er veel oneffenheden ontstaan.

Dit is een verdedigingsmechanisme van je huid die steeds geïrriteerd, geschuurd en gekrast wordt.

De verkleuring die je ziet wordt veroorzaakt door melanine, het pigment wat zich voordoet in je tepelhof.

Wanneer melanine voorkomt op plekken waar je het niet wilt, zoals onder je borsten en op je schouders dan zorgt dit voor een vervelende donkere verkleuring van je huid.

#4: VOCHTOPHOPINGEN

Slapende vrouwDoor het dragen van een strakke bh tijdens het slapen kunnen er door verminderde bloedcirculatie in de lymfatische organen vochtophopingen in je borsten ontstaan.

Je lymfeklieren is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen uit alle lichaamsdelen.

Wanneer deze lymfeklieren in de verdrukking komen kan dit negatieve gevolgen hebben voor alle organen in je lichaam, waaronder: je lever, nieren en maag.

#5: BACTERIËN

Een beangstigende constatering die je moet maken als je slaapt met je bh aan is dat er een ophoping van bacteriën en schimmels op en rond je borsten kunnen ontstaan.

Deze bacteriën en schimmels houden namelijk van vochtige, donkere en warme plekken en waar kun je deze beter vinden dan op je huid tijdens je nachtrust.

Deze ongewenste bacteriën verspreiden zich snel en kunnen een vervelende geur achterlaten.

#6: SLECHT ADEMEN

Blonde vrouw in bedDoor het dragen van (te) strakke kleren kan je borstkas niet goed bewegen en kun jij niet goed en diep ademen.

Hierdoor zul je nooit comfortabel in bed liggen en zul je dus ook erg slecht slapen.

Juist tijdens je nachtrust is het krijgen van voldoende zuurstof essentieel omdat je lichaam zichzelf dan repareert en verjongt.

Als je niet genoeg zuurstof krijgt tijdens het slapen zal je lichaam erg verzwakt raken en krijg je bovendien een doffe en grauwe huid.

#7: VERHOOGDE INTIMITEIT

Dit voordeel van slapen zonder bh lijkt me een inkoppertje, want als je naakt naast je partner slaapt komt dit de intimiteit ten goede.

Om lekker warm te blijven tijdens het slapen heb je ook helemaal geen bh nodig, je partner en dekens moeten genoeg zijn om jou lekker warm te kunnen houden.

Daarnaast heeft naakt slapen nog een aantal psychologische voordelen waardoor je uiteindelijk gelukkiger door het leven gaat.

#8: VROUWELIJKE VORMEN

Vrouw met bhVooral tijdens je tienerjaren heeft je bovenlichaam een goede bloedcirculatie nodig zodat je borsten kunnen vormen en groeien.

Door het dragen van strakke bh’s deze fase kan de groei verzwakken en kan zelfs gevoelig weefsel beschadigd worden.

Hierdoor kunnen je borsten niet voldoende groeien, maar bovendien kan het voor problemen zorgen als je borstvoeding wilt geven.

Maar ook volwassenen kunnen beter zonder bh slapen omdat dit ervoor zorgt dat je borsten hun natuurlijke vorm niet verliezen en plat worden.

#9: HORMONEN

Je lichaam en dan met name je biologische klok, circadiane ritme, volgt een vast slaap- en waakritme die belangrijk is voor je hormoonhuishouding.

De hormonen die je lichaam afgeeft tijdens de nacht zijn belangrijk voor jouw slaapkwaliteit en  het herstel van je lichaam.

Wanneer je slaapritme verstoord wordt dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor zowel je privéleven als je carrière.

Huid-op-huidcontact zorgt ervoor dat je lichaam oxytocine afgeeft, terwijl een donkere slaapomgeving ervoor zorgt dat je lichaam melatonine produceert.

Beide hormonen zijn belangrijk om goed en diep te slapen en alle belevenissen van de dag te kunnen verwerken.

#10: SLAAPKWALITEIT

Slaapkwaliteit verbeterenHet dragen van een bh in bed zorgt ervoor dat je slaapkwaliteit achteruit gaat en kan er zelfs voor zorgen dat je last krijgt van slapeloosheid (insomnie).

Je zult erg onrustig slapen vanwege zweet en jeuk en bovendien zul je niet fris en fit wakker worden.

We weten allemaal dat slecht slapen ervoor zorgt dat je een slechte dag zult hebben en dit is een moeilijk patroon om te doorbreken.

HOE ZIT HET MET EEN NACHT BH?

Er zijn in de loop der jaren verschillende speciale nacht bh’s op de markt verschenen die alle bovenstaande problemen zouden kunnen voorkomen.

Hoewel sommige ook echt wel bepaalde klachten kunnen voorkomen blijven ze meestal te strak en oncomfortabel om in te slapen.

Ik wil je daarom ook echt aanraden om niet in de gladde verkooppraatjes te trappen en niet de moeite te nemen om een nacht bh aan te schaffen.

Slapen zonder bh is het beste wat je kunt doen voor je borsten en je slaapkwaliteit.

WIL JIJ MEER SLAAPTIPS EN BETER LEREN SLAPEN?

Perfect Slapen in 7 Stappen boekJe weet nu dat je echt nooit met bh moet gaan slapen vanwege de vele nadelen die dit kan hebben.

Maar wat kun je dan het beste aantrekken in bed, of is naakt slapen het beste om een goede nachtrust te krijgen?

Om antwoord te vinden op deze vragen wil ik je de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw aanraden. 

Je kunt deze online slaaptraining meteen downloaden en GRATIS uitproberen!

Wil jij meer informatie over Perfect Slapen in 7 Stappen? Klik dan op onze exclusieve kortingslink en krijg 50% korting!

JA! IK WIL MEER INFORMATIE!

Inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *