Slaapproblemen oplossen met deze “vreemde” methodes

Slaapproblemen oplossenWil jij je slaapproblemen oplossen, maar lijkt geen enkele methode te werken? Probeer dan eens de volgende minder voor de hand liggende methodes om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Zowel te weinig als te veel slapen kan verband hebben met voortijdig overlijden, daarom is het dus van uitermate groot belang dat je precies de hoeveelheid slaap krijgt die je ook nodig hebt.

Als er de afgelopen jaren iets duidelijk is geworden is het wel dat niet per se de hoeveelheid slaap het belangrijkste is, maar vooral hoe je slaapt.

SLAAPPROBLEMEN OPLOSSEN

Hoewel genoeg slapen uiteraard belangrijk is blijkt er geen exacte slaapduur te zijn die voor iedereen van toepassing is, mede daarom is vooral je slaapkwaliteit het belangrijkste aspect van hoe goed je uitrust.

Een slechte slaapkwaliteit (zowel te lang als te kort slapen) kan zorgen voor vele verschillende gezondheidsproblemen, variërend van slapeloosheid tot depressie en hart- en vaatziekten.

Ook al probeer je je slaaproutine zo goed mogelijk in te delen door bijvoorbeeld geen alcohol te drinken voor het slapen gaan en je tv en smartphone vroeg weg te leggen en je slaapkamertemperatuur omlaag te brengen, toch zie waarschijnlijk nog veel minder voor de hand liggende factoren over het hoofd.

JE ZET JE WEKKER VERKEERD!

Wekker verkeerd zettenWord jij ook weleens wakker na een ogenschijnlijk goede nacht van 10 uren slaap en ben je toch nog erg moe? Dit is een veelvoorkomend probleem.

Slapen zou een gedachteloos proces moeten zijn, maar hoe langer je nadenkt over hoe goed je slaapt des te slechter rust je daadwerkelijk uit.

De meeste mensen zetten hun wekker op het moment dat ze wakker moeten worden.

Doe dit niet. Wat je zou moeten doen is erachter zien te komen wanneer je lichaam wakker wil worden.

Of je je weer volledig fris en fruitig voelt in de ochtend is niet geheel afhankelijk van de hoeveelheid uren die je slapend doorbrengt, maar van het aantal slaapcycli die je hebt doorlopen.

Als je slaapt passeer je 5 slaapfases die eindigt in de REM-slaap waarin ook je dromen voorkomen.

Tijdens de eerste slaapfase slaap je het lichtst, terwijl je tijdens de vierde slaapfase in je diepste slaap verkeert. In deze vierde slaapfase dalen ook je hartslag en bloeddruk met soms wel 30%.

Een complete slaapcyclus met 5 slaapfases duurt ongeveer anderhalf uur.

Als je tijdens de diepe slaapfase door je wekker wordt gedwongen om wakker te worden zul je je vermoeid voelen en moeite hebben met concentreren.

De oplossing is dus proberen wakker te worden tijdens de goede slaapfase en hierbij kun je het best uitgaan van 7,5 – 9 uren slaap per nacht.

Als je korter moet slapen kun je beter 6 uren slapen, dus 4 slaapcycli doorlopen, dan 7 uren slapen omdat je dan meestal in de eerste slaapfase zult ontwaken in plaats van midden in je REM-slaap.

JE EET VERKEERD!

Spaghetti in een bordHoewel je misschien weet dat te veel koolhydraten eten voor je gaat slapen verkeerd is weet niet iedereen wanneer het beste moment is om je maaltijd te nuttigen.

Als te te kort op het slapen eet kunnen de koolhydraten hun werk niet goed doen.

Dit komt omdat er dan een proteïne genaamd C-peptide wordt aangemaakt die het insuline in je bloed assisteert en voedingsstoffen opslaat.

Er is echter één probleem, C-peptide zorgt voor minder melatonine in je bloed en dit is juist het hormoon die je helpt in slaap te vallen.

Uit onderzoek is gebleken dat te kort voor het slapen eten je gehele slaapkwaliteit verslechterd en daarom kun je het beste minimaal 2 uren voor het slapen gaan niet meer eten.

GEBREK AAN VITAMINE D

Vitamine D is erg belangrijk voor onze gezondheid en wordt ook veel door huisartsen voorgeschreven aan mensen die lijden aan een depressie in de wintermaanden.

Echter te weinig vitamine D in je systeem kan ook zorgen voor slaapproblemen en slaperigheid overdag.

Nu zul je denken: “Ik gooi er een paar vitamine D supplementen in en ga lekker slapen”, echter kan dit je slaapkwaliteit ook schaden.

Vitamine D wordt door je lichaam geproduceerd als je blootgesteld wordt aan zonlicht waardoor het aan je biologische klok aangeeft dat het overdag is.

Dus als je vitamine D slikt maak je minder melatonine aan.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer je vitamine D voor het slapen inneemt dat je minder tijd in je REM-slaap doorbrengt en ook minder slaapuren maakt.

Daarom kun je vitamine D het beste in de ochtend of vroeg in de middag innemen om je nachtrust niet te hinderen.

GEBREK AAN NATUURLIJK ZONLICHT

Zonlicht vitamine DOok als je vitamine D supplementen neemt moet je regelmatig naar buiten gaan en jezelf blootstellen aan natuurlijk zonlicht.

Je slaap wordt gereguleerd door je circadiane ritme die bepaalt wanneer je lichaam wakker moet zijn en moet slapen.

De reden waarom je bijvoorbeeld je elektronische apparaten uit moet schakelen voor je gaat slapen is dat deze blauw licht uitstralen.

Dit blauwe licht is vergelijkbaar met het zonlicht waaraan je overdag wordt blootgesteld.

Door blauw licht in de avond denkt je lichaam dat het nog overdag is waardoor de aanmaak van melatonine wordt verstoord en je dus moeilijk in slaap valt.

Of je in slaap kunt vallen is overigens voor een groot deel afhankelijk van je biologische klok.

Dus als de zon schijnt moet je jezelf hieraan blootstellen zodat je lichaam ook weet dat het tijd is om te gaan slapen als het donker wordt.

Hierdoor zal je lichaam ook makkelijker in slaap kunnen vallen zonder slaapmedicijnen en slaappillen met alle risico’s en bijwerkingen.

Om een langer dagritme te creëren en dus een snellere productie van melatonine te ontketenen als het donker wordt kun je het beste jezelf zo vroeg mogelijk blootstellen aan zonlicht.

Dus zomers lekker vroeg met de hond gaan wandelen kan ervoor zorgen dat je ’s avonds goed slaapt.

SLECHTE HYDRATATIE

Slechte hydratatieEen goede hydratatie is een belangrijk onderdeel van je gezondheid, echter te veel drinken voor je gaat slapen kan je nachtrust ernstig verstoren. Het kan zelfs voor nycturie zorgen.

Omdat je meerder slaapcycli per nacht doorloopt en je in je diepste slaapfase naar het toilet moet dan kan dit voor ernstige slaapproblemen zorgen.

Je lichaam kan urine normaal gesproken 6 – 8 uren ophouden, maar naarmate we ouder worden zul je de plas steeds slechter op kunnen houden dankzij hormonale veranderingen in je lichaam.

Daarom is het zaak om overdag genoeg te drinken waardoor je in de uren voor je gaat slapen minder kunt drinken zodat je niet hoeft te plassen midden in de nacht.

Probeer daarnaast altijd alcohol, koffie en thee te vermijden omdat deze dranken er juist voor zorgen dat je sneller naar het toilet moet.

Nycturie, soms ook nocturie (afgeleid van het Latijn nox, nacht, en Grieks [τα] ούρα, urine), is het verschijnsel waarbij iemand ’s nachts één of meerdere keren moet opstaan om te plassen. (Wikipedia)

SLAAPPROBLEMEN OPLOSSEN MET EEN ONLINE SLAAPTRAINING

Perfect Slapen in 7 Stappen boekVeel mensen zijn er al in geslaagd al hun slaapproblemen op te lossen met de Perfect Slapen in 7 Stappen methode.

Dit is een online slaaptraining van slaapexpert William van der Klaauw die een 120-pagina’s tellend eBook heeft samengesteld met vele tips en adviezen om makkelijker in slaap te vallen en langer te slapen.

Denk hierbij aan dat je leert hoe je op het juiste moment de juiste slaaphormonen aan kunt maken en hoe je je biologische klok weer gelijk kunt zetten.

Niet-goed-geld-terug garantie (+ Kortingslink)

Je kunt deze online slaapcursus overigens gratis proberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Bovendien krijg je via onze exclusieve kortingslink hieronder 50% korting plus een aantal gratis extra bonussen.

Ik zou zeggen probeer de technieken van Perfect Slapen in 7 Stappen en leer hoe ook jij een goede nachtrust kunt krijgen.

JA! IK WIL WEER GOED SLAPEN! (50% KORTING)

Ruim 7.500 tevreden cursisten gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *