6 Redenen waarom je constant moe bent

Constant moeMensen die constant moe zijn geven hun overvolle agenda hier meestal de schuld van.

Meestal klopt dit ook en kun je je vermoeidheid oplossen door een stapje terug te doen en meer rust te nemen.

Dit kan zowel in je privé-leven als in je carrière een goede oplossing voor overmatige vermoeidheid zijn.

Maar als je je constant moe voelt en hier geen logische verklaring voor kan vinden dan kan er iets anders aan de hand zijn.

Inhoud

CONSTANT MOE? VERANDER JE LEVENSSTIJL!

Smartphone uitGeef jezelf 2 à 3 weken om te proberen een aantal veranderingen in je levensstijl door te voeren, zoals: Meer slapen, minder druk sociaal leven, gezonder eten, meer (water) drinken, vitaminesupplementen nemen en minder alcohol en cafeïne drinken.

Daarnaast kun je een (online) slaaptraining volgen om te leren hoe je sneller en makkelijker in slaap kunt vallen en je slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Voel je je na deze veranderingen nog steeds chronisch moe dan kan dit te wijten zijn aan een serieuze medische conditie die misschien behandeld moet worden.

In dit artikel vind je de 8 belangrijkste oorzaken van chronische vermoeidheid en alles wat je erover moet weten om het op te lossen.

#1: BLOEDARMOEDE (ANEMIE)

Laten we beginnen met bloedarmoede, want als dit de oorzaak is van je vermoeidheid dan komt dit doordat er zich te weinig rode bloedcellen in je bloed bevinden.

Rode bloedcellen vervoeren zuurstof van je longen naar je organen en cellen en als je hier te weinig van hebt voel je je zwak en ben je kortademig.

Bloedarmoede kan op zijn beurt veroorzaakt worden door een tekort aan ijzer en vitaminen, bloedverlies, interne bloedingen of een chronische ziekte als reuma, kanker of nierproblemen.

Jongvolwassen vrouwen lopen vooral het risico op bloedarmoede omdat zij bloed verliezen tijdens de menstruatie en een grotere ijzer behoefte tijdens een zwangerschap en borstvoeding.

Symptomen

Constant moe voelen is één van de belangrijkste symptomen van bloedarmoede.

Daarnaast kun je last hebben van extreme zwakheid, slapeloosheid, verminderde concentratie, versnelde hartslag, borstpijn en hoofdpijn.

Hierdoor zijn eenvoudige inspanningen als traplopen of een korte wandeling al extreem vermoeiend.

#2: LANGZAAM WERKENDE SCHILDKLIER

Als je een traag werkende schildklier hebt dan kun je extreem vermoeid raken van alledaagse activiteiten.

Je kunt je schildklier vinden in de voorkant van je nek en deze is ongeveer net zo groot als een golfbal.

De schildklier produceert hormonen die je spijsvertering reguleren en controleren.

Als je teveel schildklierhormoon hebt dan zal je spijsvertering versnellen, heb je er echter te weinig dan zal je metabolisme vertragen.

Symptomen

Een versnelde werking van je schildklier veroorzaakt vermoeide spieren en zwakheid die zich meestal als eerste in je dijen voordoet.

Een ander bijkomend symptoom is plotseling en onverwacht gewicht verliezen, altijd warm voelen, versnelde hartslag, kortere en meer onregelmatige menstruatie en veel dorst.

Een versnelde schildklier komt het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 40, maar het kan ook bij oudere vrouwen en mannen voorkomen.

Een vertraagde werking van de schildklier zorgt voor vermoeidheid, verminderd concentratievermogen, spierpijn (zelfs zonder inspanning).

Bijkomende symptomen zijn gewichtstoename door het vasthouden van vocht, altijd koud voelen (zelfs in de zomer), hevige menstruatie en constipatie.

Een langzaam werkende schildklier komt het meeste voor bij vrouwen tijdens de overgang, het is zelfs zo dat bijna 20% van alle vrouwen in de overgang last hebben van een vertraagde schildklier.

#3: DIABETES

Jaarlijks komen er duizenden diabetes patiënten bij in Nederland en er zijn bovendien nog duizenden mensen die het nog niet weten dat ze het hebben.

Suiker, oftewel glucose, is de brandstof die ons lichaam gaande houdt.

Dit is een probleem voor mensen met diabetes type 2 omdat zij glucose niet goed kunnen verwerken waardoor de bloedvaten kan verstoppen.

Omdat ze niet genoeg energie hebben om het lichaam draaiende te houden is grote vermoeidheid vaak één van de eerste symptomen van diabetes.

Symptomen

Naast het feit dat je constant moe bent zijn er nog andere aanwijzingen die erop kunnen duiden dat je diabetes hebt.

Denk bijvoorbeeld aan overmatige dorst, erg vaak moeten plassen, afvallen, geïrriteerdheid, schimmelinfectie en verminderd zicht.

#4: DEPRESSIE

Depressie en chronische vermoeidheidEen depressie is een ernstige ziekte, daar waar het vroeger nog een beetje een taboe was om over deze gevoelens te praten is dit tegenwoordig volledig geaccepteerd.

Je depressie beïnvloedt eigenlijk alles in je leven, van hoe je je voelt tot hoe goed je slaapt, eet en over jezelf en anderen denkt.

Wanneer een depressie niet wordt behandeld kunnen deze symptomen weken, maanden en zelfs jaren aanhouden.

Symptomen

Depressies komen op veel verschillende manieren voor en daarom zijn ook de eerste symptomen bij iedereen verschillend.

Echter er zijn ook vele overlappende symptomen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Minder (of geen) energie
  • Veranderingen in het slaap- en eetpatroon
  • Concentratieproblemen
  • Niets kunnen onthouden
  • Negatieve gedachten
  • Geen zelfvertrouwen

#5: CHRONISCHE VERMOEIDHEID SYNDROOM

Het chronische vermoeidheid syndroom is een onverklaarbare sterke vermoeidheid die erg snel op kan treden.

Mensen die lijden aan het chronische vermoeidheid syndroom (CVS) zijn constant moe en kunnen normale dagelijkse activiteiten niet meer uitvoeren en raken al bij het minste of geringste uitgeput.

Symptomen

Andere signalen zij hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, zwakheid, opgezette lymfeklieren en concentratieproblemen.

Toch roept deze aandoening nog steeds veel vraagtekens op omdat er nog geen duidelijke oorzaak voor is gevonden.

#6: SLAAPAPNEU

SlaapapneuSlaapapneu is een veel voorkomende slaapstoornis waarvan veel mensen niet eens weten dat ze er last van hebben tot ze het te horen krijgen van hun partner of huisgenoot.

Deze slaapstoornis kenmerkt zich door korte adempauzes tijdens het slapen die variëren van 15 seconden tot in sommige gevallen bijna een minuut.

In de meeste gevallen wordt slaapapneu veroorzaakt door een blokkade in de luchtwegen waardoor je een paar seconden niet kunt ademen.

Hierdoor geeft je hersenen een signaal af dat je wakker moet worden om weer te kunnen ademen.

Uiteraard zal je slaapkwaliteit hier erg onder lijden en zul je veel minder diep kunnen slapen.

Deze adempauzes kunnen in sommige gevallen meer dan honderd keer per nacht voorkomen.

Symptomen

Waarschijnlijk het bekendste symptoom van slaapapneu is overmatig snurken en grote vermoeidheid de volgende dag.

Omdat slaapapneu ervoor kan zorgen dat je ook last van hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk krijgt is het belangrijk om dit te behandelen.

JE VERMOEIDHEID AANPAKKEN EN OPLOSSEN

Perfect Slapen in 7 Stappen boekAan iedereen die constant moe is en dit aan wil pakken wil ik aanraden eerst een online slaaptraining te volgen.

Veel mensen kunnen hun slaapprobleem namelijk na een dergelijke training gedag zeggen en weer fit en uitgeslapen aan hun dagen beginnen.

Persoonlijk heb ik veel profijt gehad van de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw.

In deze online slaapcursus leer je omgaan met slaapangst en slaapgerelateerde depressie en hoe je de juiste slaaphormonen op het juiste moment kunt aanmaken.

50% Korting + Niet-goed-geld-terug garantie

Als je Perfect Slapen in 7 Stappen download via onze exclusieve kortingslink krijg je tijdelijk 50% korting en een aantal gratis bonus eBooks.

Je loopt bovendien geen enkel risico, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

REKEN AF MET CHRONISCHE VERMOEIDHEID!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *