Geurkaarsen en slapen: Dit zijn de 9 beste slaapverwekkende geuren!

Geurkaarsen en slapenWist je dat sommige geurkaarsen je kunnen helpen om beter te slapen?

In dit artikel leg ik je precies uit welke geuren van kaarsen een slaapverwekkende werking herbergen en hoe jij deze in kunt zetten.

Overigens heeft het kijken naar alleen de vlam van een kaars al een kalmerende en ontspannende werking wat je helpt om sneller in slaap te vallen.

Inhoud

GEURKAARSEN EN SLAPEN

Maar er zijn dus ook specifieke geurkaarsen die je helpen om het slaapproces te versnellen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Vooral mensen die lijden aan slapeloosheid kunnen hier veel baat bij hebben, zolang je de kaarsen maar uitblaast wanneer je in slaap valt.

Dit zijn de 9 beste slaapverwekkende geurkaarsen die jou helpen om sneller in slaap te vallen en beter te slapen:

#1: LAVENDEL

LavendelWe hebben allemaal weleens gehoord over de slaapverwekkende werking van lavendel en dit is ook de reden waarom je zoveel producten met lavendel kunt vinden:

  • Druppen lavendelolie op je kussen
  • Gezichtsmaskers met een lavendelgeur
  • Badolie met de geur van lavendel
  • … en je kunt natuurlijk ook lekkere thee trekken van deze paarse plant

Heb je al deze producten al geprobeerd, maar kun je nog steeds niet slapen? Probeer dan eens geurkaarsen met de geur van lavendel.

Daarnaast kan lavendel goed werken als je veel piekert en/of slaapangst hebt omdat het een kalmerende werking heeft op zowel lichaam en geest.

Het vertraagt je hartritme en heeft een kalmerende werking op je gehele zenuwstelsel waardoor je makkelijker kunt ontspannen.

Dit heeft uiteraard ook een positieve uitwerking op je slaap, want wanneer je lichaam ontspant ‘durf’ je jezelf ook over te geven aan je slaap waardoor je uiteindelijk ook sneller in slaap valt.

#2: BERGAMOT

Bergamot is wellicht een beetje een vreemde eend in de bijt omdat het van oudsher vooral ’s ochtends gebruikt wordt om juist fris te worden, maar deze geur werk ’s avonds voor je naar bed gaat ook bijzonder goed.

Het helpt je namelijk inderdaad fris te voelen en stres van je af te gooien waardoor je sneller in slaap valt en ook langer door kunt slapen.

Door verschillende geuren te mixen is uiteraard een erg leuk experiment om erachter te komen wat het beste werkt voor jou.

Probeer bergamot bijvoorbeeld eens te combineren met een kruidige en kalmerende geur zoals lavendel of sandelhout voor een warmere en meer kruidige aroma.

#3: KAMILLE

KamilletheeKamille staat uiteraard bekend om de heerlijke slaapthee die je ervan kunt trekken, maar wist je dat alleen de geur al een slaapverwekkende werking heeft?

Geurkaarsen van kamille helpt je lichaam te ontspannen en kalmeren en spanning en stress van je af te zetten.

Daarnaast ruikt kamille erg lekker en licht waardoor ook mensen met een erg gevoelig reukorgaan goed overweg kunnen met deze aroma.

#4: MANDARIJN

De geur van mandarijn helpt je ontstressen en fitter en energieker wakker te worden.

Het wordt bijvoorbeeld al jaren gebruikt door mensen die lijden aan slapeloosheid en helpt PMS verlichten.

Mandarijn is een heerlijke geur die gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld sinaasappelbloesem en jasmijn om het effect te versterken.

Geurkaarsen met de geur van mandarijn of sinaasappel helpen je dieper te slapen en ook langer door te slapen.

#5: ROZEN

RozenDe geur van rozen is waarschijnlijk één van de meest geliefde geuren ter wereld, maar het heeft ook een aantal bijzondere werkingen waaronder je helpen beter te slapen.

Rozengeur heeft een licht verdovende werking waardoor je een fijn gevoel zou krijgen en sneller in slaap kunt vallen.

Daarnaast hebben geurkaarsen met deze geur ook een lustopwekkende werking en we weten dat je na seks ook beter slaapt.

#6: SANDELHOUT

De geur van sandelhout is relatief erg zoet maar laat dit je niet afschrikken, want geurkaarsen met sandelhout kunnen je wel degelijk helpen om sneller in slaap te vallen.

Het specifieke voordeel van de geur van sandelhout is dat het je niet alleen helpt om sneller in slaap te vallen, maar vooral helpt om langer door te slapen.

Het gebruik van geurkaarsen brengen je al in een kalme sfeer en door het inademen van deze heerlijke geur krijgt je lichaam een signaaltje van je hersenen om te ontspannen en tot rust te komen.

#7: NEROLI (SINAASAPPELBLOESEM)

Neroli of sinaasappelbloesemDeze fruitige bloemengeur – neroli of sinaasappelbloesem – is ook bijzonder zoet en werkt uitstekend in de slaapkamer.

Het helpt je brein te ontspannen en vooral ontstressen waardoor je minder ligt te piekeren in bed.

Het wordt wereldwijd veel gebruikt als antidepressivum en brengt je in een betere gemoedstoestand waardoor het een uitstekende slaapgeur is.

#8: CEDERHOUT

Deze warme houtgeur helpt je te relaxen en is vooral in de wintermaanden een grote favoriet voor veel mensen.

Gelukkig helpen geurkaarsen met de geur van cederhout je ook sneller in slaap te vallen.

De geur van cederhout helpt je zenuwstelsel namelijk angst en stress te bestrijden en dit heb je uiteraard nodig om goed te kunnen slapen.

Dit is ook precies de reden waarom veel mensen met slapeloosheid (insomnie) wordt aangeraden eerst dit soort natuurlijke slaapoplossingen te proberen.

#9: JASMIJN

JasmijnJasmijn staat wereldwijd bekend als natuurlijk slaapmiddel wanneer je er thee van trekt, maar wist je dat er ook geurkaarsen met deze aroma zijn die je ook helpen om beter te slapen?

Net als vele van de bovenstaande geuren helpt jasmijn je lichaam en geest ook te ontspannen waardoor je makkelijker in slaap valt.

Geurkaarsen met de geur van jasmijn werken in het bijzonder goed bij mensen met rusteloze benen omdat je spieren extra ontspannen voor je in slaap valt, waardoor je minder snel onrustig bewegende ledematen zult hebben tijdens je slaap.

GEURKAARSEN: COMBINEREN KUN JE LEREN!

Al deze geurkaarsen hebben een bijzonder goede kalmerende en slaapverwekkende werking, dus ik wil je aanraden om hier zelf mee te experimenteren.

Zorg er wel voor dat je deze kaarsen op een veilige manier brandt en vergeet ze niet uit te blazen voor je in slaap valt.

Probeer het branden van slaapverwekkende geurkaarsen een vast onderdeel van je slaaproutine te maken.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze in de badkamer aan te steken terwijl je ’s avonds een warm bad neemt of in je woonkamer een goed boek leest.

Door dit ritueel een vast onderdeel van je slaaproutine te maken worden ze alleen maar effectiever en kun je nog sneller in slaap vallen.

Hoewel het branden van geurkaarsen geen bewezen slaapmiddel is betekent dit absoluut niet dat ze je niet kunnen helpen om sneller in slaap te vallen.

PROBEER OOK EENS DE 7-STAPPEN METHODE (GRATIS)

Perfect Slapen in 7 Stappen + gratis eBook Dieper SlapenIk wil je daarnaast aanraden ook eens de 7-Stappen methode van slaapexpert William van der Klaauw te proberen.

Je leert in deze online slaaptraining hoe je je eigen hormonen en lichaamstemperatuur kun inzetten om sneller in slaap te vallen en langer te slapen.

Bovendien kun je de 7-Stappen methode GRATIS uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Na het bestellen kun je het 120+ pagina’s tellend eBook direct downloaden als PDF-bestand op je computer, smartphone of tablet waardoor je meteen aan de slag kunt.

Wil jij meer informatie over de 7-Stappen methode en deze gratis uitproberen? Klik dan op de link hieronder om direct naar de downloadpagina te gaan!

KLIK HIER EN DOWNLOAD DE 7-STAPPEN METHODE!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *