Met deze 3 ingrediënten kun je de hele nacht doorslapen! [+ Recept]

Niet snel in slaap vallen en niet de hele nacht kunnen doorslapen is een van de slechtste gevoelens die er zijn. Vooral wanneer dit bijna iedere nacht het geval is.

Je voelt je de volgende dag suf en futloos en bovendien is het bijzonder slecht voor je gezondheid.

Omdat het mij ook vaak overkwam ben ik hier dieper ingedoken en gezocht naar een aantal natuurlijke oplossingen om de hele nacht te kunnen doorslapen.

Troost je overigens met de gedachte dat je niet alleen bent, want in Nederland heeft bijna een kwart van alle volwassenen af en toe of zelfs chronisch last van slapeloosheid.

Toen het mij overkwam heb ik ieder (natuurlijk) middeltje geprobeerd en gezocht naar een goede oplossing om langer door te kunnen slapen zonder slaappillen te hoeven gebruiken.

Pas toen ik drie verschillende methodes en oplossingen combineerde vond ik de beste 3 ingrediënten om de hele nacht door te slapen.

Ik ga je hieronder mijn geheime recept onthullen en hoop dat ik jou hiermee kan helpen om ook weer een hele nacht te kunnen doorslapen.

Met deze 3 ingrediënten kun je de hele nacht doorslapen!

Met deze 3 ingrediënten kun je de hele nacht doorslapen

Mix een eetlepel kokosolie en mix deze met rauwe honing en zeezout en eet dit ongeveer een half uur voor je gaat slapen.

De drie verschillende componenten – vet uit de kokosolie, suiker uit de honing en het zout – werken samen om je lichaam de hele nacht verzadigd te laten blijven.

Deze mix helpt je de hele nacht doorslapen en zorgt er daarnaast voor dat je gedurende de nacht minder pieken in je stresshormonen zult hebben waardoor je vaak midden in de nacht wakker wordt.

Hoe werkt deze ‘magische’ mix?

Deze bijna magische mix om langer in slaap te kunnen blijven heeft bij mij bijzonder goed gewerkt en ik weet zeker dat het bij jou ook gaat werken.

Kokosolie

KokosolieHet vet van de kokosolie is erg behulpzaam voor je lichaam omdat dit vet je lijf de hele nacht door van energie kan voorzien en voorkomt dat je wakker wordt omdat je trek hebt.

Daarnaast voorkomt het vet uit kokosolie dat je bloedsuikerspiegel een grote piek bereikt wat vaak de oorzaak is van slaapproblemen.

Kokosolie voorziet je lichaam van genoeg voedingsstoffen om genoeg ‘slaaphormonen’ (lees: melatonine) te kunnen produceren.

Rauwe honing

Rauwe honingJe vraagt je wellicht af wat de functie van honing in deze mix is omdat het juist suiker bevat en dit wil je toch niet vlak voordat je gaat slapen?

Want zorgt dit niet juist voor een grote piek in m’n bloedsuiker waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen?

Nee, het helpt je juist dieper te slapen omdat rauwe honing zorgt voor een goede hoeveelheid glycogeen in je lever.

Tijdens het slapen verbruiken je hersenen namelijk wel veel energie en dit haalt het voornamelijk uit glycogeen (suiker) wat opgeslagen zit in je lever.

Wanneer je niet voldoende glycogeen in je lever hebt voor je brein om te gebruiken produceren je bijnieren meer stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol.

Wanneer je lichaam veel stresshormonen produceert val je moeilijker in slaap of kun je niet lang doorslapen.

Uit onderzoek is gebleken dat rauwe honing bijna 25% beter is voor het aanleveren van glycogeen naar je lever dan bewerkte honing.

Zeezout

ZeezoutDe toevoeging van zeezout is belangrijk omdat het er ook voor zorgt dat je minder stresshormonen produceert.

Zout helpt bij het verkrijgen van energie en helpt deze energie gedurende de nacht in bedwang te houden.

Wanneer je genoeg zout in je bloedbaan hebt ben je minder gespannen en produceert je lichaam minder adrenaline en cortisol.

Zout helpt je lichaam rustig te houden en adrenalinepieken te verminderen tijdens het slapen waardoor je niet op verschrikkelijke tijdstippen als 3 of 4 uur ’s nachts wakker wordt.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat zou zeezout je helpt meer oxytocine te produceren en dit is een hormoon die ervoor zorgt dat je je kalm en ontspannen voelt.

Recept [Let op: Je zult er even aan moeten wennen!]

Door de volgende 3 ingrediënten te combineren en ongeveer een half uur voor je naar bed gaat te eten val je sneller in slaap en kun je makkelijker de hele nacht doorslapen.

Dit heb je nodig:

  • 1 Eetlepel kokosolie
  • 1/4 Theelepel rauwe honing (Let op: Rauwe honing, géén bewerkte honing!)
  • 1/8 Theelepel zeezout

Hoe kun je het nemen?

Ik bewaar een pot kokosolie en rauwe honing en een zak zeezout in de keuken en mix het in een kommetje waarna ik het in 1 hap opeet. Hierna neem ik een aantal grote slokken water om het geheel weg te spoelen.

Maar je kunt ook de kokosolie en rauwe honing apart van elkaar opeten en dan wegspoelen met water om vervolgens nog een apart glas water met zeezout te drinken.

Het is aan jou wat voor jou het beste werkt, want het kan inderdaad een vervelend goedje zijn om door te slikken en je zult er zeker aan moeten wennen.

Maar hé, als het je helpt de hele nacht door te slapen dan is het toch alle moeite dubbel en dwars waard?

Als je wel midden in de nacht wakker wordt

Mocht je onverhoopt toch weer midden in de nacht wakker worden dan kun je deze 3 ingrediënten gewoon weer innemen en zul je merken dat je snel weer in slaap valt.

Als je al lang zoekt naar een manier om langer door te slapen dan wil ik je zeker aanraden dit magische recept eens te proberen omdat het ook mij heeft geholpen.

Meer slaapverwekkende ingrediënten en recepten?

Welterusten Snacks Receptenboek coverDit is slecht één van de vele natuurlijke slaapbevorderende ingrediënten die je zeker eens kunt proberen om sneller in slaap te vallen of langer door te kunnen slapen.

Als je het eBook Perfect Slapen in 7 Stappen van slaapexpert William van der Klaauw downloadt dan krijg je niet alleen de online slaaptraining maar ook zijn Welterusten Snacks Receptenboek.

In dit receptenboek staan nog een 5 eenvoudige en wetenschappelijk onderzochte recepten die jou helpen beter te slapen.

De 7-Stappen methode is op zichzelf al een unieke slaapcursus maar ook dit gratis receptenboek is zeker de moeite waard.

Ik zou zeggen download het eBook en probeer het zelf, want je loopt geen enkel risico. Niet goed = geld terug!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN DIRECT DOWNLOADEN!

De 7-Stappen methode is al meer dan 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *